NHL: Taistelu pudotuspelipaikoista säilyi tasaisena

Florida nousi voitolla tasapisteisiin kahdeksannella sijalla olevan Rangersin kanssa. Columbus on menossa vahvasti kohti seurahistorian ensimmäistä pudotuspelirupeamaa.

Minnesotan mahdollisuudet pudotuspeleihin heikkenivät, kun Detroit onnistui ottamaan kotivoiton. Minnesota oli pisteen syrjässä kiinni viimeiselle minuutille asti, mutta ajassa 59.05 Marian Hossa onnistui viimeistelemään voittomaalin. Minnesota jäi näin ollen kärkkymään pudotuspelipaikkaa kolmen pisteen päähän lännen sijoilla kahdeksan ja yhdeksän olevista Nashvillestä ja St. Louisista. Kaikilla on jäljellä kolme ottelua.

- Emme voi tehdä muuta kuin pelata niin hyvin kuin osaamme. Loppu ei ole meidän käsissämme, tiivisti Cal Clutterbuck Wildin loppupelien juonen.

Myöskään Anaheim ei onnistunut riuhtaisemaan itseään kunnolla irti pudotuspeliviivan lähituntumasta. Runkosarjan voitosta Bostonin ja Detroitin kanssa taisteleva San Jose vei pisteet maalein 3-2. Ratkaisija oli ylivoimamaalin kolmannessa erässä tehnyt Jonathan Cheechoo, joka oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa.

Anaheimilla on jäljellä enää kaksi ottelua. Vastaan asettuvat pudotuspeleistä ulos jäävät Dallas ja Phoenix. Yksi voitto riittää Anaheimille, sillä joukkueen voittosarakkeen lukema olisi suurin, jos Nashville ja St. Louis yltävät tasapisteisiin.

Anaheimin edellä lännen kuudennella paikalla oleva Columbus onnistui kohentamaan asemiaan pisteen verran. Chicago vei voiton vasta jatkoajalla, kun Kris Versteeg teki ottelun ainoan maalin ajassa 63.10. Columbus ei ole yltänyt pudotuspeleihin vielä kertaakaan vuonna 2000 alkaneella NHL-taipaleellaan, mutta nyt eroa viivan alle on jo neljän pisteen verran ja mahdollisuudet ovat hyvät.

Idässä Pittsburghilla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka voitolla Floridasta. Joukkueiden ero ennen ottelua oli kuusi pistettä, joten tappio olisi tiputtanut yhdeksäntenä olevan Floridan tavoittamattomalle takamatkalle Penguinsiin nähden.

Florida jätti laskelmat ainoastaan spekulaation tasolle. Florida oli terävä erien lopussa ja osui 20 sekuntia ennen avauserän summeria sekä 12 sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Päätöserään lähdettiin tilanteessa 1-3. Pascal Dupuis toi Penguinsin maalin päähän, mutta Ville Peltosen osumalla Florida siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon, joka piti loppuun asti.

- Tarvitsimme voittoa tänään. Tilanteemme oli voita tai kuole. Nyt nousimme tasapisteisiin pudotuspeliviivalla ja meidän pitää vain jatkaa voittamista, Floridan Bryan McCabe arvioi.

Ensi yönä Suomen aikaa pelattavissa otteluissa taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu. Tiukin tilanne on Buffalolla, joka kohtaa Detroitin. Buffalon ero idän pudotuspeliviivaan on jo neljä pistettä, joten Sabresin on käytännössä pakko voittaa loput ottelunsa ollakseen edes taistelussa mukana loppuun asti.