IS: HIFK:ssa puhkesi sisäinen taistelu – Niklas Bäckström haukkuu Tom Nybondasin: "Huonoa urheilujohtamista"

LIIGA / Uutinen
Niklas Bäckström on myös HIFK:n osaomistaja.
HIFK:n osaomistaja ja tähtimaalivahti Niklas Bäckström ei mahdu edustusjoukkueen harjoituksiin, uutisoi Ilta-Sanomat.

HIFK:n tähtimaalivahti Niklas Bäckström suomii seuran pitkäaikaista urheilujohtajaa Tom Nybondasia todella kovin sanoin Ilta-Sanomissa.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Bäckström ei harjoittele tällä hetkellä edustusjoukkueen mukana. 39-vuotias maalivahti harjoittelee kahdestaan maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa. Päätöksen on tehnyt joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Päätöksen taustalla on maalivahtitilanne. Kevin Lankinen loukkaantui elokuun alussa ensimmäisissä joukkueharjoituksissa. Hänen tiedettiin olevan useita kuukausia sivussa. Silloinen urheilujohtaja Nybondas kiinnitti Atte Engrenin Lankisen korvaajaksi. Lankinen palasi joulukuun lopussa tolppien väliin, joten tällä hetkellä HIFK:lla on kolme huippumaalivahtia.

− Helvetin huonoa urheilujohtamista. Ihan saatanan huonoa urheilujohtamista, Bäckström toteaa Ilta-Sanomissa.

Hän on pelaajaroolinsa lisäksi seuran osaomistaja. Nybondas työskenteli HIFK:n urheilujohtana kymmenen vuotta, kunnes Tobias Salmelainen aloitti tehtävässä marraskuussa. Nybondas on yhä HIFK:n palkkalistoilla.

Bäckström kokee Nybondasin valehdelleen. Hänen mukaansa Nybondas kertoi syksyllä palaverissa, että Engrenin piti vain tuurata syksyn ajan Lankista ja kevätkaudella palattaisiin takaisin alkuperäiseen kaksikkoon Lankinen-Bäckström. 

− Mutta nopeasti selvisi, että Atelle oli tehty samana päivänä koko kauden mittainen sopimus. Sen olisi voinut rehellisesti kertoa silloin, Bäckström kommentoi artikkelissa.

Nybondas kiistää Ilta-Sanomissa valehdelleensa Bäckströmille. Hän sanoo, ettei ole luvannut Lankinen-Bäckström-kaksikkoon palaamista.

Bäckströmin mukaan hän aikoo istua nykyisen urheilujohtajan Salmelaisen kanssa alas keskustellakseen tilanteestaan. Bäckström haluaisi edelleen pelata, mutta on valmis myös laittamaan uralleen pisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle