NHL: Koivu ja Bäckström varmistivat voiton

Mikko Koivu syötti joukkueensa molemmat maalit Minnesota Wildin kukistaessa Columbus Blue Jacketsin 2-1. Niklas Bäckström torjui kotijoukkueen maalilla 21 kertaa. Pittsburgh, Washington ja Nashville pöllyttivät vastustajiaan.

Vain yhden pelin kauden ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan voittanut Minnesota Wild on tällä hetkellä yksi NHL:n kuumimpia joukkueita. Nyt uhriksi jäi Columbus Blue Jackets. Viime yönä yhdeksännen voittonsa viimeisissä 12 ottelussaan ottanut Wild on noussut myös mukaan lännen pudotuspelitaistoon.

Minnesota painosti ottelun ensimmäistä erää voittaen laukaukset 11-3. Erä jäi kuitenkin maalittomaksi. Toisessa erässä Minnesotan tahti hieman hiipui, ja ottelun avausmaalin tekikin Columbus Blue Jacketsin Rick Nash. Nash yllätti Bäckströmin paluukiekosta ajassa 23:41.

Minnesotan tasoituksen teki Mikko Koivun syötöstä Montrealista viime kuussa hankittu Guillaume Latendresse. Latendresselle maali oli kauden viides, ja kolmas uuden seuransa paidassa.

Kolmannen erän 2-1-voittomaali syntyi myös Koivun esityöstä. Koivu voitti tärkeän hyökkäyspään aloituksen, ja syötti kiekon Marek Zidlickylle, joka odotti hetken ja sivalsi pelivälineen ohi Columbus-maalia vartioineen Steve Masonin. Maali syntyi vain 19 sekuntia ennen peliajan päätöstä, ja jäi ottelun ratkaisuksi.

- Yritin vain ampua sen kunnolla. Aikaa ei ollut paljon jäljellä, joten varmistin etten osuisi kehenkään matkalla maalia kohti, voittomaalin tekijä Zidlicky kertoi.

Valmentaja Todd Richards ei ollut sataprosenttisen iloinen joukkueensa peliesityksestä, vaikka voitto tulikin.

- En usko että jätkät ovat täysin iloisia siitä miten pelasimme. Olemme iloisia että voitimme, mutten jättänyt kaukaloa tänään täysin tyytyväisenä, Richards pohti.

Bäckströmille voitto oli kauden neljästoista, ja se nosti miehen kyseisen NHL-tilaston kymmenenneksi. Minnesotan Antti Miettinen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NHL:ssä maalirikas ilta

Pittsburgh Penguins kuritti valmentajaa vaihtanutta Philadelphia Flyersia peräti 6-1. Jordan Staal teki pingviinien maaleista kaksi, ja Sidney Crosbylle merkittiin tehot 1+2.

Ottelussa nähtiin myös useampi tappelu. Yhteensä kuusi pelaajaa sai ensimmäisen erän nujakoissa viiden minuutin pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta. Tämä sytytti 1-0-johdossa olleen Pittsburghin entisestään. Staal hehkutti pelin sykettä.

- Ne jätkät pärjäsivät tappeluissaan hyvin ja sytyttivät koko joukkueen. On todella helppoa motivoida itsensä näihin matseihin, jokainen peli välillämme on jännittävä. Se on täyttä taistelua ja uskon että se on jotain, josta kaikki nauttivat.

Illan muissakin otteluissa nähtiin selkeitä, maalirikkaita koitoksia. Nashvillessä yhteensä seitsemän eri kotijoukkueen pelaajaa onnistui maalinteossa, kun Tampa Bay Lightning kukistui 7-4. Antero Niittymäki päästi vieraiden maallilla neljä osumaa, ennen kuin joutui tekemään tilaa Mike Smithille.

Washington Capitals puolestaan murskasi Colorado Avalanchen 6-1. Tomas Fleischmann teki maaleista kaksi. Illan syntymäpäiväsankari, ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Kyle Wilson syötti molemmat Fleischmannin maalit. 25 vuotta täyttäynyt Wilson on alunperin Minnesotan yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 2004.