Los Angeles Anaheimia parempi

Kalifornian ja tyynenmeren divisioonan sisäisessä kamppailussa Los Angeles Kings otti tärkeän 4-2-voiton Anaheim Ducksista. Samalla Los Angeles oli kierroksen ainoa kotijoukkue, joka ylsi voittoon.

Kaliforniassa ei aina paista aurinko. Ei ainakaan, kun jääkiekosta puhutaan. Los Angelesissa kohdanneet Kings ja Anaheim Ducks eivät nimittäin kumpikaan ole vielä selvittäneet tietään pudotuspeleihin. Odotettavissa siis oli vähämaalinen tiukka peli.

Tiukasti peliin myös lähdettiin. Kalifornian herruudesta taisteltiin paitsi kiekollisessa pelissä myös ilman kiekkoa. Vain parin minuutin pelin jälkeen Matt Beleskey ja Colin Fraser pudottivat hanskat ja ottivat miehestä mittaa paljain käsin. Pelistä ei tunnetta puuttunut eikä myöskään yleisöstä, jota oli paikalla täysi tupa.

Maalintekovauhtiinkin päästiin heti avauserässä. Kings-kippari Dustin Brown, joka on viime peleissä löytänyt maalijyvän, vei joukkueensa 1-0-johtoon ylivoimalla. Kingsin ylivoima oli muutenkin Anaheimille myrkkyä, sillä myös seuraava Kingsin ylivoimapeli johti maaliin. Anaheimin tehotilastojen ykkösnimet puolestaan pysyivät kurissa, mitä maalintekoon tuli.

Sen sijaan Ducks-tasoituksesta 1-1:een vastasi harvemmin maalinteossa kunnostautuva Sheldon Brookbank. Tosin tilanne on aivan viime peleissä muuttunut, sillä miehellä on nyt tilillään yhdeksästä viime ottelusta kolme maalia, kun sitä edelliset yli sata peliä kuluivat maaleitta. Brookbankin maali syntyi Teemu Selänteen hyökkäysalueella voittamasta aloituksesta.

Kiekko pelattiin viivaan, josta Brookbank roiskaisi sen kohti maalia. Se ohitti onnekkaasti miesmuurin ja leijaili sisään. Maalilla Jonathan Quick oli pahasti maskissa.

Kentän ykköskunkkuna pelissä hääri Los Angelesin Jeff Carter, joka pääsi nyt ensi kertaa tutustumaan Kalifornian joukkueiden paikalliskiihkoon ja jonka tilille ropsahti ensimmäiset pisteet ja maalit uuden seuran väreissä. Kaksi maalia iskenyt Carter oli edukseen esillä myös alivoimalla.

Yhteistyö ja ennen kaikkea kovasti odotetut tehot entisen seurakaverin Mike Richardsin kanssa alkavat löytyä kolmen pisteittä sujuneen ottelun jälkeen. Los Angelesin 2-1-osumassa toisessa erässä Richards laukoi viivalta ja Carter korjasi maalilla roskat sisään Jonas Hillerin vartioimaan häkkiin.

Jeff Carterilla oli syytä hymyyn.

Voittomaaliksi jääneessä, myös toisen erän osumassa, Carter haki vapaan tilan itselleen b-pisteiden välistä ja iski ranteet lukkoon. Hiller oli sen kudin edessä voimaton. Vaikka Anaheim 13 sekuntia myöhemmin kavensikin Devante Smith-Pellyn vedolla, joka yllätti quickin haaroista, Kings säilytti johtonsa loppuun asti. Anze Kopitar vielä kaunisteli 4-2-lukemat tyhjiin. Voitolla Kings nousi pisteen päähän läntisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Dallasista. Anaheimilla siihen on nyt matkaa seitsemän pistettä.

Buffalo, Tampa Bay ja Toronto voittoihin

Ville Leino oli terävänä ottelun alussa, kun Buffalo Sabres kohtasi vieraissa Vancouver Canucksin. Leino iski kahdesti ennen kuin ottelun avauserästä oli kulunut edes neljää minuuttia. Kun Leinon lisäksi vielä Buffalon Brad Boyes onnistui maalinteossa, Vancouver oli 3-0-tappioasemassa ensimmäisen erän jälkeen eikä onnistunut siitä nousemaan.

Buffalolle voitto loppunumeroin 5-3. Voitolla Buffalo nousi 68 pisteeseen ja on kahden pisteen päässä itäisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa tällä hetkellä pitävästä Winnipegistä.

Samassa tilanteessa on voiton Carolinasta jatkoajalla napannut Tampa Bay Lightning. Steven Stamkos vastasi jälleen joukkueensa maalinteosta iskiessään kaksi häkkiä. Stamkosilla on nyt kasassa 47 maalia. Myös Jussi Jokinen pääsi tehoille tehdessään Carolinan 2-1-johtomaalin. Carolina johti ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla 3-1, mutta Tampa Bay pystyi tasoitukseen ja viemään pelin jatkoajalle, jossa Stamkos iski vaadittavan voitto-osuman.

Valmentajavaihdoksen tehnyt Toronto aloitti voitolla uuden päävalmentajan Randy Carlylen komennossa. Voitto irtosi jumboksi itäisessä konferenssissa pudonneen Montreal Canadiensin kustannuksella maalein 3-1.

Nashvillen maalin suulla Pekka Rinne jatkoi vahvoja otteitaan torjuessaan Nashvillen 3-1-voittoon Floridasta. Rinteen torjuntaprosentti ottelussa oli 97,5. Häntä kohti lauottiin 39 kertaa ja hän antautui vain kerran.

Bostonin Tuukka Rask joutui jättämään kentän kesken ottelun loukkaantumisen vuoksi. Ottelu Islandersia vastaan oli puolivälissään tilanteessa 1-1, kun Rask loukkaantui ja Tim Thomas hyppäsi kehikkojen väliin. Thomas antautui kahdesti ja Islanders vei ottelun maalein 3-2.

Islandersin voittomaali syntyi omituisesta tilanteesta, jossa odoteltiin vihellystä Islandersin pitkän kiekon merkiksi. Sitä ei kuitenkaan kuulunut ja Islanders käänsi pelin vastahyökkäykseen. Voittomaalin ohjasi sisään John Tavares Matt Molsonin kudista.