NHL: Kovaa peliä Columbuksessa

Kierroksella pelattiin kahdeksan ottelua. Columbuksessa nähtiin kotijoukkueen murskavoitto ja railakas toinen erä.

Columbuksen tulokasmaalivahti Steve Mason jatkoi huikeita otteitaan rikkomalla organisaation
nollapeliennätyksen pelaamalla kauden kymmenennen nollapelinsä, kun Columbus Blue Jackets voitti
Calgary Flamesin kotonaan lukemin 5-0. Mason johtaa liigaanollapeleissä ja on nollannut
tulokkaana eniten vastustajia sitten Tony Espositon tulokaskauden 1969-70, jolloin Esposito pelasi 15
nollapeliä.

- Meillä on aika hyvä aavistus, että mikäli pääsemme pudotuspeleihin, saatamme saada vastaamme juuri Calgaryn.
Halusimme sen takia pelata hyvin ja onnistuimme, se on varma, Mason sanaili pelin jälkeen Associated
Pressille.

Läntisessä konferenssissa kolmantena oleva Calgary on pelannut viime aikoina alavireisesti ja tuli
Columbukseen Penguins-tappio niskassaan. Tämä näkyi kentällä turhautumisena ja varsinkin toisessa erässä
homma räjähti käsiin. Joukkueet jäähyilivät 124 minuutin edestä koko ottelussa ja 110 minuuttia jäähyistä
jaettiin toisessa erässä, jolloin nähtiin kaksi tappelua, kaksi ulosajoa ja neljä käytösrangaistusta
pienempien kähinöiden lisäksi.

- Näytimme turhautumista ja kurittomuutta tietyillä pelin osa-alueilla, lähinnä silloin kun peli ei ollut
hallussamme, Flamesim päävalmentaja Mike Keenan kommentoi jäähyilyä.

Jason Williams teki kaksi maalia, muut kotijoukkueen maalit syntyivät Manny Malhotran, RJ Umbergerin ja
Raffi Torresin toimesta. Suurimmat sankarit löytyivät kuitenkin tarjoilijoista: sekä Rick Nash että
Kristian Huselius syöttivät kumpikin neljä maalia ja miehittivät ottelun tähdistön Steve Masonin kanssa.

Calgaryn kapteeni Jarome Iginla antoikin tunnustusta Nashille ja Huseliukselle sekä koko vastustajajoukkueelle.

- He olivat hyviä. Huselius ja Nash pelasivat hienon pelin ja heidän ketjunsa kontrolloi peliä aina heidän
ollessaan jäällä. Columbus oli hyvä, mutta meidän pelimme ei ole tällä hetkellä uomissaan.

Viimeisestä yhdeksästä pelistään Blue Jackets on voittanut seitsemän ja on tällä hetkellä kuudentena