Floridan salama-alku kangisti Toronton

Toronton vaahteranlehti jatkoi kuihtumistaan yön NHL-kierroksella. Florida Panthers kävi Air Canada Centressä ryöväämässä Torontolta elintärkeät pisteet maalein 5-3. Maple Leafs kaivoi itsensä muutamassa minuutissa kuoppaan, josta se ei enää päässyt ylös.

Toronto huolehti onnistuneesti siitä, että kaikki mahdollinen innostus hiipui kotiyleisön mielistä heti alkuunsa. Luke Schenn hukkasi kiekon omalla alueella Wojtek Wolskille, joka syötti nopeasti keskelle. Marcel Goc sivalsi avausmaalin tolpan kautta, kun pelikello oli kiiruhtanut vasta 13 sekuntia eteenpäin.

– Kohelsin aika pahasti ensimmäisessä vaihdossa ja otan täyden vastuun maalista. Se oli aivan tavallinen pakki-pakki–syöttö. Käy raskaaksi joutua joka pelissä takaa-ajajaksi ja olisi ollut mukavaa napata tänään johtoasema, harmitteli epäonnensoturi Schenn NHL.comin haastattelussa.

Kaksi minuuttia myöhemmin aloitus Floridan kenttäpäädyssä kääntyi helposti Panthersin vastahyökkäykseksi. Kotijoukkueen hyökkääjiä ei kiinnostanut kiiruhtaa puolustustehtäviin, joten Mike Santorelli siirsi takatolpalta vieraiden toisen maalin. James Reimer Toronton maalilla oli antautunut kahdesti ennen kuin hän oli ennättänyt torjua kertaakaan.

Toronto pääsi Floridan kannoille vasta toisen erän puolivälissä, kun Phil Kessel laukoi kavennusmaalin ylivoimalla. Florida nappasi uudelleen kahden maalin johdon kolme minuuttia Kesselin maalin jälkeen, kun Santorelli runnoi irtokiekon maalin edestä Reimerin taakse.

Päätöserässä molemmat joukkueet osuivat kahdesti. Joffrey Lupulin laukoma kotijoukkueen kolmas maali syntyi kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, eikä Torontolla riittänyt enää paukkuja loppuhetkien hurjaan nousuun. Näin Toronto kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa ja joukkueen liuku ulos pudotuspelipaikoilta jatkuu vauhdikkaana.

Floridalle voitto oli kolmas peräkkäinen. Panthersin suomalaishyökkääjä Sean Bergenheim merkkautti pelissä tililleen yhden syöttöpisteen ja yhden kaksiminuuttisen.

Alexandr Ovetshkin iski jatkoaikamaalin Capitalsille.

Capitals juhli jatkoajalla

Washington Capitals sai vieraita New Yorkista, kun Islanders saapui pääkaupunkiin. Capitals oli valtaosan ottelusta takaa-ajajana, mutta nappasi lopulta täydet pisteet. Aleksandr Ovetshkin latasi Capitalsin 3-2-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia.

Vaikka voittomaali syntyikin kotijoukkueen venäläistähden mailasta, niin todellinen Capitals-sankari oli Troy Brouwer. Koko helmikuun ilman maaleja tarponut hyökkääjä käänsi unettavan ottelun punaiseksi juhlaksi viimeisten minuuttien aikana. Ensin Brouwer tuikkasi maalin kulmalta 1-2-kavennuksen. 25 sekuntia ennen kolmannen erän loppua sama mies oli asialla ohjaten tasoituksen vieraiden verkkoon. Jatkoajalla Ovetshkinin laukaus Islanders-pakin jaloista toi Capitalsille voiton, jonka ansiosta joukkue majailee Itäisen konferenssin kahdeksantena.

Läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista kisaavat Minnesota ja Los Angeles kohtasivat ensin mainitun kotijäällä. Kings tappoi jännityksen pelistä jo avauserän aikana takomalla kolme maalia. Los Angeles voitti lopulta 4-0. Hyökkääjähankinta Jeff Carter jäi Kings-paidassa ilman tehomerkintöjä. Olkavaivainen Wild-kapteeni Mikko Koivu oli sivussa ja Minnesotasta tihkuneiden tietojen mukaan suomalaisen sairausloma jatkuu vielä ainakin kaksi viikkoa.

Kierroksen maalivahtisankarit löytyivät Senatorsin ja Sharksin univormuista. Senatorsin Robin Lehner nollasi Bostonissa Bruinsin, kun Ottawa voitti 1-0. Sharks voitti samoin numeroin Philadelphian ja Antti Niemi kuittasi tililleen täydellisen iltapuhteen. Flyers ei ole onnistunut voittamaan San Josessa sitten vuoden 1999.