NHL-kausi käyntiin neljällä ottelulla

NHL / Uutinen
Maailman kovimman kiekkoliigan avausta ei suinkaan tehty ensin Tukholmassa tai Helsingissä. Chicago, Florida, St. Louis sekä Detroit avaavat kautensa tänään Euroopassa, mutta kahdeksan joukkuetta ehti viime yönä pelaamaan jo ensimmäiset ottelunsa rapakon takana.

Yön ehdoton kohokohta nähtiin Coloradossa, kun seuraikoni Joe Sakicin paita nostettiin kalliovuorten ylpeyden kotihallin kattoon. Sakicin käyttämällä numerolla 19 ei kukaan muu tule Coloradossa enää pelaamaan.

– Hallissa oli valtavasti energiaa ja innostuneisuutta. Kyseessä oli erityinen ilta, erityiselle pelaajalle ja joukkueemme sai siitä valtavasti virtaa, hehkutti Avalanchen tuore päävalmentaja Joe Sacco.

Sakic pelasi urallaan 1378 NHL-ottelua, joissa syntyi tehot 625+1016=1641. Mies pelasi koko uransa samassa Quebecin/Coloradon organisaatiossa ja pääsi juhlistamaan pariin otteeseen myös Stanley Cup –voittoa. Miehen tilillä on myös Kanadan joukkueessa voitettu Olympiakulta.

Itse ottelu sujui kotijoukkueen komennossa. Colorado latoi kahden ensimmäisen erän aikana vierailija San Josen Sharksin verkkoon peräti viisi maalia. Vierasjoukkue ei onnistunut kuin kahdesti maalinteossa, joten loppunumeroiksi jäi 5-2.

Coloradon tehomiehet olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Wojtek Wolski, Paul Stastny sekä puolustaja John-Michael Liles. Avalanchen kenties suurin sankari oli kuitenkin Floridasta hankittu maalivahti Craig Anderson, joka torjui peräti 38 kertaa kotijoukkueen maalilla. Miehen huikeimmat torjunnat tulivat päätöserän puolivälissä, kun Sharks pääsi yrittämään kavennusta viidellä kolmea vastaan. Andersson oli kuitenkin kuin muuri Coloradon maalilla.

– Hän torjui erinomaisesti, sanoi Sharksin puolustaja Rob Blake

Ovetshkin hiljensi Bostonin

NHL:n kenties valovoimaisin pelaaja Aleksandr Ovetshkin oli kentän herra ja hidalgo Bostonissa, kun Washington kävi ryöstämässä kaksi pistettä paikalliselta Bruinsilta. Ovetshkin teki kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön. Myös Capitalsin keskushyökkääjä Brooks Laich oli pelipäällä. Mies teki sama tehot kuin Ovetshkin. Ottelun loppunumerot olivat 4-1.

Bruinsin puolustaja Dennis Wideman avasi tappiollisen ottelun jälkeen sanallista arkkuaan Ovetshkinista.

– Hänelle ei pidä antaa liikaa aikaa laukoa. Kukaan supertähti ei NHL:ssä tee töitä tai taklaa niin lujaa, kuin Ovetshkin. Hän on jääkiekon Rafael Nadal, ja Sidney Crosby on Roger Federer, sanoi Wideman.

Torontossa ja Calgaryssa pelattiin kanadalaisjoukkueiden keskinäiset mittelöt. Calgaryssa Flames kohtasi Vancouver Canucksin, ja Torontossa Maple Leafs kohtasi uudistuneen Montreal Canadiensin.

Calgaryn Miikka Kiprusoff oli kotijoukkueen takuumiehenä, kun joukkue otti 5-3 voiton Canucksista. Mies valittiin ottelun ykköstähdeksi 39 torjunnan ansiosta. Flamesin Olli Jokinen ei päässyt ottelussa tehoille. Peliaikaa miehelle kertyi reilut 17 minuuttia.

Torontossa nähtiin kuuma ottelu, jossa tapeltiin muun muassa kolmesti. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin jo toisen minuutin kohdalla, kun raskassarjalaiset Colton Orr (TOR) ja Georges Laraque (MTL) kohtasivat keskialueella. Lopputuloksena oli tasuri ja raikuvat aplodit.

Itse ottelun vei Montreal, mutta vasta jatkoajan jälkeen. Kun vain 13 sekuntia lisäaikaa oli jäljellä, teki Canadiens-puolustaja Josh Gorges voittomaalin Mike Cammallerin ja Tomas Plekanecin syötöistä.

Ottelun loppunumerot olivat 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle