NHL: Los Angelesin ykkösketju kaatoi Phoenixin

Los Angeles Kingsin ykköspari Ryan Smyth – Anze Kopitar – Justin Williams keräsi yhteensä kahdeksan pistettä Phoenix Coyotesin kaatuessa lukemin 5-3. Myös Philadelphia Flyers ja NY Islanders olivat yön kierroksella voitokkaita.

Ottelun maalinteon aloitti Anze Kopitar, mutta tämän jälkeen Phoenix onnistui kolme kertaa peräkkäin Shane Doanin, Martin Hanzalin ja Scottie Upshallin maalatessa kotijoukkueelle.

Ryan Smythin elintärkeä kavennus syntyi 58 sekuntia ennen toisen erän loppua lyötyään oman reboundinsa ohi myös Kings-joukkueessa aiemmin esiintyneen Jason LaBarberan. Kolmannessa erässä tasoituksen iski rystyvedolla sairastuvalta ykkösketjuun palannut Justin Williams.

Kings-kirin kruunasi Drew Doughty, joka ampui ruuhkasta joukkueensa neljännen maalin vain vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Vieraiden viidennen maalin tyhjiin teki Smyth.

Kings-ykkösketjun Smythille merkittiin ottelussa yhteensä 2+2, Kopitarille 1+2 ja Williamsille 1+0. Kotijoukkueen suomalaisista Lauri Korpikoski ja Sami Lepistö jäivät pisteittä.

Philadelphia Flyers taas selkeään voittoon

Kautensa ailahtelevasti aloittanut Philadelphia on nyt palaamassa oikeille raiteille. Murskattuaan Carolina Hurricanesin pari päivää aiemmin, se lyttäsi tällä kertaa Tampa Bay Lightningin 6-2.

Ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen 2-0 kotijoukkueelle Mike Richardsin ja Scott Hartnellin osumilla. Jeff Carter vei Phillyn jo 3-0-johtoon ennen Steve Stamkosin kavennusta. Maali oli kautensa 12. ottelun pelanneelle Stamkosille jo yhdestoista.

Reilu minuutti Stamkosin kavennuksen jälkeen iski kuitenkin kotijoukkue kaksi kertaa, ja se riitti Lightning-maalia vartioineelle Mike Smithille. Maalille luisteli Antero Niittymäki. Mies sai toviksi hanat kiinni päästäen kolmannessa erässä yhden maalin. Molempien joukkueiden onnistuttua kertaalleen loppulukemat kirjattiin 6-2.

Flyers-joukkue pelasi ilman vaivoista kärsivää Danny Briereä ja tyräleikkaukseen joutuvaa Simon Gagnea.

- Poissaolot huolestuttava aina. Nämä ovat onneksi lyhytaikaisia sellaisia. On silti hienoa nähdä David Laliberten ja James van Riemsdykin tyylisten nuorten käyttävän hyväkseen loukkaantumisten avaamat extraminuuttien suomat mahdollisuudet, Flyers-koutsi John Stevens kuvaili tilannetta.

Kimmo Timonen sai syöttöpisteen joukkueensa kuudenteen maaliin. Mika Pyörälä ei onnistunut kasvattamaan pistetiliään.

Witt illan yllätyssankari

Illan kolmannessa ottelussa nuorekas NY Islanders jatkoi niin ikään piristynyttä kulkuaan heikosti alkaneen kauden nostamiseksi kohti playoff-taistoa. Islanders kaatoi flunssa-aallossa ahdinkoon ajautuneen Edmonton Oilersin 3-1. Ilta sai harvinaisemman sankarin, kun vain 25 maalia 14 NHL-kautensa aikana tehnyt Brendan Witt iski tänään kaksi kertaa.

Ottelu oli tasan ensimmäisen erän jälkeen Ethan Moreaun ja John Tavaresin maaleilla. Toisen erän alussa Witt iski ensin kiekon pienestä kulmasta ohi Nikolai Habibulinin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin tullut toinen osuma syntyi siniviivalta. Islanders-kapteeni Doug Weight syötti molemmat Wittin maalit. Wittilla oli ottelun lopussa myös tilaisuus hattutemppuun, päästessään yrittämään tyhjään maaliin Oilersin ottaessa maalivahdin pois.

- Olisihan se [hattutemppu] maistunut, mutta olkoon. Kaikki tuntuu helpommalta kun voittaa otteluita, mutta täytyy muistaa miten olemme tulleet voitokkaiksi. Se on kova työ, Witt muistutti.

Islanders-maalilla Dwayne Roloson torjui 22 kertaa vieraiden Habibulinin venyessä kiekon eteen 34 kertaa. Sean Bergenheim pelasi Isles-paidassa reilut 14 minuuttia ilman tehopisteitä.