NHL: Montreal tuhri kolmen maalin johdon

Sunnuntain ainoassa NHL-kamppailussa New York Rangers kellisti Montrealin maalein 5-3. Montreal johti ottelua jo 3-0, mutta toisessa erässä vierasjoukkue otti ohjat käsiinsä ja karkasi voittoon päätöserässä.

Montrealin venäläiskolonnan tehokas alku ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon. Andrei Markov ja Alex Kovalev tekivät avauserässä ylivoimamaalit mieheen, ja toisen erän alussa valkovenäläinen Sergei Kostitsyn jatkoi Canadiensin tehokasta erikoistilanteiden hyödyntämistä hankkimalla ylivoimatilanteessa rangaistuslaukauksen ja pistämällä siitä kiekon varmasti sisään. Kapteeni Saku Koivu sai syöttöpisteen Kovalevin maaliin.

Kolmen maalin johtoasemassa Canadiensin kone hyytyi täysin. Vajaassa kymmenessä minuutissa Kostitsynin osuman jälkeen Rangers nousi tasoihin Michal Rozsivalin, Brandon Dubinskyn ja Scott Gomezin maaleilla.

Tasoitusmaalin jälkeen tunteet kuumenivat. Aiemmin taklatuksi joutunut Rangersin Ryan Hollweg lähti kostoretkelle ja torppasi Kostitsynin rumasti päin laitaa. Hollweg ajettiin ulos, ja viiden minuutin rangaistuksia jaettiin myös taklausta seuranneesta tappelunujakasta.

Kolmas erä sujui pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes ajassa 50.09 Chris Drury liukui Canadiens-maalin takatolpalle ohjaamaan voittomaalin. Oivaltavan syötön tarjoili Nigel Dawes. Puolitoista minuuttia ennen loppua Martin Straka varmisti Rangersille voiton iskemällä 5-3-osuman.