NHL: Demitra Vancouverin sankari

Pavol Demitra iski Vancouver Canucksin 2-2-tasoitusmaalin ja ratkaisi rangaistuslaukauksilla, kun Canucks otti 2-3-vierasvoiton Boston Bruinsista.

Boston menetti ottelussa kahden maalin johdon, ja lopputuloksena oli kymmenes peräkkäinen tappio. Bruins on edellisen kerran voittanut tammikuun 14. päivä, kun se kukisti San Josen 2-1. Boston ei myöskään ole voittanut kotikaupungissaan uudenvuodenpäivän ottelun jälkeen, kun Philadelphia kaatui Winter Classicissa 2-1. Edellinen voitto kotiareenalta on tullut joulukuun 30. päivä, kun se voitti Atlantan 4-0.

Ensimmäiseen erään kotijoukkue Bruins tuli vauhdilla. Peliä ehti kulua vain 38 sekuntia, kun Vancouverin Tanner Glass joutui jäähypenkille poikittaisesta mailasta. Glassin jäähyä oli kulunut minuutti, kun Bruinsin ylivoimapeli tuotti tulosta. Marc Savard syötti Marco Sturmille, ja tämä näki maalille liukuvan Zdeno Charan, joka tuikkasi kiekon ohi erinomaisen ottelun pelanneen Roberto Luongon.

Tämän jälkeen Bostonin Shawn Thornton ja Vancouverin Darcy Hordichuk pudottivat hanskat. Varsin tasaväkisen mittelön seurauksena molemmille viisiminuuttiset tappelusta.

Boston pääsi jälleen ylivoimalle, kun erää oli pelattu 12 minuuttia. Vancouverin Rick Rypien otti kaksiminuuttisen estämisestä. Rypienin jäähy oli melkein lopussa, kun kotijoukkue iski toisen ylivoimamaalinsa. Patrice Bergeron sai Charalta kiekon, ja syötti sen Savardille. Savard kaarteli siniviivan tuntumaan ja laukoi sitten yllättäen ranteella. Michael Ryder sai mailansa väliin ja kiekko upposi ohi maskissa olleen Luongon. Tauolle lähdettiin Bruinsin 2-0-johdossa.

Toisessa erässä Vancouverin takaa-ajo käynnistyi, kun erää oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia. Ryan Kesler voitti kaksinkamppailutilanteen ja antoi hienon jättösyötön Mason Raymondille, joka eteni maalille ja nosti kiekon yläkulmaan ohi hyvin pelanneen Tuukka Raskin. 2-1 oli tilanne, kun lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmatta erää oli jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Vancouver tasoitti pelin. Glass syötti Sami Salolle, jonka maila katkesi hänen yrittäessään laukoa. Glass oli kuitenkin ensimmäisenä kiekossa ja veti puolittaisen kääntölämärin. Pavol Demitra oli mailoineen välissä ja Rask oli yllätetty toistamiseen. 2-2 oli varsinaisen peliajan lopputulos, ja kun jatkoajalla ei ratkaisua saatu, oli edessä rangaistuslaukauskilpailu, jossa Demitra oli ainoa onnistuja. Näin Vancouver otti 2-3-voiton rangaistuslaukausten jälkeen.

Bostonin valmentaja Claude Julien oli harmissaan kahden maalin johdon menettämisestä.

- Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin tänään ja pitivät joukkueensa mukana pelissä. Meidän piti taas 2-0-tilanteessa yrittää tehdä se kolmas maali. Niin ei kuitenkaan käynyt, joten lopulta edessä oli rangaistuslaukauskisa, Julien totesi.

Vancouverin maalivahti Roberto Luongo sanoi, että joukkueen pitää varmistaa vieraskiertueen sujuvan hyvin.

- On ihan eri asia voittaa yksi kolmesta, kuin ottaa kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Meidän pitää varmistaa että pysymme keskiarvon paremmalla puolella vieraskiertueella. Vierastilastomme ei ole niin hyvä kuin haluaisimme sen olevan ja meidän pitää löytää keinot voittaa vieraspeleissä, kuten teimme tänään, Luongo jutteli.

Montreal palasi voittojen tielle

Brian Gionta nousi Montrealin sankariksi, kun joukkue katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Pittsburgh Penguinsin kustannuksella. Gionta teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun Canadiens voitti Penguinsin kotonaan 5-3. Muita tehomiehiä olivat tehot 1+2 kuitannut Tomas Plekanec ja 1+1-tehot tehnyt Scott Gomez. Jaroslav Halak torjui ottelussa 18 kertaa.

Canadiens meni ensimmäisessä erässä jo 29 sekunnin jälkeen Plekanecin maalilla johtoon, mutta Penguins tasoitti Pascal Dupuisin toimesta heti seuraavassa vaihdossa. Syöttäjiksi merkittiin Jordan Staal ja Jevgeni Malkin.

Toisen erän puolivälissä Gionta ja Gomez veivät maaleillaan Montrealin 3-1-johtoon, ennen kuin Pittsburgh tuli maalin päähän Bill Guerinin osumalla, johon Sidney Crosby ja Brooks Orpik saivat syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Mathieu Darche vei Montrealin jälleen kahden maalin johtoon, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Kolme minuuttia myöhemmin Gionta lisäsi illan toisellaan Canadiensin johtoa jo kolmeen maaliin. Malkin kavensi vielä kolme minuuttia ennen loppua alivoimalla, mutta sen lähemmäksi Pittsburgh ei päässyt ja pisteet jäivät Montrealiin.

Los Angeles Kings teki uuden seuraennätyksen ottamalla yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan Detroit Red Wingsin 4-3. Ottelun hahmoksi nousi tehot 2+1 viimeistellyt Kingsin Michal Handzus, joka iski voittomaalin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Detroit menetti ottelussa 0-3-johdon, kun Alexander Frolov, Handzus ja Ryan Smyth toivat Kingsin takaa rinnalle toisessa erässä. Detroitin Valtteri Filppula teki maalin ottelussa, kun hän vei Red Wingsin 0-2-johtoon.

Dallasin Marty Turco pysäytti 34 laukausta ja pelasi uransa 39. nollapelin, ja tulokas Jamie Benn teki kaksi maalia, kun Stars voitti kotonaan Phoenix Coyotesin 4-0. Samalla Dallas katkaisi Phoenixin kuuden ottelun voittoputken. Muita Dallasin onnistujia olivat James Neal ja Loui Eriksson, jotka kumpikin onnistuivat kertaalleen maalinteossa ja keräsivät myös yhden syöttöpisteen tililleen. Phoenixin Sami Lepistö sai nimensä jäähytilastoihin, kun hän istui toisessa erässä estämisjäähyn. Lauri Korpikoski ja Dallasin Jere Lehtinen jäivät pisteittä.

Torontossa kotijoukkue Maple Leafs katkaisi tylysti Ottawa Senatorsin 11 ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken, kun se otti puhtaan 5-0-kotivoiton Senatorsista. Ottelun tehopelaaja oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Maple Leafsin puolustaja Luke Schenn. Toronto-maalivahti Jean-Sebastian Giguere pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä ja pysäytti 30 laukausta. Hänestä tuli samalla ensimmäinen Toronto-vahti, joka on pitänyt maalinsa puhtaana kahdessa ottelussa peräkkäin. Ottawan Jarkko Ruutu jäi pisteittä ottelussa.