ZSC Lions voitti Sveitsin naisten mestaruuden − SC Bernin suomalaiskaksikolle hopeaa

Muut Sarjat / Uutinen
Maija Otamo ja Jenna Suokko joutuivat tyytymään hopeaan. Kuva Otamon TPS-vuosilta.
Kuva © Timo Savela
ZSC Lionsin ja SC Bernin välinen finaalisarja huipentui sunnuntaina viidenteen finaaliin. Hallitseva mestari Lions piti maalinsa puhtaana ja pääsi nostelemaan voittopokaalia ilmaan.

Sveitsin naisten pääsarjan finaalisarja ZSC Lionsin ja SC Bernin välillä ratkesi vasta viidennessä ja viimeisessä ottelussa, jossa jo neljännessä ottelussa katkon paikassa kiinni ollut Lions kellisti vastustajansa maalein 3−0 ja uusi mestaruutensa. Näin SC Berniä edustavat suomalaiset Maija Otamo ja Jenna Suokko joutuvat tyytymään hopeisiin mitaleihin.

Lions siirtyi varhaisessa vaiheessa johtoon, kun Vanessa Schaefer upotti kiekon lähietäisyydeltä ohi Saskia Maurerin. Johtoon päästyään zürichiläiset ottivat avauserässä kolme kaksiminuuttista, mutta välttyivät kuitenkin takaiskuilta. Toisessa erässä oli SC Bernin vuoro käydä jäähypenkillä, kun tähtihyökkääjä Estelle Duvin sovitti tekosensa. Vielä ennen erätaukoa ryhmä otti sanktion liian monella pelaajalla pelaamisesta. Vastapainoksi myös Lions otti toisessakin erässä kaksi jäähyä.

Vauhdikkaasta pelistä huolimatta seuraavaa osumaa saatiin odottaa toisen erän lopulle asti, jolloin Dominique Scheurer tinttasi vierasjoukkueelle toisen kihauksen. Juuri ennen osumaa SC Bernin veskari Maurer oli ottanut häikäisevän tuplatorjunnan. Kolmannessa erässä Lions pystyi puolustamaan johtoaan aktiivisella pelillään.

3−0-maali syntyi ylivoimalla, kun Lisa Rüedi yllätti Maurerin. SC Bern ei lopulta onnistunut maalinteossa laisinkaan, vaikka se pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimaakin. Sandra Heim torjui tärkeässä paikassa nollapelin, vaikka Otamo, Suokko ja kumppanit hätyyttelivät maalia aktiivisesti.

ZSC Lions voitti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa. Yhdeksällä viime kaudella zürichiläiset ovat juhlineet kultaa kuudesti. Kahdesti mestari on ollut HC Ladies Lugano, kerran koronaviruspandemia keskeytti kauden. Nyt tullut titteli oli Lionsin historian yhdeksäs. Sveitsissä on pelattu naisten pääsarjaa kaudesta 1986−87 lähtien. 

» Lähetä palautetta toimitukselle