Buffalon ykkösketju Carolinan turma

Buffalo Sabresin tehoketju Jason Pominville–Derek Roy–Thomas Vanek oli pelipäällä, kun Sabres otti kotonaan 3-2-jatkoaikavoiton Carolina Hurricanesista. Kolmikko oli mukana jokaisessa kotijoukkueen maalissa.

Avauserässä nähtiin yksi maali, ja siitä vastasi vierasjoukkue Carolina. Erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, kun Jussi Jokisen aloitusvoiton jälkeen Jaroslav Spacek latasi siniviivalta 1-0-lukemat Carolinalle. Ratkaisevan syötön maaliin antoi Jamie McBain.

Toisen erän Buffalo aloitti räväkästi. 22 sekunnin pelin jälkeen Tyler Myers tasoitti pelin tulisella lyöntilaukauksella vastahyökkäyksen päätteeksi. 30 sekuntia myöhemmin Thomas Vanek iski Christian Ehrhoffin laukauksesta tulleen irtokiekon verkkoon.

Carolina kuitenkin tasoitti pelin, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Jeff Skinner teki pari hienoa harhautusta ja siirsi Chad Laroselle, joka ohjasi kiekon maaliin. Kolmannen erän ollessa maaliton, varsinainen peliaika päättyi 2-2-lukemiin ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilu minuutti, kunnes Ehrhoff syötti ja Pominville latasi voittomaalin Buffalolle ylivoimalla. Voittolukemat kirjattiin Buffalon hyväksi 3-2.

Jason Pominville ratkaisi jatkoajalla.
Jussi Kivimäki

Pittsburgh niukasti Torontoa parempi

Kierroksen toisessa ottelussa Pittsburgh Penguins kukisti Toronto Maple Leafsin niinikään 3-2. Penguinsin hahmo oli tehot 2+1 iskenyt Pascal Dupuis. Jordan Staal säesti häntä tehoilla 1+1. Maple Leafsin maaleista vastasivat Phil Kessel ja Carl Gunnarsson.