Grabovskille Torontosta tappio ja luistimen viilto naamaan

Maple Leafs nappasi voiton.
Torontossa nähtiin kesällä sopimuksestaan ulosostetun Mihail Grabovskin paluu entiseen kotihalliinsa. Myös Niklas Bäckström palasi tositoimiin Minnesota Wildin maalilla.

Entistä kotiseuraansa Toronto Maple Leafsia vastaan pelannut Mihail Grabovski koki ottelussa kovia. Ottelun toisessa erässä Grabovski kaatui kiekkoa tavoitellessaan jäähän ja sai vahingossa David Clarksonin luistimesta naamaansa.

Torontolaisfanien buuatessa Grabovski nousi varsin pikaisesti jäästä ja syöksyi kohti pukukoppia. Valkovenäläissentteri palasi ottelun kolmannessa erässä jäälle 20 tikkia poskessa ja nenässään.

Itse ottelussa nähtiin vain kaksi varsinaisen peliajan maalia. David Clarkson vei maalinedustalta Maple Leafsin johtoon ottelun toisen erän lopussa. Tasoitus tuli kolmannessa erässä, jossa Aleksandr Ovetškin napautti Mike Greenin roikkusyötöstä tilanteeksi 1-1. Osuma oli venäläislaiturille jo kauden 20. maali.

Ratkaisu nähtiin rangaistuslaukauksilla, jossa Maple Leafsilta onnistuivat Joffrey Lupul sekä James van Riemsdyk. Capitalsin ainoa onnistuja oli Eric Fehr. James Reimer torjui ottelussa peräti 49 laukausta.

Bäckströmilla voitokas paluu

Niklas Bäckström nappasi 37 torjuntaa, kun Minnesota Wild nappasi 3-2-voiton rankkareilla. Bäckström palasi tositoimiin 10 päivän tauon jälkeen oltuaan välissä loukkaantumislistalla. Joukkueen ykkösvahdiksi noussut Josh Harding jätti ottelun väliin loukattuaan itsensä lämmittelyssä.

Mikko Koivu teki toisen Wildin rankkareista ja syötti Zach Parisen (1+1) tekemän 2-2-alivoimamaalin ottelun kolmannessa erässä.

Illan ensimmäisessä kamppailussa Boston Bruins kukisti Carolina Hurricanesin luvuin 3-2 jatkoajalla. Voittomaalin teki David Krejci.

BOSTON - CAROLINA 3-2 ja.
WINNIPEG - MINNESOTA 2-3 rl.
TORONTO - WASHINGTON 2-1 rl.
MONTREAL - PITTSBURGH 3-2
DETROIT - OTTAWA 2-4
PHILADELPHIA - NY ISLANDERS 5-2
NASHVILLE - NY RANGERS 0-2
ST.LOUIS - DALLAS 6-1