NHL: Henrik Lundqvist nöyryytti jälleen kerran Devilsiä

Yön kierroksella pelattiin kolme ottelua. New York Rangers voitti kotonaan verivihollisensa New Jersey Devilsin puhtaasti 3-0.

Henrik Lundqvist oli jälleen kerran mies paikallaan, kun New Jersey Devils sai poistua Madison Square
Gardenista tappio niskassaan Hudson-joen toiselle puolelle. Lundqvist tarvitsi kauden kolmanteen
nollapeliinsä 38 laukausta ja pelasi samalla uransa 20. nollapelinsä. Voitto tarkoitti myös sitä, että
Rangers pelasi neljännen peräkkäisen kauden, jolloin se on voittanut vähintään 40 peliä. Siihen organisaatio
on kyennyt ainoastaan kertaalleen: 70-luvun alusta vuosikymmenen puoleenväliin.

- En ole kyennyt saavuttamaan niin montaa nollapeliä tänä vuonna. Tästä nollapelistä olen iloinen.
Jätkät painoivat hyväkseni duunia todella kovasti ja ennen kolmannen erän alkua päätin, että juuri
tässä pelissä haluan pelata nollapelin, Lundqvist tarinoi pelin jälkeen uutistoimisto AP:lle.

Pelin kaikki maalit syntyivät toisessa erässä. Brandon Dubinsky aloitti, Daniel Girardi jatkoi pari minuuttia
myöhemmin ja Ryan Callahan päätti maalikimaran erän loppupuolella manhattanilaisten hyväksi.

New Jersey Devils on varmistanut jo paikkansa pudotuspeleissä, mutta joukkueen kone on tökkinyt pahasti
sen jälkeen, kun Brodeur saavutti historiallisen voittonsa ja nousi Patrick Royn ohi kaikkein
voitokkaimmaksi maalivahdiksi NHL:n historiassa. Sen jälkeen Devils on pelannut seitsemän peliä
ja voittanut niistä vain yhden. Menossa on joukkueen kauden pisin lama, kun alla on viiden ottelun
tappioputki. Se on saanut joukkueen päävalmentaja Brent Sutterin vihaiseksi.

- Odotan paljon enemmän tältä ryhmältä. Joissakin erissä kaikki näyttää hyvältä ja sitten he jostain
syystä alkavat löysäillä. Eikö löydy halua saavuttaa konferenssin kakkostilaa tai kotietua mahdollisille
pudotuspelien jatkokierroksille? Eikö löydy tahtoa pelata ylpeydellä ja parhaalla mahdollisella tasolla?
Se ei todellakaan tapahdu vai nappia painamalla. Joukkue yritti sitä viime kaudella ja se ei toiminut,
Sutter puhkui punaisena pelin jälkeen.

Devils johtaa vielä Atlantin divisioonaa kuudella pisteellä ennen Philadelphia Flyersia.

Ennen ottelua nostatti hypeä Sean Averyn ja Martin Brodeurin revanssi. Avery hoiti oman hommansa ja
sai ärsytettyä vanhan kiistakumppaninsa David Clarksonin pois jäältä kolmannessa erässä kieltäytymällä