NHL: Brodeur pysäytti kaiken

NHL:n kaikkien aikojen nollapelitilastoa johtava Martin Brodeur oli taas ohittamaton nollaamalla Florida Panthersin. St. Louis Blues jatkaa hyviä otteitaan uuden valmentajan alaisuudessa.

Itäisen konferenssin kärkisijoilla kauden aikana viihtynyt Devils oli ajautunut pieneen tappioputkeen häviämällä kolme ottelua peräkkäin. Martin Broudeur etunenässä putki oli kuitenkin päätetty pistää poikki, ja se myöskin onnistui.

Voitto ei kuitenkaan tullut erikoisen hienolla pelillä, mutta kova työ auttoi Devilsiä tavoitteeseen pääsemisessään. Se voitti ensimmäisen erän laukaukset 12-5, ja toisen 13-8, mutta ensimmäistä maalia piti odottaa aina toisen erän loppuvaiheille. Molemmilla joukkueilla oli erässä hienoja maalipaikkoja, mutta vasta Travis Zajac rikkoi ottelun kuparisen, kun toista erää oli pelaamatta 1.30. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Zach Parise ja NHL-debyyttinsä pelannut Nick Palmieri. New Yorkissa syntynyt fyysinen voimahyökkääjä Palmieri on Devilsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2007.

Lisää maaleja ei ottelussa nähty, ennen kuin Florida veti Tomas Vokounin maalinsa suulta. Dean McAmmond viimeisteli loppulukemat 2-0 tyhjiin sekunti ennen peliajan päätöstä. Devils-valmentaja Jacques Lemaire oli voitosta helpottunut, muttei täysin tyytyväinen joukkueen tasoon.

- Yritystä oli paljon enemmän kuin aiemmin. Jätkämme ovat noin 80-prosenttisessa iskussa kokonaisuutena. Pystymme paljon parempaan kuin tässä pelissä.

Brodeur torjui ottelussa 22 kertaa. Nollapeli oli NHL:n kaikkien aikojen nollapelitilastoa johtavalle kanadalaiselle uran 108., ja kauden kuudes. Ilkka Pikkarainen pelasi Devils-nutussa vain neljä vaihtoa saaden yhteensä 2.41 jääaikaa.

St. Louis Blues meinasi töpeksiä johtonsa

Viime kuussa valmentajaa vaihtanut St. Louis Blues jatkaa hyviä otteitaan uuden vetäjänsä David Paynen alaisuudessa. Tällä kertaa kaatui Montreal Canadiens jatkoajalla. Tuloksena oli siis viides voitto viimeisissä kuudessa ottelussa.

Blues johti ottelua kolmanteen erään mentäessä 3-1 David Perronin, Paul Kariyan ja Alexander Steenin maaleilla. Montreal kuitenkin kavensi kolmannen erän puolessa välissä, ja tuli tasoihin 33 ennen varsinaisen peliajan päättymistä pelatessaan ilman maalivahtia. Ottelun ratkaisi kuitenkin rannelaukauksellaan maalivahti Carey Pricen yllättänyt Andy McDonald, kun jatkoaikaa oli pelattu 3.19.

Price oli mukana myös ottelun erikoisimmassa tilanteessa, kun maalivahti alkoi mättää iskuja Bluesin tappelijana tunnettua Cam Janssenia kohtaan. Janssen oli tilanteesta huvittunut.

- Minusta tuntui, että hän yritti haastaa minua, mutten voinut lakata nauramasta. Ei siinä mitään, jos seuraavassa pelissä Georges Laraque tulee kanssani nyrkkihippasille, koitankin tehdä maalin hänen kauttaan, Janssen irvaili.

Hurjassa vireessä oleva Benoit Pouliot teki Montrealin maaleista kaksi. Minnesota Wildissa pahasti flopannut Pouliot on syttynyt pelaamaan, ja tällä hetkellä saldo on kahdeksan maalia 13 ottelussa uuden seuransa paidassa. Bluesin maalilla Ty Conklin torjui 35 kertaa.