NHL: Montreal lomalle, Olli Jokinen liekeissä

Saku Koivun syöttöpiste ei auttanut Montreal Canadiensia, vaan joukkue hävisi kotijäällään Bostonille 1–4 ja lähti laulukuoroon suoraan neljän ottelun jälkeen. Sen sijaan toinen suomalaissentteri Olli Jokinen ja hänen seuransa Calgary ovat heränneet taisteluun. Flames tasoitti otteluvoitot Chicagoa vastaan 2–2:een.

Montreal Canadiensin 100-vuotisjuhlakausi päättyi tyrmäystappioon Bostonille pudotuspelien avauskierroksella. Juhlakauden viimeisiin kuukausiin mahtui valmentajanvaihdos ja toistuvat lehtiskandaaleja, ja eikä pelillistäkään huipennusta tullut.

– Me halusimme tehdä tehdä tästä uskomattoman kauden. Viime kauden jälkeen [Itäisen konferenssin ykköstila runkosarjassa] tämä oli viimeinen tapa, jolla halusin tämän kauden päättää. Olen erittäin pettynyt, tilitti puolustaja Mike Komisarek.

Neljännessä ottelussa Andrei Kostitsyn vei kyllä Canadiensin johtoon heti ensimmäisellä minuutilla, mutta loput neljä maalia olivat Bostonin heiniä. Bruinsin Michael Ryder tasoitti avauserän lopulla ja pari minuuttia myöhemmin antoi loistosyötön David Krejcin tekemään komealla johtomaaliin, joka näytti lähes leikittelyltä Montrealin kustannuksella.

Vielä viime Ryder pelasi Canadiensissa, mutta häneltä jäi loukkaantumisen vuoksi suurin osa pudotuspeleistä väliin. Nyt hän teki vanhaa seuraansa vastaan voittomaalin kolmannessa osaottelussa ja päätösottelussa tehot 2+1.

Lundqvist kuin Tina Turner

Kaksi ensimmäistä playoff-otteluaan hävinnyt Calgary Flames ryhdistäytyi kotiyleisönsä edessä ja otti voitot kahdesta kotiottelustaan tasoittaen Chicago-sarjan 2–2:een. Jälkimmäinen voitto tuli lukemin 6–4. Pudotuspelit vaisusti aloittanut Flamesin ykkösketju löysi tehovaihteensa: sentteri Olli Jokinen ja kapteeni Jarome Iginla keräsivät kumpikin tehot 2+1.

Ottelu kulki vuoristoratamaisesti: Blackhawks teki avausmaalin, Flames neljä seuraavaa, mutta sitten oli Blackhawksin kolmen maalin putken vuoro. Päätöserä alkoi tasatilanteessa 4–4. Voittomaalin lusikoi Eric Nyström paluukiekosta ajassa 53.04, ja päätösminuutilla Iginla sinetöi voiton laukomalla tyhjiin.

New Yorkissa kotijoukkue Rangers piti pintansa ja askelen kohti jatkopaikkaa. Otteluvoitot Washingtonia vastaan ovat 3–1.

Niukkamaalisessa ottelussa Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin sai kauden playoff-maalitilinsä auki, mutta pelin jälkeen huomio keskittyi yhteen sankariin. 38 kertaa torjunut Rangers-vahti Henrik Lundqvist piti joukkuettaan pystyssä ja sai joukkuekavereilta mitä vuolaimpia kehuja.

– Hän on kuin Tina Turner. Hän on simply the best, hyökkääjä Brandon Dubinsky suitsutti.

Suomalaisista...

• Calgaryn Olli Jokisella oli kolmen tehopisteen ilta ja teholukema oli hulppea +4. Seurakaveri Miikka Kiprusoff torjui 28/32 kertaa.
  • Saku Koivu syötti Montrealin ainoan maalin, sai yli 15 minuuttia peliaikaa ja kärsi yhden rangaistuksen.
  • Rangersin Lauri Korpikoski syötti Chris Druryn tekemän voittomaalin ja kirjautti peliajan 15.52.