Capitals nimesi valmentajan ja toimitusjohtajan − valinta ei osunut Gretzkyyn

NHL / Uutinen
Trotz vaihtaa Predatorsin Capitalsiksi.
Kuva © Getty Images

Washington Capitals on nimennyt uudeksi seuran varapresidentiksi ja toimitusjohtajaksi Brian MacLellanin. Päävalmentajaksi tulee Nashville Predatorsin entinen luotsi Barry Trotz. Seura ilmoitti valinnoista maanantai-iltana.

55-vuotias MacLellan on toiminut tätä ennen seuran pelaajapuolen apulaistoimitusjohtajana seitsemän vuotta. Hän on toiminut Capitalsin organisaatiossa yhteensä 13 vuotta. Pelaajana MacLellan voitti Stanley Cupin Calgary Flamesissa vuonna 1989. MacLellanista tulee seurahistorian kuuden toimitusjohtaja.

Trotz on puolestaan Capitals-historian 17. valmentaja. Edelliset 15 vuotta Trotz on valmentanut Nashville Predatorsia. Hän on NHL-historian kolmanneksi eniten yhdessä seurassa otteluita (1196) ja voittoja (557) kerännyt valmentaja. Kaikkien seurojen osalta 51-vuotias Trotz on kaikkien aikojen voittolistalla 15. ja aktiivivalmentajista neljäntenä voitoissa. Edellä aktiiveista ovat vain Lindy Ruff, Ken Hitchcock ja Joel Quenneville.

Seuran toimitusjohtajan ja varapresidentin paikasta ehdittiin käydä spekulaatioita jo viikkoja ennen nimitystä. Seura kävi eri lähteiden mukaan keskusteluja myös Wayne Gretzkyn kanssa seuran varapresidentin paikasta. Toimitusjohtajaksi olivat ehdolla ainakin Paul Fenton, Don Sweeney ja vastikään Pittsburgh Penguinsista erotettu Ray Shero.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle