NHL-kierroksen topit ja flopit: Teräväinen ja Aho liikaa Canadiensille, Armia iski kahdesti

Joel Armia oli Jetsin tehomies Edmonton Oilersin kaadossa.
Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat ratkaisuroolissa Carolina Hurricanesin kaataessa Montreal Canadiensin. Joel Armia puolestaan iski kaksi osumaa Edmonton Oilersin verkkoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit:

Teräväinen ja Aho upottivat Canadiensin

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat ratkaisuroolissa, kun Carolina Hurricanes otti 3-1-voiton Montreal Canadiensista. Teräväinen aloitti maalinteon kolmen minuutin pelin jälkeen viemällä Hurricanesin 1-0-johtoon. Aho puolestaan sinetöi kotijoukkueen voiton kahdella maalillaan kolmannen erän lopussa. Canadiensin ainoan maalin teki Alex Galchenyuk.

Vatanen osui viimein Devilsille

Sami Vatanen iski maalin, kun New Jersey Devils otti kotonaan 3-1-voiton Detroit Red Wingsista. Vatanen ratkaisi pelin Devilsille, kun ottelua oli jäljellä 23 sekuntia. Maali oli samalla Vatasen ensimmäinen Devilsin paidassa. Nico Hischier iski avauserässä kaksi maalia. Red Wingsin ainokaisen teki Justin Abdelkader. Voitto oli Devilsille viides peräkkäinen.

Granlund ja Koivu pelipäällä

Mikael Granlund iski tehot 1+1, kun Minnesota Wild kukisti kotonaan Dallas Starsin 4-2. Granlund vei Mikko Koivun syötöstä Wildin 3-2-johtoon toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Granlund syötti Jason Zuckerin tekemän 4-2-ratkaisumaalin. Starsin Esa Lindell sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin, jonka viimeisteli Tyler Seguin.

Armia osui kahdesti

Joel Armia oli tehokkaana, kun Winnipeg Jets kaatoi kotonaan Edmonton Oilersin 4-3. Armia iski Jetsin 2-1-johtomaalin ensimmäisen erän lopussa. Toisessa erässä Armia viimeisteli ottelun voittomaaliksi jääneen 4-2-osuman. Jetsin muista maaleista vastasivat Kyle Connor ja Bryan Little. Jesse Puljujärvi vastasi Oilersin 2-2-tasoituksesta ensimmäisessä erässä. Muut Oilersin maalit merkittiin Leon Draisaitlille ja Jujhar Khairalle. Jets koki ottelussa pahan takaiskun, kun Mark Scheifele jätti pelin kesken ylävartalovamman takia.

Flopit

Rantasen maali laiha lohtu Avalanchelle

Mikko Rantanen iski maalin, kun Colorado Avalanche taipui Arizona Coyotesin käsittelyssä 3-1. Avalanche sai kahdessa ensimmäisessä erässä aikaan vain 13 laukausta Antti Raannan vartioimaa maalia kohti. Kolmannessa erässä joukkueen peli alkoi kulkea, mutta tehot jäivät piippuun.  Raannalle merkittiin ottelusta 25 torjuntaa. Coyotesin maaleista vastasivat Tobias Rieder, Alex Goligoski ja Lawson Crouse.

Ducks romahti kotikaukalossaan Golden Knightsin käsittelyssä

Anaheim Ducksista ei ollut kotikaukalossaan vastusta läntisen konferenssin kärjessä majailevalle Vegas Golden Knightsille. Rickard Rakell iski Ducksin avausmaalin minuutin pelin jälkeen, mutta siihen kotijoukkueen ilonaiheet loppuivat. Ducksin liike loppui ja Golden Knights rokotti armotta. Vieraiden maaleista vastasivat Shea Theodore, Cody Eakin, William Karlsson ja David Perron. Erik Haula saalistl Perronin osumaan syöttöpisteen. Voitto oli Golden Knightsille viides peräkkäinen.