NHL: Marian Gaborik Long Islandin sankari

Yön NHL-kierroksella pelattiin kuusi ottelua. Kierroksen suurimman voiton repäisi Anaheim, joka kaatoi Coloradon vieraissa Teemu Selänteen ja Petteri Nokelaisen iskettyä maalin mieheen. Marian Gaborik oli Long Islandin sankari, kun Minnesota nappasi vieraspisteet maalein 6–2. Gaborik pelasi vasta kolmannen ottelunsa lonkkaleikkauksen jäljiltä, mutta se ei slovakkitähden menoa haitannut – tuloksena tehot 2+2.

Suomalaisjoukkueena tunnettu Minnesota Wild voi huokaista helpotuksesta, sillä kolmisen kuukautta lonkkaleikkauksen takia sivussa ollut Marian Gaborik alkaa olla kunnossa. Gaborik palasi kentille sunnuntaina Edmontonia vastaan, mutta pistetehtailuun slovakista ei tuolloin ollut. Toissaöinen peli New Yorkin toista joukkuetta, Rangersia, vastaan tuotti jo yhden maalin ja sarjajumbo Islandersia vastaan syntyi jo kiitettävät kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Gaborik avasi Minnesotan maalihanat tekemällä 1–1-tasoituksen ensimmäisen erän loppupuolella. Vahvan esityön osumaan tarjosi Marek Zidlicky, joka löysi tarkalla syötöllä Gaborikin maalin edestä. Vain minuutti ennen ensimmäistä erätaukoa Antti Miettisen ylivoimapyssy puhui. Miettinen pommitti vasemman b-pisteen etukaarelta vierasjoukkueen 2–1-taukojohtoon.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi illan kakkostähdeksi valittu Owen Nolan, jonka ylivoimaosumaan kirjattiin syöttöpiste Gaborikille. Kolmannessa erässä Minnesota onnistui vielä kolmesti Martin Skoulan, Andrew Brunetten ja Gaborikin maalatessa vieraille 6–2-vierasvoiton.

Voitto oli Minnesotalle elintärkeä, sillä joukkue katkaisi viiden pelin vierastappioputkensa, ja se taistelee vielä lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä kuuden muun viivan tuntumassa majailevan joukkueen kanssa.

– Meidän täytyi hoitaa tämä peli keinolla millä hyvänsä, ja tehdä työmme alakerran kautta sekä pelata kurinalaisesti, Gaborik kertoi AP:lle.

Polvensa sunnuntaina Edmontonia vastaan telonut Mikko Koivu oli odotetusti sivussa Islanders-pelistä.

Anaheimin lento jatkui suomalaisvoimin

Samoista sijoista Minnesotan kanssa lännen pudotuspeliviivalla taisteleva Anaheim otti jo viidennen perättäisen voittonsa, tällä kertaa Coloradon kustannuksella. Anaheim on viime aikoina erikoistunut voittamaan otteluita jatkoajalla, mutta Coloradoa vastaan jatkoaikaa ei tarvittu. Toissavuoden Stanley Cup -mestari selätti Avalanchen vieraissa rumin 7–2-lukemin.

Illan Anaheim-sankari oli Corey Perry, joka viimeisteli voittomaaliksi jääneen 3–0-osuman ensimmäisen erän lopulla ja katkaisi vieraiden selkärangan lopullisesti niittaamalla toisen erän alkajaisiksi lukemiksi jo 4–0.

Anaheimin ensimmäisessä kolmessa maalissa oli rutkasti onnea mukana. Erik Christensenin 1–0-maalissa kiekko löysi verkon perukoille kaukolaukauksesta, joka muutti suuntaansa Coloradon pelaajasta. Teemu Selänteen 2–0-osumassa laukausta blokkaamaan tullut Cody McLeod teki Avalanche-molari Peter Budaj´lle täydellisen maskin. Perryn 3–0-viimeistelyssä kiekko pomppi onnekkaasti Ducks-hyökkääjälle, joka oli unohtunut vasemmalle takatolpalle.

– Saimme muutamia onnekkaita pomppuja. Niin ei ole käynyt vähään aikaan. Näiden onnenkantamoisten varaan ei voi kuitenkaan laskea joka ilta, Perry pähkäili AP:n haastattelussa.

– Se oli rankkaa. Heti alussa livahti halpa maali. Epäonnistuin (avausmaalissa) ja he vain jatkoivat vyöryttämistä, epäonninen Colorado-vahti Peter Budaj sadatteli AP:lle.

Hiljattain Bostonin koleuden taakseen jättänyt Petteri Nokelainen esitteli Anaheimille parasta osaamistaan. Nokelainen syötti Rob Niedermayerin 6–0-osuman toisen erän avauspuolikkaalla ja viimeisteli itse Anaheimin seitsemännen maalin kolmannessa erässä. Nokelaisen osuma oli todellinen tahtomaali. Puolustavaksi hyökkääjäksi Anaheimiin hankittu suomalainen katkaisi Colorado-hyökkäyksen keskialueella, rynnisti vastahyökkäykseen ja ampui Derek Peltierin estelyistä huolimatta kiekon ohi Budaj´n.

Ottelu oli Nokelaisen yhdeksäs Anaheimissa, ja suomalaissentteri on iskenyt ankkapaidassa tehot 3+1. Nokelainen puki alkukaudesta Bostonin paidan päälleen yhteensä 33 kertaa ja onnistui tuolloin vain kolmen maalisyötön verran.