Capitalsille yhdeksäs peräkkäinen voitto

Capitalsin pelaajia juhlimassa Justin Williamsin tasoitusta toisessa erässä.
Washington Capitals otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Buffalo Sabresin. San Jose Sharks voitti kotonaan Philadelphia Flyersin hävittyään neljä edellistä kotipeliään.

NHL:n kärkipaikalla oleva Washington Capitals voitti kotonaan Buffalo Sabresin 5-2. Voitto oli joukkueelle yhdeksäs peräkkäinen.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin Sabres avauserässä. Zemgus Girgensons jätti hyökkäysalueella kiekon Jack Eichelille, jonka syöttö löysi maalille nousseen Brian Giontan. Maalia edelsi Eichelin hienot harhautukset kiekolla.

Toisessa erässä Capitals tuli tasoihin, kun Sabresin maalivahti Chad Johnson syötti kiekon Justin Williamsille ja tämä pääsi iskemään kiekon maaliin. Girgensons vei vielä erän lopussa Sabresin 2-1-johtoon päästyään kiekolle ensimmäisenä maalin edustalla. Eichel nappasi toisen syöttöpisteensä pelattuaan kiekon aloitusvoiton jälkeen maalille.

Capitals nousi kuitenkin kolmannessa erässä voittoon tekemällä neljä maalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat voittomaalin tehnyt Marcus JohanssonAndre Burakovsky ja Aleksandr Ovetškin, joka teki kaksi osumaa. Capitals voitti pelissä laukaukset 43-27.

Schneider huippuiskussa Devilsin voitossa, Sharksille tauon jälkeen kotivoitto

New Jersey Devils voitti Ottawa Senatorsin 3-0 Cory Schneiderin tehdessä 36 torjuntaa ja Mike Cammallerin maalatessa kahdesti ensimmäisessä erässä. Nollapeli oli Schneiderille kauden kolmas ja uran 20. NHL:ssä. Senatorsin maalissa Andrew Hammond pysäytti 18 laukausta. Devils oli viimeksi voittanut kaksi ottelua putkeen marraskuussa. Tämän voiton myötä joukkue nousee Itäisen konfernessin toiselle villi kortti -paikalle.

San Jose Sharks voitti Philadelphia Flyersin 4-2 Joe Thorntonin (1+1) ja Joe Pavelskin (2+0) johdolla. Lisäksi Logan Couture pelasi ensimmäisen ottelunsa joulukuun 9. päivän jälkeen ja merkkautti kaksi syöttöpistettä. Martin Jones selvisi 17 torjunnalla Sharksin maalissa, kun taas Flyersin Steve Mason teki 29 torjuntaa. Flyersin maalit tekivät Claude Giroux ja Sean Couturier.

Sharks oli hävinnyt neljä edellistä kotiotteluaan ja joukkueen koko kauden saldo kotiotteluissa on viisi voittoa sekä kymmenen tappiota.

PITTSBURGH - TORONTO 2-3 VL
WASHINGTON - BUFFALO 5-2
OTTAWA - NEW JERSEY 0-3
TAMPA BAY - NY RANGERS 2-5
SAN JOSE - PHILADELPHIA 4-2