JYP nappasi Dwight Helmisen

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen amerikkalaisen keskushyökkääjän, Dwight Helmisen kanssa.

Jyväskyläläisjoukkueessa on näin ollen kaksi Helmistä, sillä JYP hankki Dwight Helmisen kaksi vuotta nuoremman pikkuveljen, Larsin, riveihinsä jo kesäkuussa. 178-senttinen ja 88-kiloinen isoveli-Dwight pelaa JYPissä kaudella 2007-08, mikäli NHL ei vie miestä heinäkuun loppuun mennessä.

Helminen on pelannut AHL:n Hartford Wolf Pack -joukkueessa viimeiset kolme kautta, viime kaudella hän tehoili 39 pistettä. Edelliskaudella Helminen ampui
Hartfordin riveissä 32 maalia ja kokosi kaikkiaan 55 pistettä. Ennen AHL-kausiaan ja 2004-2005 -kauden jaksoaan ECHL:ssä Helminen pelasi Michiganin yliopistojoukkueessa kolme kautta. Yliopistourallaan hänet valittiin CCHA:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Helminen on pelannut Yhdysvaltojen nuorten maajoukkueessa kahdet MM-kisat ja mm. Suomessa 2001 pidetyt 18-vuotiaiden MM-kisat, jolloin hän oli Yhdysvaltojen joukkueen paras pistemies.

– Kyseessä on niin kova pelaaja, että lähdimme mukaan kisaan, vaikka joukkueemme oli jo täysi ja pelaajabudjettimme käytetty. Oli ainutlaatuinen
tilaisuus saada näin kiinnostavat amerikkalaisveljekset samaan joukkueeseen. Siitä on varmasti etua molemmille veljeksille matkalla kohti vahvoja esityksiä SM-liigassa
ja JYPissä, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen kertoo.

– Arvostamme, että Dwight valitsi vaihtoehdoistaan juuri JYPin ja pelaamisen samassa joukkueessa veljensä kanssa. Toivottavasti kannattajamme antavat riittävän arvon tälle lisäpanostukselle JYP-menestyksen eteen. Tässä työssä me tarvitsemme taaksemme koko Keski-Suomen.

Helminen on tuttu myös JYPin päävalmentaja Risto Dufvalle nuorten MM-kisoista.

– Dwight on monipuolinen pelaaja, jonka asteikkona on toisaalta 32 maalia AHL-kaudella ja toisaalta yliopistosarjassa valinta parhaaksi puolustavaksi
hyökkääjäksi.

– Edustan näkemystä, että on aina etu, jos joukkueessa voi olla enemmän kuin yksi ulkomaalainen. Silloin pelaajan sosiaalinen puoli sopeutumisessa helpottuu huomattavasti. Kun kyseessä ovat nyt veljekset, niin tilannehan on ihanteellinen, Dufva lisää.

Hyökkääjapulasta JYP ei joutune kärsimään alkavalla kaudella.

– 16 hyökkääjää merkitsee JYPissä kovaa kilpailua jokaisesta pelipaikasta ja antaa tarvittavat mahdollisuudet eri variaatioihin, joita menestyvä joukkue tarvitsee, Dufva analysoi.

Helmiset saapuvat Jyväskylään elokuun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle