NHL-playoff: Venäläisvyöryä New Yorkissa

NHL / Uutinen
Washington Capitals heräsi kahden kotitappion jälkeen taistelemaan ja haki kolmannessa osaottelussa puhtaan 4–0-voiton New Yorkista. Joukkueen hyökkääjätähtien ohella loisto-ottelun pelasi venäläisvahti Semjon Varlamov. Myös Calgary avasi pudotuspelien voittotilinsä, sen sijaan Montreal on yhden tappion päässä kesälomasta.

Amerikkalaisen kulttuurin ytimessä Madison Square Gardenissa nähtiin maanantaiyönä venäläisten näytös. Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (0+2) ja Aleksandr Semin (2+1) tekivät tehtävänsä hyökkäyspäässä, ja Simeon Varlamov piti omassa päässä maalinsa puhtaana.

Päävalmentaja Bruce Boudreau kehui etenkin Varlamovia, joka syrjäytti ensimmäisissä peleissä haparoineen Jose Theodoren ykkösvahdin paikalta.

– Hän on pelannut Venäjän ykkösliigan finaaleissa, mikä on hänelle kuin sikäläinen Stanley Cup. Semjon on pelannut myös MM-kisoissa ja todennäköisesti häntä vain helpottaa se tosiasia, ettei hän ymmärrä sanaakaan, mitä puhumme, Boudreau filosofoi.

Capitals oli otteluun selvästi paremmin valmistautunut kuin Rangers, sillä jo 11 minuutin pelin jälkeen Semin oli vienyt vieraat 2–0-johtoon. Toisessa ja kolmannessa erässä tehdyt ylivoimamaalit kaunistelivat voittolukemia. Venäläistähtien ohella tehokkaana oli ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström, joka syötti kolme maalia.

Flames toipui alkushokista

Capitalsin tavoin myös Calgary Flames heräsi taistelemaan kolmannessa ottelussa. Albertalaisyleisö sai kyllä kokea kylmän suihkun, kun Chicagon Patrick Sharp teki avausmaalin jo kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Flamesin Eric Nyström tasoitti neljä minuuttia myöhemmin. Myös seuraavat kolme maalia olivat kotijoukkueen käsialaa, ja lopulta tulostaululla seisoivat 4–2-loppulukemat.

Flamesin ratkaisijat olivat hienoisia yllätysnimiä, sillä ykkösketjusta vain Olli Jokinen (0+1) pääsi pisteille. Tehokkain oli kaksi maalia tehnyt David Moss.

Montrealissa kotijoukkueen tunnelmat olivat apeammat. Canadiensin juhlakausi on lähellä päättymistään, sillä Boston haki vierasvoiton ja siirtyi sarjassa jo 3–0-johtoon.

Ottelu eteni tasaisena ja maaleja tehtiin vuorotahtiin toisen erän lopulle asti, kunnes entinen Canadiens-hyökkääjä Michael Ryder laukoi voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman. Viimeisen maalin Bruinsin Chuck Kobasew niittasi ottelun päätösminuutilla tyhjiin.

Suomalaisista...

- Olli Jokisen saama syöttöpiste oli hänelle toinen näissä pudotuspeleissä. Seurakaveri Miikka Kiprusoff torjui 36/38 kertaa.

- Saku Koivu pelasi 18 minuuttia ja tilastoihin merkittiin yksi miinusmerkintä.

- Lauri Korpikoski pelasi Rangersin paidassa 11 minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Kierroksen tulokset

Montreal–Boston 2–4

Boston johtaa voitoin 3–0

NY Rangers–Washington 0–4

Rangers johtaa voitoin 2–1

Calgary–Chicago 4–2

Chicago johtaa voitoin 2–1

» Lähetä palautetta toimitukselle