NHL: Pudotuspelien ensimmäiset pelit pelattu

New York Rangers kävi hakemassa vierasvoiton Washingtonista. Sami Salo ratkaisi Lännen ainoan ottelun Vancouverin hyväksi.

New York Rangers järjesti pienimuotoisen yllätyksen voittamalla Washington Capitalsin 3-4 näiden omassa
kotihallissa. Manhattanilaisten orkesteria johti sentteri Scott Gomez tehoin 1+2. Capitalsin näkyvin
hahmo oli tuttuun tapaan Aleksandr Ovetshkin, joka sai syöttöpisteen kahteen maaliin, ampui peräti 13
kertaa maalia kohti ja jakoi huikean määrän taklauksia.

Capitals voitti ensimmäisessä erässä laukaukset 14-4, mutta Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist oli
jälleen kerran mies paikallaan, eikä ensimmäisessä erässä nähty yhtään maalia. Lundqvist vei maalivahtien
taiston selkeästi nimiinsä torjuen 35 laukauksesta 32. Kotijoukkueen maalissa torjunut Jose Theodore
oli pettynyt mies. Hiustenhoitotuotteiden käyttämisestä tunnettu kanadanranskalainen torjui vain 17 kertaa
ja päästi taakseen neljä maalia.

- Turha selitellä tekosyitä, koska niitä ei ole. Ratkaisevilla hetkillä pitäisi kyetä ottamaan tärkeitä
torjuntoja, Theodore sanoi uutistoimisto AP:lle ottaen tappion kontolleen.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Brandon Dubinsky pääsi vapaasti etenemään
nokikkain Theodoren kanssa ja tekemään maalin. Maali voidaan pistää Caps-puolustaja Jeff Schultzin piikkiin.
Schultz ei saanut pidettyä Dubinskya, joka onnistui harhauttamaan Schultzin, joka lopuksi vielä kaatui
omia aikojaan. Capitalsin päävalmentaja Bruce Boudreau ei silitellyt puolustajansa päätä.

- Schultz ei selvinnyt puhtain paperein, mutta tällaista näkee NHL:ssä. Häviät kamppailussa mies miestä vastaan
ja päästät vastustajan läpiajoon. Sellaiselta ei voi oikein välttyä.

Toisessa erässä nähtiin viisi maalia. Tomas Fleischmann ohjasi ylivoimalla Ovetshkinin laukauksen maaliin, mutta
Gomez tasoitti yksilösuorituksellaan vain reilu minuutti myöhemmin. Seuraavat kaksi maalia teki myös
Rangers, kun parin minuutin välein Nik Antropov ja ruotsalaistähti Markus Näslund siirsivät vierailijat 3-1
johtoon ylivoimalla. Capitals kykeni vielä tasoittamaan Viktor Kozlovin ja Aleksandr Seminin maaleilla, mutta
Rangers vei koko hoidon mennessään Dubinskyn ratkaisevalla maalilla.

- Olimme hermostuneita alussa, mutta toisessa erässä oli ihan erilainen ote. Löysimme peliimme uutta
virtaa ja teimme oikeita ratkaisuja tärkeissä paikoissa. Olimme onnekkaita, kun voitimme, Rangersin päävalmentaja
sanoi ottelun jälkeen.

Läntisen konferenssin ainoassa pudotuspeliottelussa Vancouver voitti Missourin ihmeen, St. Louis Bluesin, luvuin
2-1. Sami Salo teki voittomaalin toisessa erässä ylivoimalla. Muissa otteluissa Pittsburgh voitti
vanhan verivihollisensa Philadelphian 4-1 ja New Jersey Devils samoilla lukemilla Carolina Hurricanesin.