NHL palasi arkeen

Siirtotakaraja on mennyt ja pelit jatkuvat kuten ennenkin. Henrik Lundqvistin ohittanutta ei maanantai-iltana löytynyt, kun New York Rangers toivotti New Jersey Devilsin vieraakseen ja korjasi potin 2–0.

Maalivahdit pääsivät maanantaina helpolla, kun Devils tuli käymään New Yorkissa. Molemmat veskarit torjuivat ottelun aikana 13 laukausta. Illan työllistetyimmät henkilöt olivat jäähyaition ovivahdit.

Ottelun alun paras paikka siunaantui New Jerseylle, kun Zack Parise syötti avopaikkaan ehtineelle Adam Henriquelle. Henriquen laukaus osui Rangersin puolustaja Daniel Girardiin, jonka selästä kiekko kimposi ohi maalivahti Henrik Lundqvistin. Ruotsalaisvahdin onneksi laatta osui ylärimaan, eikä Parise päässyt irtokiekkoon.

Pelin ratkaisumaali tuli ensimmäisen erän lopulla. Rangers onnistui pelaamaan Devilsin kolme puolustajaa maalin taakse, jolloin Carl Hagelin pääsi etsimään paikkaa yksin maalin edestä. Ryan Callahanin syöttö löysi tiensä ihmisten lomasta Hagelinille, joka survoi kiekon ohi Martin Brodeurin.

Erää myöhemmin tunteet kuumenivat Eric Boultonin ja Brandon Prustin välillä, kun molemmat hankkivat itselleen 5+2-minuuttiset jäähyt. Peli ehti vanheta muutamalla sekunnilla, jonka jälkeen David Clarkson ja Mike Rupp syyllistyivät epäurheilijamaiseen käytökseen. Erän päätteeksi hanskat heiluivat vielä kertaalleen, kun Clarkson ja Brandon Dubinsky merkkauttivat itselleen viisiminuuttiset tappelusta.

Maaleja erikoistilannepelaamisesta ei syntynyt. New Jersey haki kolmannessa erässä tasoitusta ilman maalivahtia. Yritys jäi suutariksi ja ensimmäisen maalin syöttäneellä Callahanilla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Peli päättyi 2–0.

Joukkueiden kokoonpanot eivät juuri eläneet pelaajanvaihtoviikkojen aikana. Siirtotakarajan lähestyminen sai New Jerseyn vaihtamaan kolme pelaajaansa Minnesotan Marek Zidlickyyn, mutta eilen joukkue ei enää tehnyt kauppoja. Rangersin riveistä eilinen ei vienyt pelaajia, mutta nimilista kasvoi Chicagon John Scottilla. Aiemmin joukkue kävi kauppaa Minnesotan ja Floridan kanssa.

Henrik Lundqvist kasvatti nollapelisaldonsa kahdeksaan.

Rinne jatkaa ennätyksensä kasvattamista

Nashville Predatorsin toimitusjohtaja David Poilen puhelin kävi siirtotakarajan tiimoilla kuumana. Pelaajalista kasvoi kahdella nimellä, eikä kenenkään lähtöpassia leimattu. Los Angeles Kings ei puolestaan eilen intoutunut ostoksille, mutta pääsi peluuttamaan toistamiseen uusinta hankintaansa Jeff Carteria.

Tällä kertaa vanha paketti toimi paremmin ja Nashville korjasi matkaansa 2–1-voiton. Pelin avausmaali nähtiin ensimmäisen erän lopulla, kun Nashvillen nuorimmaisiin kuuluva Roman Josi nousi kentän hanki, ohitti siniviivan ja roiskaisi kiekon kohti maalia. Maalivahti Jonathan Quick ei saanut pelivälinettä haltuunsa, vaan se pomppi onnekkaasti verkon perukoille.

Toisessa erässä Predatorsin David Legwand onnistui tahattomasti biljardisyötössä yrittäessään tehdä maalia. Kiekko kimposi päädyn kautta suoraan maalille luistelevalle Patric Hörnqvistille, joka pisti kiekon ohi hölmistyneen Quickin. Kings onnistui kavennuksessa vielä kolmannen erän lopussa, kun Dustin Brownin laukaus löysi tiensä pelaajien jalkojen välistä maaliin.

Quick torjui ottelun aikana 26 laukausta, Pekka Rinne ehti kiekon eteen 30 kertaa. Voitto oli Rinteelle 35. tällä kaudella, kun hän on parhaimmillaan viime kausina ottanut 33 voittoa. Maalivahdin yhden kauden voittojen seuraennätystä Nashvillessä pitelee Tomas Vokoun, jolle niitä kertyi parhaimmillaan 36.