NHL: Jeff Carter saavutti 40 maalin rajapyykin

Yön kierroksella pelattiin kolme ottelua. Philadelphia voitti vanhan verivihollisensa New Jersey Devilsin lukemin 4-2. Samalla Jeff Carter ja Simon Gagne saavutti virstanpylväitä.

Jeff Carter teki kauden 40. maalinsa ja Simon Gagne kauden 30. maalinsa, kun Flyers kaatoi New Jersey Devilsin
kotiareenallaan. Voitto oli Philadelphialle kolmas putkeen. Flyersin päävalmentaja John Stevens suitsuttikin
Gagnen ja Carterin panosta joukkueen menestykseen.

- He ovat olleet iso osa joukkuettamme ja heidän maalimääränsä ovat melkoisia saavutuksia. Hyökkäys on hyvässä tasapainossa ja se on loistava juttu, Stevens sanoi ottelun jälkeen uutistoimisto AP:lle.

Carter itse oli varsin vaatimaton kommentoidessaan suoritustaan.

- Onhan se hienoa. Mukava auttaa joukkuetta tekemällä maaleja. Se todellakin tuo aina hyvä mielen.

Joukkueiden ylivoima oli ottelussa tehokasta, koska kuudesta maalista neljä syntyi jonkun istuessa jäähyllä.
Maalinteon aloitti New Jersey veteraani Brendan Shanahanin toimesta. Devilsin toisen maalin iski kapteeni
Jamie Langenbrunner, joka toi maalillaan pelin tasoihin lukemiin 2-2. Jeff Carterin ja Simon Gagnen lisäksi
Flyersin maaleista vastasivat Daniel Briere ja Mike Knuble. Kimmo Timonen saalisti kaksi syöttöpistettä.

Kotijoukkueen maalilla pelasi Martin Biron, joka jatkoi hyviä otteitaan torjumalla 32 laukausta. Yleisö
palkitsi suosikkinsa huutamalla Bironin nimeä ja mies olikin varsin otettu saamastaan huomiosta. Toisessa
päässä pelasi tuttuun tapaan viime aikoina ansaitusti paljon valokeilassa ollut Martin Brodeur, joka
torjui 21 kertaa.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat Flyersin voiton myötä nyt tasan 3-3.

Carolina kävi hakemassa jatkoaikavoiton Floridasta, jonka peli on tökkinyt viime aikoina pahasti. Vain yksi
voitto edellisestä seitsemästä ottelusta. Tuomo Ruutu teki joukkueensa avausmaalin ylivoimalla ensimmäisessä
erässä. Ottelun ratkaisi Ray Whitney, joka osui jatkoajan toisella minuutilla Joni Pitkäsen toimiessa syöttäjänä.