NHL: Dallasin suomalaiset mättivät neljä maalia

NHL / Uutinen
Dallas Starsin suomalaisnelikko oli kovassa vauhdissa lauantain NHL-kierroksella. Antti Miettinen osui kahdesti, Jussi Jokinen ja Jere Lehtinen kerran, eikä Niklas Hagmankaan jäänyt ilman pisteitä. Kierroksen tehokkaimmat pelaajat löytyivät kuitenkin Ottawasta, missä kotijoukkue Senatorsin ykkösketju kasasi peräti 15 tehopistettä.

St. Louis Bluesin suomalaisvahdilla Hannu Toivosella oli koruton osa katsella vastustajajoukkueessa pelaavien suomalaisten ilta. Dallas voitti St. Louisin 6-2, ja Toivonen otettiin vaihtoon pelin puolivälissä, kun neljä maalia oli uponnut hänen taakseen. Niistä maaleista kaksi oli suomalaispelaajien, Antti Miettisen ja Jussi Jokisen, tekemiä.

Maalivahdinvaihdon jälkeen Blues kavensi Jamal Mayersin maalilla, mutta päätöserässä oli taas Starsin suomalaisten vuoro juhlia. Ensin Jere Lehtinen osui ylivoimalla, ja viisi minuuttia myöhemmin Miettinen viimeisteli loppunumerot illan toisella osumallaan. Dallasin päävalmentaja Dave Tippett oli tyytyväinen, kun joukkue teki kuusi maalia viiden eri miehen voimin.

- Sellainen me olemme joukkueena. Kun peli loksahtaa paikoilleen, meillä on monta pelaajaa myötävaikuttamassa siihen. Se tekee meistä vaikean vastustajan, Tippett sanoi uutistoimisto AP:n haastattelussa.

Voitto oli Dallasille kuudes perättäinen. Teksasilaisjoukkue jatkaa kovatasoisen Tyynenmeren divisioonan kärjessä, mutta vähemmän otteluita pelannut San Jose hengittää niskaan, eikä Anaheimkaan ole vielä pudonnut divisioonan voittotaistelusta.

Spezzalle ja Cheechoolle hattutemput

Lauantain kierroksella tehtiin kaksi hattutemppua. San Josen Jonathan Cheechoo ja Ottawan Jason Spezza olivat hurjana, sillä molemmat olivat mukana joukkueensa kaikissa maaleissa. Cheechoon saldo oli 3+1 San Josen voittaessa Minnesotan 4-3 ja Spezza takoi peräti tehot 3+3, kun Ottawa pieksi Montrealin 6-1.

Ottawan pelätyn ykkösketjun saldo oli huimat 15 pistettä. Spezzan ohella Dany Heatley (2+3) ja Daniel Alfredsson (1+3) olivat täysin pitelemättömillä Canadiensille. Alfredsson ja Spezza ovat tällä hetkellä kumpikin pistepörssin kärkinelikossa, ja siellä olisi mahdollisesti myös Heatley, ellei hän olisi välillä joutunut huilaamaan viiden pelin jaksoa loukkaantumisen takia.

Vancouverissa kotijoukkueen suomalaispuolustajan Sami Salon maali ja syöttöpiste olivat laiha lohtu, kun Colorado haki Canucksin kotiluolasta 6-2-vierasvoiton. Avalanchelle voitto oli erityisen arvokas kriittisten poissaolojen takia. Joukkue joutui pelaamaan ilman Joe Sakicia, Ryan Smythiä ja Paul Stastnya, mutta ratkaisijoita riitti muutenkin. Milan Hejduk ja Marek Svatos tekivät kaksi maalia mieheen.

Penguins pärjää ilman Crosbyakin

Pittsburgh Penguinsissa Jevgeni Malkin kasvattaa merkitystään entisestään, kun Sidney Crosby on loukkaantuneena poissa. Nyt Los Angelesia vastaan Malkin iski kaksi maalia ja syötti yhden, ja lopputuloksena oli 4-2-vierasvoitto Pittsburghille. Malkin oli lähellä tehdä hattutempunkin, mutta hän laukoi tyhjästä maalista ohi puoli minuuttia ennen loppua ja antoi siitä harmistuneena mailansa paukkua päätylautoihin.

Tämä oli neljäs perättäinen ottelu, kun Malkin sai tililleen enemmän kuin yhden tehopisteen. Venäläishyökkääjältä vaaditaan johtajuutta vielä jonkin aikaa, sillä Crosbyn sairausloma jatkuu vielä muutamia viikkoja. Supertähti on kuitenkin aloittanut jo kevyen harjoittelun.

Pittsburghin tavoin Atlantin divisioonan kärkipaikasta taistelevat Philadelphia ja New York Rangers kohtasivat tasaisessa taistossa lauantaina. Rangers voitti 2-0, ja kentän sankari oli nollapelin pelannut maalivahti Steve Valiquette. Ykkösvahti Henrik Lundqvistin varjossa pelaava Valiquette on todellinen mörkö Philadelphialle, sillä hän pelasi nollapelin myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Rangersin maaleista vastasivat Nigel Dawes ja Scott Gomez. Kummatkin maalit olivat ylivoimaosumia.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

Philadelphia-NY Rangers 0-2

Kimmo Timonen PHI: 0+0, 0, 0, 21.19

Sami Kapanen PHI: 0+0, 0, 0, 8.24

Antero Niittymäki PHI: luukkuvahtina

Pittsburgh-Los Angeles 4-2

Jarkko Ruutu PIT: 0+0, 0, 0, 14.41

Atlanta-Tampa Bay 2-1 ja

Kari Lehtonen ATL: 27/28 torjuntaa

Karri Rämö TB: luukkuvahtina

Calgary-Edmonton 4-1

Miikka Kiprusoff CGY: 14/15 torjuntaa

Joni Pitkänen EDM: 0+0, -2, 2 min, 24.39

Minnesota-NY Islanders 4-3 ja

Niklas Bäckström MIN: 26/29 torjuntaa

Mikko Koivu MIN: 0+1, +1, 2 min, 18.51

Sean Bergenheim NYI: 1+0, +1, 0, 10.30

Boston-Florida 3-6

Petteri Nokelainen BOS: 0+0, 0, 0, 8.14

Olli Jokinen FLA: 1+1, +1, 0, 18.31

Ville Peltonen FLA: 1+0, 0, 2 min, 15.35

Ottawa-Montreal 6-1

Saku Koivu MTL: 0+0, 0, 0, 20.00

Toronto-Detroit 3-2 ja

Vesa Toskala TOR: 32/34 torjuntaa

Valtteri Filppula DET: 0+0, 0, 0, 18.55

Dallas-St. Louis 6-2

Niklas Hagman DAL: 01, +1, 0, 16.51

Antti Miettinen DAL: 2+0, +2, 0, 12.50

Jere Lehtinen DAL: 1+0, 0, 0, 18.41

Jussi Jokinen DAL: 1+0, +1, 2 min, 14.38

Hannu Toivonen STL: 11/15 torjuntaa (vaihtoon ajassa 32.06)

New Jersey-Carolina 6-1

San Jose-Nashville 4-3

Vancouver-Colorado 2-6

Sami Salo VAN: 1+1, -2, 0, 24.26

» Lähetä palautetta toimitukselle