NHL: Oilersille Albertan herruus, Parise kaatoi Penguinsin jatkoajalla

Viime yön kolmesta ottelusta kaksi venyi jatkoajalle. Phoenix Coyotesin ratkaisija Coloradossa oli Radim Vrbata, New Jersey Devils voitti Pittsburgh Penguinsin tärkeässä ottelussa Zach Parisen osumalla. Edmonton Oilers taas murskasi Calgary Flamesin Albertan viidennessä keskinäisessä.

Edmonton Oilersilla on vielä reilusti matkaa pudotuspeleihin, mutta maanantain kierroksella lohtua ja piristystä toi voitto Albertan hegemoniataistelussa. Edmontonin ja Calgaryn välisten kamppailujen voitot ovat nyt 3-2. Edmontonlaiset kuulivat ottelun alla, että tämän kauden paras pistemies Shawn Horcoff on loppukauden sivussa olkapääleikkauksen takia.

- Tänä päivänä, jolloin Horcoff ilmoitti virallisesti olevansa koko kauden sivussa, tämä näyttää ettemme ole antamassa periksi, Oilers-keskushyökkääjä Jarrett Stoll totesi uutistoimisto AP:lle.

Calgary Flamesin maalilla esiintyi viime kuussa joukkueen riveihin liittynyt Curtis Joseph, joka joutui antautumaan peräti viidesti 23 laukauksesta. Kotijoukkue onnistui jo kahdesti avauserässä, kun Fernando Pisani seurasi omat karansa verkkoon ja erän lopussa Dustin Penner laukoi Geoff Sanderssonin syötöstä lukemiksi 2-0.

Toisessa erässä Joseph torjui kiekon taas eteensä ja Ales Hemsky siirsi pelivälineen Sam Gagnerin syötöstä ylivoimalla maaliin. Kolmannen erän ylivoimilla onnistuivat vielä Steve Staios ja Gagner. Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla tunteet kuumenivat, mutta tilanteesta selvittiin, kun vain tilanteen aloittanut Flames-hyökkääjä Eric Godard sai ottelurangaistuksen.

Mike Keenankaan ei kuulemma ymmärtänyt jo kolmannen kerran tällä kaudella ottelurangaistuksen saaneen hyökkääjänsä riehumista. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaikki 24 laukausta pysäyttänyt Mathieu Garon, joka ei provosoitunut, vaikka Joseph kävi päätöserän tappelunujakassa puolessa kentässä.

Oilers on kuusi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella kaksi ottelua enemmän pelanneena. Flames on viivan yläpuolella mutta vain yhden pisteen verran.

Parise laukoi Devilsille tärkeät kaksi pistettä

NHL:n tämän hetken tiukin taistelu divisioonavoitosta käydään Atlantin divisioonassa. Illan otteluparin, divisioonan toisena ja kolmantena majailevien New Jerseyn ja Pittsburghin piste-ero oli ennen ottelua vain yksi piste vierailijoiden eduksi. Ottelun tärkeys näkyi heti ensimmäisessä erässä, jossa molemmilla joukkueilla oli vain muutamia maalintekopaikkoja hyvän viisikkopuolustuksen ansiosta.

Toisen erän alkupuoliskolla Penguins onnistui kuitenkin maalinteossa ylivoimalla. Jevgeni Malkin heitti reboundiksi tarkoitetun kiekon maalille ja Martin Brodeurin torjunnan jälkeen Ryan Malone onnistui lyömään paluukiekon sisään. 12 minuutin pelin jälkeen Malkin nousi jälleen hyökkäysalueelle, syötti kiekon jalkojen välistä Petr Sykoralle, joka ampui puolustajan jalan kautta ohi Brodeurin. Maali oli samalla Sykoran 600. tehopiste NHL:ssä. Vain 40 sekuntia ennen erän loppua, lukuisien epäonnistuneiden hyökkäysten ja yleisön buuausten jälkeen Devils onnistui viimein. Zach Parise nousi röyhkeästi maalin eteen ja Jamie Langenbrunner onnistui siirtämään irtokiekon maaliin.

Pittsburgh näytti kolmannessa erässä menevän menojaan, lisättyään johtoaan Jordan Staalin osumalla. New Jersey tuli kuitenkin erän puolessa välissä tasoihin alle kahdessa minuutissa. Ensin Patrik Elias osui onnekkaalla vedollaan puolustajan kautta ja tämän jälkeen siniviivalta tulleen vedon taisteli maalin edestä sisään David Clarkson tasoittaen ottelun. Devilsin hyvästä painostuksesta huolimatta maaleja ei enää komannessa erässä nähty.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin 37 sekuntia, kun Devils ratkaisi pelin ensimmäisellä laukauksellaan. Zach Parise syötti siniviivalle Eliakselle, joka veti ranteella kiekon maalia kohti. Parise oli jo ehtinyt maalille ja ohjasi kiekon ilmasta ohi Ty Conklinin. Atlantin divisioona muuttui entistä tiukemmaksi, sillä jatkoajan pisteytyksen seurauksena nyt Pittsburgh sekä New Jersey ovat nyt divisioonaa johtavan Philadelphia Flyersin seurana 63 pisteessä.