Murray Baron ja Dan Cloutier jatkavat Vancouverissa

NHL / Uutinen
Vancouver Canucks ilmoitti keskiviikkona tehneensä jatkosopimukset puolustaja Murray Baronin ja maalivahti Dan Cloutierin kanssa.

Puolustaja Baron on kuulunut Canucksin neljän parhaan puolustajan joukkoon kaudesta 1998-1999 saakka, jolloin hän siirtyi Vancouveriin Phoenix Coyotesista. Tänä kesänä Baronista tuli vapaa-agentti ja hän siirtyi vapaiden agenttien markkinoille heinäkuun 1. päivä.

Canucks tarjosi Baronille yksi vuotista 1.4 miljoonan dollarin sopimusta kesäkuun lopussa, mutta silloin hän torjui sopimustarjouksen. Nyt tehty kaksivuotinen sopimustarjous takaa Baronille yhteensä 3.2 miljoonan dollarin tulot (1.6 miljoonaa/vuosi).

Baron, 34, pelasi kolmella viime kaudella 2:n miljoonan dollarin sopimuksella ja Canucksin tavoitteena oli saada sopimus laskemaan hieman, vaikka tähän suuri kokoiseen puolustajaan ollaan oltu kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä.

"Soitin hänelle viimeisten 10:n päivän ajan joka päivä ja pyysin häntä suostumaan tekemäämme sopimustarjoukseen. En ollut ollenkaan varma, että pystyisimme tekemään sopimuksen hänen kanssaan, koska yleisesti ottaen sopimukset ovat karanneet käsistä ja meidän ainoa mahdollisuutemme pitää Murray joukkueessamme oli saada laskettua hänen sopimustaan".

"En yleensä kerjää pelaajia tulemaan takaisin, mutta Murray on mielestäni tärkeä pelaaja meidän joukkueessamme, etenkin kun yritämme ajaa nuoria puolustajia (Bryan Allen, Brent Sopel) sisään".

"En puhunut rahasta hänen kanssaan, mutta halusin hänen ymmärtävän, että hän on tärkeä osa joukkueemme tulevaisuutta." kertoi Canucksin manageri Brian Burke, joka teki Baronin kanssa kolmivuotisen, 6:n miljoonan dollarin sopimuksen Vancouveriin kesällä 1998.

Baron, joka on kotoisin Prince Georgesta, Brittiläisestä Columbiasta, (asuu nykyään Kamloopsissa, B.C) kertoi olevansa tyytyväinen tehtyyn sopimukseen ja etenkin siihen, että sopimus on kaksivuotinen.

"En halunnut lähteä Vancouverista. Sanoin koko ajan, että haluan palata takaisin. He tarjosivat kaksivuotista sopimusta ja uskon, että tämä oli suurin syy sopimuksen jatkamiseen Canucksin kanssa. Nyt sopimus on tehty ja olen tyytyväinen. Tämä saattaa olla viimeinen sopimukseni. Halusin siksi kaksivuotisen sopimuksen.
Olen myös joukkueessa hyvässä asemassa. Olen saanut valmentajilta mahdollisuuden pelata tilanteissa missä haluan".

Baron pelasi viime kaudella kaikki 82 ottelua Canuckseissa ja oli koko NHL:n blokattujen laukausten tilastossa seitsemännellä sijalla 170:llä "blokilla". Lisäksi hän teki kolme maalia, antoi kahdeksan syöttöä ja keräsi 63 jäähyminuuttia.
Hän on pelannut kolmen kauden aikana Canuckseissa kahta lukuunottamatta kaikki ottelut ja tehnyt yhteensä seitsemän maalia, 24 syöttöä ja kerännyt 245 jäähyminuuttia.

Koko NHL urallaan Baron on pelannut 14 kautta ja edustanut viittä eri joukkuetta; Philadelphiaa, St. Lousia, Montrealia, Phoenixia ja nyt Vancouveria. Hän on pelannut 769 NHL ottelua, joissa tehnyt 31 maalia, antanut 79 syöttöä ja kerännyt 1118 jäähyminuuttia.

Baron on isokokoinen, puolustava puolustaja, joka on pelannut kolmen viime kauden aikana paljon ruotsalaisen Mattias Öhlundin parina. Baron on ollut tunnettu jo pitkään pelaajana, joka uhraa itsensä joukkueen puolesta heittäytymällä laukausten eteen, taistelemalla tilanteet loppuun saakka ja hän on pelannut pitkään Canuckseissa vastustajan ykkösketjua vastaan. Hänen kokemuksensa auttaa paljon nuorta Canucks joukkuetta ja hän on hyvänä esimerkkinä joukkueen nuorille puolustajille.

Maalivahti Dan Cloutier siirtyi Vancouveriin tämän vuoden helmikuussa Tampa Bay Lightningista vaihdossa puolustaja Adrian Aucoiniin ja toisen kierroksen varaukseen. Alunperin Cloutier on New York Rangersin ykköskierroksen varaus vuodelta 1994.

Cloutier, 25, teki Canucksin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei julkistettu, mutta ainakin sopimuksen ensimmäisen vuoden arvellaan olevan 800.000USD:n ja miljoonan USD:n välillä.
Viime kaudella Cloutier ansaitsi 660.000 USD ja hänen vanha sopimuksensa päättyi heinäkuun 1. päivä.

Cloutier pelasi Canuckseissa viime kauden lopulla 16 ottelua, joista hän voitti neljä, hävisi kuusi ja pelasi viidesti tasan. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2.43 ja torjuntaprosenttinsa 89.4%.

Cloutierin kaksivuotisella sopimuksella Canucks osoitti, että seura ei hae ensi kaudelle ketään uutta, seuran ulkopuolelta tulevaa ykkösmaalivahtia, vaan yrittää ajaa Cloutieria NHL:n ykkösmaalivahdiksi.
Canucksin seurajohdolta ja valmennusjohdolta tulleet palautteet Cloutierista ovat olleet jatkuvasti erittäin positiivisia ja manageri Burken mukaan Cloutierilla on seurajohdon täysi luottamus takanaan;

"Ei ole epäselvyyttä siitä, että hän on meidän ykkösmaalivahtimme ensi kaudella. Meidän mielestämme hän on pätevä hoitamaan tätä roolia ja me tulemme antamaan hänelle täyden tukemme ja mahdollisuuden näyttää.
Olisin erittäin tyytyväinen, jos Dan pystyisi pelaamaan ensi kaudella 65 ottelua.".

Cloutier oli luonnollisesti onnellinen kuullessaan Burken mielipiteen hänestä; "On todella hienoa kuulla tämä managerilta. Siitä lähtien kun aloin pelaamaan jääkiekkoa tämä on hienoin hienointa mitä olen kokenut, enkä ole ollut täällä kuin muutaman kuukauden. Useimmat pelaajat Canuckseissa ovat minun ikäisiäni, joten me voimme kehittyä yhdessä joukkueeksi. Minun tavoitteeni on olla ykkösmaalivahti ja pelata niin monta ottelua kuin mahdollista."

Canucksin seuraava tavoite tänä kesänä on tehdä jatkosopimukset hyökkääjä Todd Bertuzzin ja puolustaja Drake Berehowskyn kanssa. Berehowskyn kanssa joukkue on jo pitkällä ja tullee tiedottamaan uudesta sopimuksesta lähipäivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle