David Tanabe ja Dave Scatchard vaihtavat seuraa

NHL / Uutinen
Boston Bruins ja Phoenix Coyotes tekivät pelaajakaupan, jossa keskushyökkääjä Dave Scatchard siirtyy Phoenixiin ja puolustaja David Tanabe Bostoniin.

Kauppa vaikuttaa molempien osapuolten kannalta hyödylliseltä, sillä Phoenixin sentteriosasto ei vakuuta Mike Riccin ja Mike Comrien takana. Joukkueeseen kuuluvat Jamie Lundmark ja Yannick Lehoux, mutta kumpikaan ei ole vielä vakiinnuttanut asemaansa NHL:ssä.

Boston on kärsinyt puolustajapulasta, kun veteraanit Brian Leetch ja Ian Moran ovat sairaslistalla. Bostonin kokoonpanoon kuuluu kolme kokematonta puolustajaa: Andrew Alberts, Kevin Dallman ja Milan Jurcina.

25-vuotiaasta Tanabesta odotettiin huippuluokan hyökkäävää puolustajaa, mutta hän ei ole ainakaan täyttänyt odotuksia. Hän oli Carolinan ykkösvarasus vuonna 1999 ja pelasi neljä kautta Raleighissa ennen siirtoaan Phoenixiin.

317 ottelussa hän on tehnyt 20 maalia ja antanut 58 syöttöä. Tämän kauden saldot ovat 0+4 21 ottelussa.

29-vuotias Scatchard on hyvin taklaava sentteri, jonka NHL-ura alkoi Vancouverissa kaudella 1996-97. NY Islandersiin hän siirtyi joulukuussa 1999 ja Bostoniin tänä kesänä.

Hän on urallaan tehnyt kahdesti yli 20 maalia kaudessa. Koko uran saldot näyttävät tehoja 111+121 542 ottelussa. Alkukauden aikana hän ehti tehdä Bruins-paidassa neljä maalia ja kuusi syöttöä.

Bruins voitti kaupassa taloudellisesti, sillä Scatchardin palkka tällä kaudella on 2,1 miljoonaa. Tanabe tienaa 950 000 dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle