NHL: Sikainfluenssan selättänyt Okposo ratkaisijana

Carolina Hurricanesin ja maalinteossa onnistuneen Tuomo Ruudun kiri ei riittänyt kuin yhteen pisteeseen, kun 0-3-johtoaseman tasatilanteeksi menettänyt NY Islanders korjasi jatkoaikavoiton Kyle Okposon maalilla.

Loukkaantunutta ykkösvahtia Cam Wardia tuuraavan Manny Legacen ilta ei alkanut tänään mallikkaasti, sillä John Tavares ja Mark Streit rokottivat kotijoukkue Carolinaa ensimmäisen kuuden minuutin aikana ylivoimalla jo kaksi kertaa.

Erän lopussa tulokkaiden maalitilaston jaetulla kärkisijalla ja pistetilaston kolmannella sijalla ennen peliä ollut Tavares osui jo toisen kerran, siirtyen molempien tilastojen kärkeen. Tilanne näytti vaikealta tappioputkessa olevalle Carolinalle.

Tuomo Ruutu aloitti kuitenkin kotijoukkueen kirin osuen ylivoimalla ajassa 28.52. Maali oli Ruudulle kauden viides. Ray Whitney toi hurrikaanit jo maalin päähän kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin.

Tasoitusmaalia saatiin odottaa kolmannen erän loppupuolelle asti. Ajassa 57.29 Tim Gleason ampui kotijoukkueen tasoihin, tuoden toivoa tappioputken katkaisemisesta.

Hurricanes sai kuitenkin tyytyä vain yhteen pisteeseen, kun alkuviikolla H1N1-viruksen eli sikainfluenssan takia sivussa ollut Kyle Okposo rankaisi kotijoukkueen kiekonmenetyksestä vain 17 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Jatkoaikatappio oli Carolinalle jo 14. peräkkäinen peli ilman voittoa.

Maalivahdeista Legacelle merkittiin 21 torjuntaa. Virkaveli Martin Biron venyi kiekon eteen 25 kertaa. Yhden pelin sivussa ollut Joni Pitkänen ja Jussi Jokinen jäivät Carolinan joukkueessa ilman pisteitä. Sean Bergenheimin kolme laukausta eivät myöskään tuottaneet tänään tulosta.

Washington jatkaa voittojen tiellä

Washington Capitals otti neljännen peräkkäisen voittonsa, vaikka se pelasi edelleen ilman suurinta supertähteään Aleksandr Ovetshkinia. 38 torjuntaa esittäneen, hurjassa vireessä olleen kakkosvahti Josh Hardingin johdolla taistellut Minnesota Wild taipui lukemin 3-1.

Taklauskone Cal Clutterbuck yllätti Semyon Varlamovin helpon näköisesti vieden vieraat toisen erän alussa 1-0-johtoon. Mike Green tasoitti ottelun kuitenkin nelisen minuuttia myöhemmin nopean ylivoimakuvion päätteeksi. Laitaa pitkin noussut Tomas Fleischmann ruokki vauhdista kiekon maalia kohti ajaneelle Greenille, joka latasi suoraan syötöstä kiekon ohi Hardingin.

Brian Pothier vei kotijoukkueen johtoon kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen Capitalsilla oli useita huippupaikkoja lisätä johtoaan, mutta Harding piti Wildin mukana ottelussa.

Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin vierasjoukkuetta kuohuttanut tilanne kun Wild haki tasoitusta ilman maalivahtia. Brooks Laich vispasi kiekon pois toiseen päätyyn, mutta tuomarin tulkinnan mukaan pitkä kiekko jätettiin viheltämättä huolimatta Nick Schultzin ehtimisestä kiekkoon ensimmäisenä. Schultzin syöttöyritys pomppasi uudestaan Laichille, joka latasi kiekon tyhjiin loppulukemiksi 3-1.

Minnesotan suomalaiset Mikko Koivu ja Antti Miettinen jäivät ottelussa ilman tehopisteitä. Kahdesta edellisestä kautena molempina 15 maalia tehnyt Miettinen on onnistunut tällä kaudella maalinteossa vain kerran.

Teemu Selänne ja Petteri Nokelainen eivät onnistuneet pistetehtailussa Anaheim Ducksin hävitessä Columbus Blue Jacketsille rl-kisan jälkeen 2-3. Miikka Kiprusoff torjui 32 kertaa Calgary Flamesin hävitessä Buffalo Sabresille niin ikään rl-kisassa 1-2. Olli Jokinen oli Calgaryn ainoa onnistuja rankkareilla.