NHL: Runkosarja saatiin päätökseen

Runkosarjan viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Kierroksen nimi oli Phil Kessel hattutempullaan.

Boston pelasi vakuuttavan kenraaliharjoituksen ennen pudotuspelejä voitettuaan New York Islandersin
Long Islandilla luvuin 2-6. Näytöstä johti tehokkaasti Bostonin nuori hyökkääjä Phil Kessel. Kessel
teki maalin joka erässä ja onnistui täten kierroksen ainoassa hattutempussa. Siihen päälle mies syötti
vielä yhden maalin. Marc Savard antoi hyvin taustatukea tehoin 1+2.

- Voittaminen on aina hyvästä ja oli hyvä saada vielä hieman lisää itseluottamusta torstaina alkavaa
koitosta varten. Emme olleet lauantaina parhaillamme, joten tämä oli hyvä tapa korjata eilinen, Tim Thomas
sanoi pelin jälkeen Associated Pressille.

Boston pelasi lauantaina Buffalo Sabresia vastaan ja hävisi selvästi luvuin 5-1.

Kesselin ja Savardin lisäksi Bostonilta onnistuivat Chuck Kobasew ja Michael Ryder, joka teki ottelun
ensimmäisen maalin vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Boston johti jo 0-5 ennen kuin Islanders onnistui rikkomaan
kuparisensa Radek Martinekin toimesta toisen erän lopulla. Toinen tuli heti kolmannen erän alkuun Doug
Weightin lavasta. Toisena syöttäjänä oli Sean Bergenheim.

Islanders hävisi runkosarjan neljä viimeistä otteluaan ja kaikkiaan 47 peliä koko kaudella. Se tarkoittaa
koko liigan viimeistä sijaa.

- Ei ole mukavaa päätyä koko sarjan viimeiseksi. Tästä ei voi muuta kuin parantaa, Doug Weight mietti
ottelun päätyttyä.

Yann Danis aloitti pelin Islanders-maalilla, mutta sai väistyä neljän päästetyn maalin ja yhdentoista torjutun laukauksen jälkeen vähän ennen ottelun puoltaväliä. Tilalle luisteli Joey MacDonald, joka torjui 16 kertaa. Tim Thomas
pelasi jälleen kerran vakuuttavasti Bostonin maalilla torjuen 32 laukausta.

Boston kohtaa Montreal Canadiensin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, aivan kuten viime kaudellakin. Tällä kertaa sijoitukset ovat vaihtuneet päikseen Bostonin ollessa Itäisen konferenssin ykkönen ja Montrealin kahdeksas.

Suomalaiset eivät olleet merkittävästi esillä päätöskierroksella Sean Bergenheimin syöttöä lukuun ottamatta. Yön NHL-otteluiden tulokset löytyvät Jatkoajan NHL-osion sivupalkista.