Vezina-finalistit ovat Vasilevski, Fleury ja Grubauer – Fleuryllä on mahdollisuus voittaa molemmat maalivahtipalkinnot

NHL / Uutinen
Las Vegasin showmies on voittanut kolme Stanley Cupia, mutta ei henkilökohtaisia palkintoja ennen tätä kautta.
Kuva © Getty Images
Marc-André Fleury ja Philipp Grubauer ovat ensi kertaa ehdolla Vezina Trophyn voittoon. Andrei Vasilevski sen sijaan voi voittaa toisen kerran kolmen vuoden aikana.

NHL:n parhaalle maalivahdille luovutettavan Vezina Trophyn finalistikolmikko on Vegas Golden Knightsin Marc-André Fleury, Colorado Avalanchen Philipp Grubauer ja hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski. Palkinnon voittajasta äänestävät NHL:n GM:t.

Venäläistorjuja on kolmikosta ainoa, joka on kyseisen pystin aiemmin voittanut – kauden 2018–19 päätteeksi. Fleury ja Grubauer ovat urallaan ensimmäistä kertaa Vezina-finalisteja, Vasilevski puolestaan on kolmen parhaan joukossa jo neljättä kautta peräkkäin. Avalanchen saksalaistorjuja Grubauerin maalivahtivalmentajana on kolmatta kautta suomalainen Jussi Parkkila.

Fleury voitti tällä kaudella maalivahtiparinsa Robin Lehnerin kanssa jo Jennings Trophyn, joka annetaan vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahd(e)ille. Viimeksi samalla kaudella Jenningsin ja Vezinan on voittanut Montréal Canadiensin Carey Price 2014–15, hän jakoi tuolloin Jennings Trophyn Chicago Blackhawksin Corey Crawfordin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle