NHL: Montreal varmisti pudotuspelipaikkansa, Mike Ribeiro viihdytti Coloradossa

Lauantain välisenä yönä Suomen aikaa selvisi lopulliset itäisen konferenssin pudotuspelijoukkueet. Pudotuspelien ulkopuolelle jäävän Dallas Starsin Mike Ribeiro järjesti sen sijaan oman shownsa Coloradossa.

Boston Bruinsin ja Montreal Canadiensin välisestä ottelusta kehkeytyi tulikuuma koitos, jossa väkivaltaisuusjäähyjä viljeltiin oikein urakalla. Viihdyttävyyden takasi myös runsas maalimäärä (9). Ensimmäisessä erässä nähtiin ainoastaan yksi maali, kun pahasta loukkaantumisestaan toipunut Patrice Bergeron laukoi kotijoukkue Bruinsin 1-0-johtoon.

Toinen erä oli melkoista hulabaloota, kun molemmat joukkueet mättivät kiekkoja toistensa maaleihin ja siinä sivussa tunteet kävivät kuumina. Erässä vihellettiin yhteensä 63 minuuttia jäähyjä, jotka pääosin tulivat nokkapokista.

Erän kuudesta maalista vastasi pääosin vierailija Montreal, joka latoi neljä kiekkoa Bruinsin Tim Thomaksen selän taakse. Saku Koivu keräsi syötön yhteen noista maaleista. Boston onnistui erässä maalinteossa kahdesti ja näin päätöserään lähdettiin 3-4-lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla järkälemäinen Zdeno Chara laukoi kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla Mark Recchin ja Marc Savardin syötöistä. Erässä ei syntynyt sen enempää maaleja ja siirryttiin jatkoajalle. Illan sankariksi nousi Bruinsin melko tuore veteraanihankinta Recchi joka teki ottelun voittomaalin. Mies keräsi ottelussa tehot 2+2, joten valinta ottelun ykköstähdeksi oli selviö.

Tappiostaan huolimatta Montreal varmisti jatkoaikapisteellään paikan pudotuspeleissä ja näin itäisen konferenssin pudotuspelijoukkueet ovat lopullisesti selvillä. Lopullinen järjestys on toki vielä epäselvä ja se selviää vasta päätöskierroksen jälkeen.

Ribeiro teki maagisen kikan Coloradossa

Kaksi läntisen konferenssin pudotuspelien ulkopuolelle jäävää joukkuetta kohtasivat Coloradossa, kun Dallas Stars tuli vierailulle. Molemmat joukkueet peluuttivat uusia nuoria tulokaspelaajiaan jo ensi kautta silmällä pitäen. Dallas Stars luistelutti kentälle esimerkiksi lupaavan kiekollisen puolustaja Ivan Vishnevskiyn.

Itse ottelu ei suuria ihmeitä tarjonnut ja joukkueet pelailivat ajoittain sekavan oloista kiekkoa. Ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä kotijoukkue avasi maalihanat Chris Stewartin maalilla. Mies ohjasi tulokas Ray Maciasin vedon verkon perukoille ohi Starsin kolmosvahti Matt Climien.

Päätöserässä Fabian Brunnström tasoitti puntit ylivoimalla. Maali oli ruotsalaistulokkaalle kauden 16.s. Kun ottelua oli vain reilut kolme minuuttia jäljellä, Starsin tuore hankinta Steve Begin ohjasi Mark Parrishin vedon verkon perukoille ja vei vierailijat 1-2-johtoon. Vain minuutti tästä ja John-Michael Liles tasoitti lukemat vieden ottelun jatkoajalle.

Kun jatkoaika ei tuottanut tulosta, siirryttiin rangaistuslaukauksiin, jonka tähdeksi nousi Starsin Mike Ribeiro. Laajasta harhautusarsenaalistaan tunnettu kanadalainen teki kikan, jota ei juuri aiemmin ole NHL:ssä nähty. Ribeiro kääntyi b-pisteiden välissä takaperin luisteluun, jossa ujutti kiekon jalkojensa välistä selkänsä taakse ja vippasi kiekon ohi puolittain torjuneen Peter Budaj’n. Näin voitto kirjattiin Starsille lukemin 3-2.

- En usko, että hän yrittäisi tuota harhautusta, jos olisi pudotuspelipaikka kyseessä, sanoi Starsin toimitusjohtaja Brett Hutt päätään pyöritellen.

Suomalaisia tehoilla

- Jarkko Ruutu vei Ottawan 1-0-johtoon ottelussa, jonka Senators lopulta hävisi New Jerseylle rangaistuslaukauksilla.

- Saku Koivu keräsi yhden syöttöpisteen ja noin 17 minuuttia peliaikaa Montrealin tappiollisessa ottelussa Bostonissa.

- Philadelphian Kimmo Timosen syöttöpiste Daniel Brieren kavennusmaaliin ei auttanut, kun NY Rangers korjasi pistepotin 2-1-lukemiin päättyneessä divisioonavihollisten kohtaamisessa.

- Ville Koistinen oli tärkeä mies, kun Nashville Predators piti pudotuspelitoiveitaan yllä voittoisassa ottelussa Detroitia vastaan. Suomalaispuolustaja syötti varsinaisella peliajalla yhden maalin ja onnistui myös rangaistuslaukauskisassa.

Yön NHL-otteluiden tulokset löytyvät Jatkoajan NHL-osion sivupalkista.