NHL: Buffalo ulkona pudotuspeleistä

NHL / Uutinen
Yön NHL-kierros tarjosi kolme ottelua. Mielenkiintoisin koitos oteltiin Buffalossa, jossa kotijoukkueen vieraaksi saapui Detroit. Buffalolla oli pakkovoiton paikka, mutta lännen piikkipaikkaa havitteleva Red Wings ei antanut isännille mahdollisuuksia.

Kolme ottelua jäljellä. Neljä pistettä viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Vastustajilla enemmän voitettuja otteluita. Yön 4–1-tappio Detroitille oli viimeinen sinetti Buffalon pudotuspelihaaveiden kaatumiselle.

– Se on rankkaa. Ennen kuin olet matemaattisesti ulkona, et voi lopettaa yrittämistä. Ja vaikka olisitkin, et voi silti lopettaa yrittämistä. Laitamme itsemme likoon viimeiseen asti, Sabres-vahti Ryan Miller uhosi uutistoimisto AP:n haastattelussa.

Ryan Miller vastasi toimittajien ristitulessa niin kuin hänen pitikin, mutta fakta on silti karu: Buffalon pitäisi ottaa vähintään viisi pistettä kuudesta mahdollisesta, eikä sen pahimmille vastustajille (Florida ja NY Rangers) saisi siunaantua pisteen pistettä. Buffalolla ei siis ole käytännössä mitään saumaa tavoitella tänä vuonna Stanley Cupia.

Detroitin voiton takuumiehinä häärivät tutut miehet. Marian Hossa tehoili komeat 2+1, ja Chris Osgood torjui 32 laukausta punasiipien maalilla. Osgoodille voitto oli uran 389:s, jonka ansiosta 36-vuotias kanadalaisveskari nousi tasapisteisiin entisen seurakaverinsa, maalivahtilegenda Dominic Hasekin rinnalle. Miehet jakavat yhdessä 10:nnen sijan maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa.

– En tiedä suurinta osaa asioista, mutta tiesin, että pystyisin tänään nousemaan Domin (Hasek) rinnalle, joten voitto oli todella upea juttu. On todella suuri kunnia tulla mainituksi hänen rinnallaan. Ja ennätyksen tekeminen täällä (Buffalossa) tuo vielä oman mausteensa, Osgood muistutti AP:n haastattelussa siitä, että Hasek on pelannut suurimman osan urastaan juuri vastustajajoukkue Buffalon paidassa.

Olli Jokiselle jälleen kiikarit

Calgary otti rutiinivoiton LA Kingsistä lukemin 4–1. Voitto nosti Calgaryn jälleen luoteisen divisioonan piikkipaikalle ohi Vancouverin. Calgaryn peli on ollut pahasti hukassa viime aikoina, ja joukkue on viimeistellyt viimeisessä kuudessa ottelussaan (ennen LA Kings -peliä) vain kuusi osumaa. Eniten joukkueen pelissä on tökkinyt ylivoima. Ennen illan kamppailua Calgary oli pelannut peräti 25 ylivoimaa perätysten ilman maalia. Voitokkaan Kings-ottelun jälkeen saldo on vielä tyrmäävämpi: 36 perättäistä ylivoimaa ilman osumaa!

– Se (ylivoimamaalien tekeminen) on ensimmäisenä meidän kaikkien toivelistalla. Luultavasti jokaisen (Calgary-pelaajan) ensimmäisenä ja päällimmäisenä ajatuksena on pelata luotettavaa puolustuspeliä, jotta voimme antaa maalivahdillemme parhaan mahdollisen tuen. Ja sen jälkeen – heti seuraavaksi – meidän on keskityttävä ylivoimaamme. Meidän on luotettava siihen, että saamme ylivoimamme kuntoon, Michael Cammalleri kertoi Calgary Heraldin verkkosivuilla.

Calgaryn tehottomuus on tarttunut myös Olli Jokiseen – tai toisinpäin. Jokinen saalisti ensimmäisessä kuudessa ottelussa hurjat tehot 8+4, mutta viimein kymmenen ottelun saldo liekkipaidassa on surkea: 0+1.

Yön NHL-kierroksen tulokset ja suomalaistilastot

Buffalo–Detroit 1–4

Toni Lydman, BUF: 0+0, -2, 0min, 20.53

Teppo Numminen, BUF: ei peliaikaa

Valtteri Filppula, DET: 0+0, 0, 4min, 15.11

Montreal–Ottawa 2–3

Saku Koivu, MIN: 0+1, +1, 2min, 19.08

Jarkko Ruutu, OTT: 0+0, -1, 2min, 9.46

Calgary–LA Kings 4–1

Olli Jokinen, CGY: 0+0, +1, 0min, 19.09

» Lähetä palautetta toimitukselle