Mikko Saarisesta Tapparan päävalmentaja

LIIGA / Uutinen
Tampereen Tappara on valinnut Mikko Saarisen joukkueen tulevaksi päävalmentajaksi tämän kauden päätteeksi tehtävänsä jättävän Rauli Uraman tilalle.

37-vuotias Saarinen on valmentanut Tapparaa viiden kauden ajan. Tällä kaudella hän toimii joukkueen apuvalmentajana. Valmennusvastuun Saarinen ottaa 1. toukokuuta alkaen. Sopimus on pituudeltaan kahden vuoden mittainen.

haastattelu

Nyt on Mikko Saarisen vuoro yrittää
[lue lisää]

- Joukkueen ja pelitavan kartoittaminen aloitetaan jo tämän kauden aikana. Työ ei kuitenkaan saa häiritä millään tavalla nykyisen joukkueen toimintaa, Saarinen linjaa.

Tappara ei myöskään tiedottanut toistaiseksi liigajoukkueen ensi kauden muista valmentajista.

- Kiirettä pitää muun valmennustiimin kasaamisessa. Uusi kausi tulee kuitenkin nopeasti eteen, Saarinen toteaa.

Kaudella 2004-2005 Saarinen toimi viiden ottelun ajan Tapparan päävalmentajana, kun Mika Saarinen erotettiin. Saarinen on valmentanut pitkään Tapparan junioreita. Hänen komennossaan Tapparan A-juniorit voittivat SM-kultaa keväällä 2001.

Vaikka omaa peliuraa ei olekaan, hän kertoo oppineena paljon käytännön asioita niin pelaajilta kuin päävalmentajiltakin. Ensimmäiset keskustelut päävalmennusmahdollisuudesta käytiin tammikuun ensimmäisillä viikoilla, jolloin Saarinen ilmoitti olevansa kiinnostunut vakanssista.

- Ulkomaisia tarjokkaita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja olin yllättynyt hakijoiden kovasta tasosta. Ei kuitenkaan haluttu tarttua tähän vaihtoehtoon, vaan antaa mahdollisuus Mikolle, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kertoi.

- Saarinen on kuitenkin toiminut seuran valmennustehtävissä jo pitkään ja seurannut toimintaa läheltä useiden vuosien ajan. Hänellä on kaikki edellytykset onnistua tehtävässään, Leinonen jatkoi.

- Se, että Saarinen on syntyperältään tamperelainen, ei ole ainakaan miinus. Pikemmin se on lievä plus. Tunteita ei kuitenkaan sekoitettu tähän valintaan, eikä tässä olla kasaamassa mitään omat pojat –projektia. Joskus kuitenkin täytyy uskaltaa ottaa haasteita, Leinonen lopetti.

Vahvasti Uraman kanssa yhteistyötä tehnyt Saarinen haluaa jatkaa edeltäjänsä jalanjäljillä niin joukkueen rakentamisessa kuin itse pelissäkin.

- Joukkue tulee olemaan sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Pelillisille muutoksille ei ole akuuttia tarvetta. Ei kannata lähteä korjaamaan toimivaa osa-aluetta, Saarinen latasi.

- Minulle jääkiekko on ensisijaisesti joukkuepeli ja kokonaisuus: mikään osa-alue ei ole ylitse muiden. Joukkueen yhteiseen tavoitteeseen sitoutuminen on merkittävä osa toimintaa, mutta pelillisiä vapauksia tulee myös antaa, Saarinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle