NHL: Toronton Blake upotti Islandersin

Toronto Maple Leafsin Jason Blake nousi joukkueensa sankariksi tehtyään 3-2-voittomaalin New York Islandersin verkkoon viisi minuuttia ennen loppua.

Toronto Maple Leafs otti makean revanssin Dwayne Rolosonista ja New York Islandersista, kun se voitti torstain ottelun maalein 3-2. Islanders oli voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen marraskuun 23. päivä. Tuossa ottelussa Roloson torjui 58 kertaa. Ottelu oli Toronto-puolustaja Luke Schennille uran sadas NHL:ssä.

Toronto aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Islanders-hyökkääjä Matt Moulsonin istuessa jäähyllä kiinnipitämisestä. Lee Stempniak ja Tomas Kaberle pelasivat kiekon Francois Beaucheminille, jonka tulinen siniviivakuti upposi ohi Rolosonin. Erän lopulla Leafs lisäsi johtoaan. Moulsonin erän toinen jäähy ehti juuri päättyä, kun Matt Stajan ja Niklas Hagman juonivat kiekon Ian Whitelle ja tämän tykki puhui. Roloson oli yllätetty toistamiseen ja Toronto johti 2-0. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta Islanders sai pelin juonesta kiinni ja oli muutamaankin otteeseen lähellä kavennusta. Etenkin Kyle Okposolla oli monta hyvää paikkaa, mutta Vesa Toskala kuitenkin kesti Toronton maalilla.

Kolmannen erän alussa oli Islandersin vuoro onnistua ylivoimalla. Toronton Mike Komisarek istui jäähyllä estämisestä, eivätkä saarelaiset jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Mylly jauhoi ja lopulta Okposo löysi takatolpalta John Tavaresin, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin ja Islanders maalin päähän.

Toronton jäähyily oli kostautua sille pahemman kerran. Kun kolmatta erää oli pelattu 11 minuuttia, Islanders sai 5-3-ylivoiman, kun Jamal Mayers taklasi Brendan Wittiä jäähyn arvoisesti, ja sai vielä toisen kakkosen tästä seuranneesta pikku kahinasta. Robbie Schremp syötti aloituksen jälkeen siniviivalta Okposolle, joka löysi jälleen Tavaresin ja peli oli 2-2. Lopulta Jason Blake ratkaisi ottelun entistä seuraansa vastaan, kun pelikellossa oli jäljellä nelisen minuuttia. Mihail Grabovski riisti kiekon maalin takana, josta se ajautui suoraan Blaken lapaan eikä tämä erehtynyt. Enempää maaleja ei nähty ja Toronto vei voiton maalein 3-2.

Toronto-hyökkääjä Blake oli tyytyväinen, että joukkue pystyi vielä kokoamaan itsensä menetettyään kahden maalin johtonsa.

-Minulla oli muutama muukin paikka pelissä, mutta en saanut kiekkoa sisään. Pitää vain jatkaa työntekoa ja koettaa olla positiivinen, toivoa edes pomppua. Onneksi se meni sisään, Blake totesi.

Islanders-hyökkääjä John Tavares oli pettynyt, kun hyvä takaa-ajo ei tuottanut enempää tulosta.

-On mukava tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta, mutta ei sillä loppujen lopuksi ole merkitystä. On harmi, että emme pystyneet ottamaan edes pistettä tästä ottelusta, Tavares sanoi.

Carolinan kiri ei riittänyt

Martin Brodeur ei saanut nollapeliä, mutta se ei estänyt New Jersey Devilsiä ottamasta 4-2-kotivoittoa liigajumbo Carolina Hurricanesista. Devils osui ensimmäisessä erässä kahdesti. Ensin Patrik Elias syötteli Nicklas Bergforsin kanssa ja lopulta Bergfors pelasi kiekon takaisin Eliasille, joka siirsi kiekon maaliin ja Devilsin 1-0-johtoon. Erän lopussa kiekko ajautui Jamie Langenbrunnerin paikan jälkeen Andy Greenelle, jonka viuhuva rannekuti upposi ohi Cam Wardin. Erätauolle mentiin Devilsin 2-0-johdossa.

Greene teki illan toisensa, kun toista erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Hän seurasi Zach Parisen laukoman irtokiekon loppuun saakka ja peli oli 3-0 Devilsille. Carolina sai avausmaalinsa 40 sekuntia myöhemmin, kun Joni Pitkänen syötti Brandon Sutterille, jonka rannekuti löysi Devils-puolustuksen avulla tiensä maaliin. Vajaa pari minuuttia tästä, ja Carolinan suomalaiskolmikon yhteistyö toimi. Pitkänen syötti Jussi Jokiselle, ja tämä puolestaan löysi Tuomo Ruudun, joka laukoi ranteella kiekon ohi Brodeurin ja Carolinan oli enää maalin päässä.

Tämän lähemmäksi Carolina ei kuitenkaan enää päässyt, sillä kolmannessa erässä Hurricanesin pelatessa ilman maalivahtia Devilsin Rob Niedermayer sinetöi tyhjään maaliin loppuluvut 4-2, kun pelikellossa oli jäljellä enää yksi sekunti.

Columbus Blue Jacketsin Derick Brassardin ja Samuel Påhlssonin kolmannen erän lopun kaksi maalia auttoivat Jacketsin 3-0-voittoon Florida Panthersista. Columbus avasi maalinteon, kun Jason Chimera onnistui ensimmäisen erän lopussa. Toinen erä oli maaliton, ja kolmannessa erässäkin ehdittiin pelata 14 minuuttia, kunnes Brassard teki voittomaalin. Floridan Ville Koistinen ei ollut joukkueensa kokoonpanossa.

Buffalo Sabres otti 3-0-voiton Washington Capitalsista. Sabresin voiton avainhahmo oli 35 laukausta ottelussa pysäyttänyt Ryan Miller. Ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa tällä kaudella 108 maalia tehtaillut Washington jäi nollille, ja Capitalsin tähtihyökkääjä Alexander Ovechkin jäi vasta viidettä kertaa pisteittä tällä kaudella. Sabresin maaleista vastasivat Steve Montador, Nathan Gerbe ja Henrik Tallinder. Buffalon Toni Lydman jäi pisteittä ottelussa.