NHL: Ovetshkinin viiden pisteen ilta masensi Toronton

Washington Capitals oli lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa tyly vieras Toronto Maple Leafsille.

Viime kauden päätteeksi NHL:n arvokkaimpana pelaajana palkittu Aleksandr Ovetshkin oli pelipäällä, kun venäläistaiturin edustama Washinton loi vierailija Toronton selvin numeroin 6-1.

Ovetshkin keräsi jo kahden ensimmäisen erän aikana tehot 1+3 ja oli näin joukkueen kaikissa maaleissa mukana kun Capitals johti toisella erätauolla lukemin 4-1. Avauserässä Ovetshkin soitteli alkutahdit laukomalla b-pisteen kaarelta kiekon vastustamattomasti ohi Maple Leafs-vahti Vesa Toskalan. Ovetshkin toimi syöttäjänä myös Capitalsin kolmessa muussa avaus- ja toisen erän maaleissa, joista vastasivat Eric Fehr sekä Mike Knuble kahdesti.

Maple Leafs sai myös rikottua kuparisen, kun kokenut puolustaja Tomas Kaberle kavensi ajassa 38:37 lukemat 4-1:een. Kahden ensimmäisen erän laukaukset menivät hieman yllättäen Torontolle 21-17.

Päätöserän alkupuoliskolla Capitals löi viimeisen naulan Toronton arkkuun kun Tomas Fleischmann siirsi komealla ohjauksella kotijoukkueen jo 5-1 johtoon. Syöttäjänä hääri tutut miehet; Ovetshkin sekä tähtipakki Mike Green. Kun Tom Poti vei kotijoukkueen jo 6-1 johtoon alkoi vierasjoukkue Toronto turhautumaan. Ottelun lopussa jaettiinkin erinäisistä nujakoista johtuen reilut 50 minuuttia jäähyjä. Ne eivät kuitenkaan ottelun lopputulosta muuttaneet, pisteet jäivät Washingtoniin lukemin 6-1.

Ensimmäistä kertaa viiden pisteen iltaa tällä kaudella viettänyt Ovetshkin oli ottelun jälkeen vaatimaton.

- Minulla oli onnekkaita hetkiä tänään. Meillä oli paljon maalipaikkoja ja satuin olemaan aina paikalla, sanoi hiljattain joukkueen kapteeniksi nimetty Ovetshkin.