NHL: Rinne nollasi Montrealin

Washington Capitalsin kahden maalin etumatka ei riittänyt Itäisen konferenssin kärkikamppailussa, kun kahdeksannen peräkkäisen voittonsa napannut New Jersey Devils nousi rinnalle ja ohi. Pekka Rinne pelasi kauden toisen nollapelinsä, mutta pääsi melko helpolla, kun Nashville Predators hallitsi mielin määrin ottelua Montreal Canadiensia vastaan.

Uran yhdeksäs nollapeli vaati vain rutiinisuorituksen, sillä Rinne joutui venymään kiekon tielle lopulta vain 20 kertaa. Kovimmalle suomalaisvahti joutui päätöserän alussa, jolloin hän torjui Maxim Lapierren ja Tomas Plekanecin reboundit.

Paljon kovemmalle joutui toisessa päässä 53 kertaa torjunut Carey Price, jonka hieno ottelu ei riittänyt muuten vaisulle montrealilaisryhmälle. 55 ammuttua laukausta on Nahsvillelle enemmän kuin sen koko seurahistoriassa.

Price joutui lopulta antautumaan vain kaksi kertaa Steve Sullivanille, vaikka lukemat olisivat voineet olla huomattavasti rumemmat. Predsin avausosuma syntyi avauserässä ajassa 10,48. J.P. Dumont riisti kiekon vähän kuin varkain Canadiensin huonon avauspelin jälkeen ja syötti läpiajon Sullivanille, joka pisti lopulta omat karansa verkkoon.

Päätöserään lähdettiin kenttätapahtumiin nähden epäoikeutetussa kotijoukkueen vaivaisessa 1-0-johdossa. Nashvilleläiset pääsivät piinasta seitsemän minuuttia ennen loppua tekemällään ylivoimamaalilla. Jason Arnott voitti aloituksen Shea Weberille viivaan.

Tämä laukoi ja irtokiekon toimitti perille Sullivan, jolle maali oli kauden neljäs. 35-vuotiaalla kanadalaisella olisi ollut tilaisuus hattutemppuunkin, mutta Pricen upea torjunta toisen erän alussa esti aikeet.

- En tiedä, kuinka monta kertaa NHL-kauden aikana annetaan ampua noin monta laukausta. Kaksi maalia eivät olleet luonnollisesti hänen (Pricen) vikansa – he olisivat voineet tehdä kahdeksan tai yhdeksän, Mike Cammalleri totesi kamppailun jälkeen.

Seitsemän edellisestä kymmenestä ottelustaan voittanut Predators nousi kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta ottelun vähemmän pelanneena. Canadiensin asema idässä on sen sijaan tukalampi, joukkue on pelannut kolme ottelua enemmän ja on kaksi pistettä viivasta.

Devilsin voittoputki sen kun jatkuu, Zetterberg hurjana

New Jersey Devils kukisti Washington Capitalsin Itäisen konferenssin kärkikamppailussa ja nousi tämän ohi konferenssin kärkeen. Samalla se otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Alussa näytti vielä newjerseyläisten kannalta heikolta, kun Tomas Fleischmann laukoi ylivoimaosuman ajassa 4.15 ja vain 47 sekuntia myöhemmin Mathieu Perreault lisäsi pääkaupunkilaisten johdon kahteen maaliin.

Devils tuli mukaan vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Colin Whiten toimesta. Hänen rannelaukauksensa muutti suuntaa puolustaja Brian Pothierista. Tasoituksen iski lämärillään Jamie Langenbrunner suoraan Cory Murphyn syötöstä.

Kotijoukkue iski toisessa erässä vielä kaksi maalia. Ensin Travis Zajac vapautti Zach Parisen läpiajoon ja maalintekoon. Erän lopussa Matt Halischuk päätti terävän hyökkäyksen uransa ensimmäiseen NHL-osumaansa ja ottelu oli 4-2. Vähän aikaisemmin Martin Brodeur oli torjunut vain vaivoin Capsin Chris Clarkin yrityksen. Päätöserässä osui vielä Murphy viivalta laukomallaan ranteella Zajacin aloitusvoiton jälkeen.

Henrik Zetterberg kokosi tehot 3+2, kun Detroit Red Wings kaatoi Anaheim Ducksin 7-4. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran sitten viime kevään pudotuspelisarjan. Ruotsalaistähti teki kaikki osumansa päätöserässä. Peli oli tasan 4-4, ennen kuin Zetterberg laukoi voittomaalin 4.31 ennen päätössummeria suoraan Dan Clearyn syötöstä.

Ducksin 4-4 maalin oli iskenyt kaikissa joukkueensa maaleissa mukana ollut Ryan Getzlaf minuuttia aiemmin. Ennen Zetterbergin osumaa, Teemu Selänne ehti osua ylärimaan.

Edellisyönä Atlanta Thrashersille murskaavasti 0-7 hävinnyt Los Angeles Kings kokosi itsensä ja otti rangaistuslaukauskilpailuvoiton Tampa Bay Lightningista lukemin 1-2. Vähämaalisen ottelun parhaana palkittiin Kings-vahti Jonathan Quick, toisen palkinnon nappasi Tampan maalilla torjunut Antero Niittymäki.

Pittsburghissa nähtiin maalirikas kamppailu, kun Penguins kaatoi Boston Bruinsin jatkoajalla 6-5. Ratkaisijana toimi Pascal Dupuis sen jälkeen, kun Jordan Staal oli riistänyt kiekon halvan näköisesti Bruinsin maalin takana. Jevgeni Malkin palasi kaukaloon ja syötti heti kolme osumaa.

Miikka Kiprusoff torjui 38 laukausta Calgary Flamesin kukistaessa Toronto Maple Leafsin. Torontolaiset hallitsivat peliä, mutta Flames piti alussa ottamansa johdon muun muassa Kiprusoffin hyvän vireen ansiosta. Jarome Iginla ampui kaksi osumaa.