LeKille kovia vahvistuksia

MESTIS / Uutinen
Viime kauden yllättäjä Mestiksessä, Lempäälän Kisa ilmoitti solmineensa kolme uutta pelaajasopimusta sekä jatkosopimuksen luottopuolustaja Sami Suhosen kanssa. Uusina nimiä LeKi-miehistöön liittyvät hyökkääjät Mika Niemi, Jari-Pekka Pajula ja Jukka-Pekka Koistinen. Jokainen nyt solmittu sopimus on yhden vuoden mittainen.

Pitkään hiljaiseloa tiedotusrintamalla viettänyt LeKi räjäytti pankin kerralla julkaisemalla kolme kovan luokan nimeä joukkueen hyökkäysosastolle tulevalle Mestis-kaudella 2008-09. Jokaisella uudella "tulokkaalla" on aiempaa kokemusta uraltaan Mestiksestä ja yhteistä miehillä on myös varsin vakuuttavat tehotilastot Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Keskushyökkääjä Mika Niemi, 27, edusti päättyneellä kaudella peräti neljää eri joukkuetta. Niemi kiekkoili SM-liigassa JYPin ja HPK:n riveissä yhteensä 26 runkosarjaottelua, joissa miehen tilille kirjattiin yksi täysosuma. Mestiksessä Niemi oli puolestaan selkeästi enemmän esillä tehotilastoissa, kun SaPKo- ja Sport-paidassa pelannut sentteri saldosi yhdeksässä runkosarjaottelussa pisteet 2+2.

– Hain paikkaa SM-liigasta, mutta en millä tahansa ehdoilla. Tulevan perheenlisäyksen vuoksi halusimme jäädä Tampereelle, joten pelaaminen LeKissä sopii erittäin hyvin. Tavoite on pelata ehjä ja kausi nauttia pelaamisesta, Niemi totesi.

Myös toinen suurikokoinen sentteri Jari-Pekka Pajula, 28, muistetaan varsin hyvin tehokkaiden otteidensa ansiosta. Viime kaudella Pajula pelasi Norjan pääsarjajoukkue Lillehammer IHK:n riveissä 41 runkosarjaottelua tehoin 19+23. Kevään pudotuspeleissä Pajula tilastoi neljä (1+3) pistettä seitsemässä ottelussa.

– LeKi oli luonnollinen valinta, kun paluu Tampereen seudulle tuli ajankohtaiseksi. Tänne ollaan kasaamassa kovaa nippua, joten senkin puolesta päätös oli helppo, mietiskeli Pajula.

Niemen ja Pajulan myötä myös kolmas nimi hyökkäykseen on taattua laatua, kun viime kauden Ruotsin 1.divisioonajoukkue Olofströms IK:n peliasussa kiekkoillut 26-vuotias Jukka-Pekka Koistinen palaa takaisin Mestikseen. Koistinen nakutti Olofströmsin riveissä 41 runkosarjaottelussa 10+27 tehopistettä.

– Iloisin asia on, että kaikki kolme olivat itse aktiivisesti yhteydessä pelipaikan suhteen. Viime kauden lähtijöiden tilalle saatiin erittäin pätevät paikkaajat, maiskutteli LeKin manageri Vesa Papinsaari.

Suhoselle jatkopahvi ja uusia nimiä testiin

Kolmen hyökkäyspäähän osuneen hankinnan lisäksi LeKi julkaisi luottopuolustaja Sami Suhosen, 25, jatkosopimuksen. Päättyneellä kaudella 41 runkosarjaottelussa Suhonen kirjautti tilastoihin tehot 6+9. Kolmessa pudotuspeliottelussa kolossaalisen pakin pisteet näyttivät sen sijaan puhdasta nollaa.

Uusien pelaajasopimusten ohella lempääläläiset kertoivat solmineensa try-out-sopimukset 29-vuotiaan tshekkiläisen puolustaja Pavel Prochazkan ja viime kaudella HeKiä edustaneen laitahyökkääjä Tomi Pylvänäisen, 25, kanssa.

– Aktiivinen pelaajahaku ei ole ollut käynnissä enää hetkeen. Seuraavaksi käydään neuvotteluja yhteistyöjoukkueiden kanssa heidän tarjoamistaan pelaajista. Tällä hetkellä tilanne näyttää erittäin hyvältä, jatkoi Papinsaari.

– Voidaan puhua kliseisesti positiivisesta ongelmasta. Totuus on se, että näyttöjen pitää olla kovat, jos meinaa nykyisestä nipusta pelipaikan lunastaa. Alkavat harjoituspelit ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä jokaisella mukana olevalla on mahdollisuus lunastaa pelipaikka näytöillään, kommentoi puolestaan LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen.

Neljän uuden nimen myötä LeKillä on kasassa yhteensä 20 pelaajasopimusta sekä peräti 10 try-out-sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle