NHL: Bäckström piti Minnesotan pudotuspelitoiveita yllä

NHL:n runkosarjaa on vain muutama ottelu jäljellä ja kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista on kiivaimmillaan.

Buffalo Sabres otti elintärkeät pisteet ottelusta Washingtonia vastaan. Illan sankari oli jatkoaikamaalin viimeistellyt Jason Pominville. Täydellisesti mitoitetun syötön maaliin tarjosi loukkaantumisista urallaan kärsinyt Tim Connolly. Jatkoaikavoitollaan Lindy Ruffin suojatit säilyttivät teoreettisen mahdollisuuden päästä pudotuspeleihin. Washington varmisti pisteellään sen sijaan kaakkoisen divisioonan voiton.

Ottelussa kolme kertaa tappiolla olleen Sabresin valmentaja Lindy Ruff täräytti pelin jälkeen todella yllätyksellisen kommentin.

- Kun teet kovasti töitä, sinut kyllä palkitaan.

Bäckström nollasi Flamesin

Minnesota Wild on periaatteessa yhden tappion päässä siitä, että joukkue voi heittää hyvästit pudotuspeleille. Tämä jopa epätoivoinen tilanne näkyi Wildin otteissa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun joukkue pelasi erinomaisen ottelun divisioonavastustaja Calgarya vastaan.

- Olimme selkä seinää vasten ja se näkyi otteissamme varsinkin ensimmäisessä erässä. Tämä peli piti voittaa ja me teimme sen, sanoi tulokaslaituri Cal Clutterbuck.

Illan sankari oli suomalaismaalivahti Niklas Bäckström joka ei päästänyt yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse. Nollapeli oli HIFK-kasvatille jo kauden kahdeksas mikä on seuran ennätys ja toiseksi eniten tällä kaudella NHL:ssä. Voitto Calgarysta oli kuitenkin Bäckströmille ja Wildille ensimmäinen tällä kaudella.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun Minnesota takoi kolme maalia. Onnistumisista vastasivat Andrew Brunette, Clutterbuck sekä hyvässä vireessä tämän vuoden puolella ollut Owen Nolan. Toinen erä oli maaliton, mutta loppunumerot 4-0 latasi päätöserässä loukkaantumisistaan parantunut Marian Gaborik.

Illan erikoisen tarjoili Flames-valmentaja Mike Keenan, joka otti ensimmäisen erän rumputulessa maalivahtinsa Miikka Kiprusoffin 12 sekunniksi pois maalilta. Temppu oli tarkoitettu joukkueen herättämiseksi.

- Hän tekee välillä noita tempauksiaan. Se on tyypillistä Mikelle, sanoi Wildin valmentaja Jacques Lemaire.

Minnesota on nyt kahden pisteen päässä läntisen konferenssin kahdeksannesta sijasta, jota juuri tällä hetkellä pitää hallussaan St. Louis Blues. Tilanne voi viimeisten neljän ottelun aikana kuitenkin muuttua vielä paljonkin, sillä seitsemättä sijaa hallussaan pitävä Anaheim on vain viisi pistettä yhdennentoista sijan Edmontonista.