Janne Pesonen matkaa Kazaniin

NHL / Uutinen
Viime kaudella Pohjois-Amerikassa kiekkoilleen Janne Pesosen ura jatkuu Venäjän KHL:ssä. Miehen uusi seura on AK Bars Kazan, jonka kanssa hän solmi 1+1-vuotisen sopimuksen.

Janne Pesosen viime kausi sujui pääasiassa AHL:ssä Pittsburgh Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. Otteluita 27-vuotiaalle hyökkääjälle kertyi 70 kappaletta ja pisteitä 32+50=82, jotka ovat suomalaispelaajien ennätyslukemat AHL:ssä. NHL:ssä Pesonen pääsi pelaamaan seitsemän ottelua. Näissä hän jäi ilman tehopisteitä.

Ennen viime kautta Pesonen pelasi SM-liigaa Oulun Kärppien riveissä. Mies voitti sarjan pistepörssin kaudella 2007-2008.

STT:n mukaan Pesosen ura Pohjois-Amerikassa jää kuitenkin tältä erää vuoden mittaiseksi ja mies jatkaa pelejään Venäjällä Kazanin riveissä.

– Ykkösvaihtoehtona oli jatkaa NHL:ssä, mutta sopivaa tarjousta ei tullut. Sopimus Kazaniin syntyi melko nopeasti sen jälkeen, kun aloimme agentin kanssa kartoittaa vaihtoehtoja Euroopassa, Pesonen kertoo sanomalehti Kalevan verkkosivuilla.

– Aika näyttää, tulenko vielä joskus pelaamaan NHL:ssä. Tällä hetkellä sitä on kuitenkin turha murehtia, kovaan liigaan olen nytkin menossa.

Kazanissa pelaavat Pesosen lisäksi suomalaispelaajista Niko Kapanen sekä Jarkko Immonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle