Mikael Vuorio Lukon valmennukseen

LIIGA / Uutinen
Mikael Vuorio valmentaa jatkossa Lukon maalivahteja.
Kuva © Anette Naroma
Pelaajauransa vuoden 2012 kevääseen päättänyt Mikael Vuorio on Lukon liigajoukkueen uusi maalivahtivalmentaja. 29-vuotiaan Vuorion ja Lukon välinen sopimus kattaa kauden 2013-2014.

- Otan Lukon yhteydenoton kunnia-asiana ja lähden liikkeelle tosi innostuneena. Koin, että pelaajaurani jäi vähän liian lyhyeksi ja tällä tavalla saan jatkaa hienonlajin parissa, omalla urallaan SM-liigaa Lukossa ja Jokereissa pelannut Mikael Vuorio kertoo.

- Se helpottaa varmasti työtäni, että Ari Moisanen on luvannut antaa tietotaitonsa avuksi. Sen voin jo tässä vaiheessa luvata, että Moisasen Lukossa vetämään linjaan ei tule muutoksia, tuleva maalivahtivalmentaja kommentoi.

Kazanin KHL-joukkueeseen vuoden mittaisella sopimuksella siirtyvä Moisanen sanoo tunteneensa Vuorion jo 2000-luvun alusta, jolloin nuori laitilalainen debytoi Lukon liigajoukkueessa. Yhteyttä on pidetty säännöllisesti, vaikka Vuorio on pelannut muuallakin.

- Ehdotin Mikaelille jo aikaisemmin, että hänen kannattaisi siirtyä aidan toiselle puolelle. Hänessä on ilmiselvää valmentaja-ainesta ja mikä tärkeintä myös kyky siirtää oma intohimonsa valmennettaviinkin, Moisanen luonnehtii.

- Olen vakuuttunut siitä, että nykytekniikalla pystymme tekemään hyvinkin hedelmällistä yhteistyötä Vuorion kanssa. Sekin varmasti hyödyttää, että ehdin nähdä Ryan Zapolskin jäällä ja neuvoa hänelle, miten sopeutua paremmin eurooppalaiseen jääkiekkoon, Moisanen tiivistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle