Maltbylle jatkosopimus, Red Wingsin sairasosastolle lisää miehiä

NHL / Uutinen
Laitahyökkääjä Kirk Maltby teki Detroitin kanssa peräti neljän vuoden jatkosopimuksen. Puolustaja Mathieu Dandenault taasen joutuu olemaan 2-3 viikkoa sivussa silmävamman takia.

Red Wings halusi sitoa joulukuussa 30 vuotta täyttävän Maltbyn joukkueeseensa pitkälle tulevaisuuteen. Alivoimaspesialistina, ärsyttäjänä sekä erinomaisena playoff-pelaajana tunnettu Maltby on on ollut joukkueelleen todella tärkeä roolipelaaja kaikissa Wingsin kolmessa edellisessä Stanley Cupissa. Kesällä miehestä olisi tullut vapaa agentti, mutta Maltbyllä ei kuitenkaan ollut mitään haluja lähteä Wingsistä ja jatkosopimus oli selviö. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Maltby siirtyi Detroitiin Edmontonista trade-deadlinella keväällä 1996. Toiseen suuntaan meni nykyisin San Josessa vaikuttava puolustaja Dan McGillis. Viime kaudella Maltby, Brett Hull ja Kris Draper olivat ainoat Wingsin "teräsmies" -pelaajat, jotka pelasivat kaikissa runkosarja- ja playoff-otteluissa. Tällä kaudella Malby johtaa NHL:n alivoimamaalitilastoa neljällä osumallaan.

Lasaretissa käy kuhina. Tällä kertaa sinne liittyi puolustaja/laitahyökkääjä Mathieu Dandenault. Hän sai kiekon sirmäkulmaansa ottelussa Minnesotaa vastaan ja silmäkuopan luut murtuivat. Edessä on 2-3 viikon huili.

Jo ennestään poissa kokoonpanosta ovat kapteeni Steve Yzerman ja puolustaja Jiri Fischer polvileikkausten takia. Myös sentteri Pavel Datsyuk sekä kakkosmaalivahti Manny Legace ovat kärsineet lievemmistä polvivammoista. Farmimaalivahti Marc Lamothe on nostettu joukkueeseen, mutta hän on saanut tähän menessä toimia pelkästään luukkumiehenä. Tomas Holmströmiltä ja Igor Larionovilta jäi St. Louis -ottelu väliin ruokamyrkytyksien takia.

Lahde: www.NHL.com

» Lähetä palautetta toimitukselle