NHL: Philadelphia ja Pittsburgh varmistivat pudotuspelipaikkansa

NHL:ssä pelattiin peräti 13 ottelun kierros. Idässä kilpaillaan vielä kahdesta ja lännessä kolmesta pudotuspelipaikasta.

Pittsburghin pudotuspelin varmistumiseen riitti voitto Tampa Bay Lightningista. Penguinsin 6-4-voittoon päättyneen ottelun ratkaisutahdit lyötiin toisessa erässä, jonka Penguin voitti 3-0. Tärkeässä roolissa voitossa oli Sidney Crosby, joka teki joukkueen toisen ja kolmannen maalin toisessa erässä reilun minuutin välein.

- Tänään meillä kaikilla on lupa hymyillä, iloitsi Penguins-luotsi Dan Bylsma uutistoimisto AP:n mukaan.

Philadelphiaa vastaan asettui Florida, joka taistelee edelleen pudotuspelipaikasta. Tämä kierros vaikeutti Floridan urakkaa, sillä Panthers poistui kaukalosta 2-1-tappio niskassaan. Ratkaisija oli kolmannen erän avauspuoliskolla osunut Jeff Carter.

- Tietysti on hienoa päästä pudotuspeleihin, mutta meillä on vielä paljon työtä, jotta varmistamme kotiedun, tuumasi ratkaisija Carter pelin jälkeen.

Pudotuspeliviivan yläpuolella olevat joukkueet Montreal ja NY Rangers kohtasivat keskinäisessä ottelussa. Montreal oli ennen kierrosta kolme pistettä edellä ja voitto olisi riittänyt pudotuspelipaikkaan. Rangers kuitenkin väänsi pisteet itselleen 3-1-voitolla.

Yön kierros tiputti idässä kymmenentenä olevan Buffalon käytännössä ulos pudotuspeleistä. Viime yönä huilannut Sabres ei saisi menettää tai Rangers saada pistettäkään, jotta Sabres voisi nousta tasoihin pisteissä ja voitoissa. Yhdeksäntenä oleva ja Philadelphialle hävinnyt Florida tippui kahden pisteen takamatkalle voiton napanneeseen kahdeksikkoon NY Rangersiin nähden. Montrealiin eroa on piste enemmän. Buffalo pelaa vielä kolme ottelua Montreal, Rangers ja Florida kaksi.

Lännen puolella Minnesota piti kiinni toivon rippeistään, kun se voitti Dallasin 3-1. Tappio olisi tiennyt viivan karkaamista, voiton jälkeen eroa on kolme pistettä. Voittoon ylsi myös viivan yläpuolella tällä hetkellä oleva St. Louis, joka kaatoi Phoenixin lukemin 5-1.

- En tiennyt muiden pelin tuloksia ennen kuin pelin jälkeen. Meidän pitää voittaa jokainen peli ja sitä yritämme tehdä.

Viivan alapuolella ensimmäisenä on kierroksen jälkeen Nashville, joka joutui nöyrtymään Chicagolle 2-4.

Ensi yönä Suomen aikaa pelataan kaksi ottelua. Columbus voi varmistaa pudotuspelipaikan omassa ottelussaan, jossa vastaan asettuu Chicago. Buffalolta paikka taas voi lopullisesti karata pelissä Torontoa vastaan.