NHL: Tuomo Ruutu taas maalin makuun, Carolinalle tärkeät pisteet

NHL:n runkosarjan ollessa enää hieman yli kymmenen ottelun mittainen, alkaa taisto pudotuspeliviivan ympärillä käydä hurjana.

Läntisessä konferenssissa viimeisistä paikoista auringossa tiukimmin taistelevat Columbus, Edmonton, Nashville, St. Louis, Anaheim, Minnesota sekä Dallas. Idässä vastaavan kisan muodostavat Carolina, NY Rangers, Montreal, Florida sekä Buffalo. Käynnissä ovat jo edellä mainittujen joukkueiden pudotuspelit, sillä jokainen piste on elintärkeä.

Lauantain vastaisena yönä NHL:ssä pelattiin seitsemän ottelun kierros ja panokset olivat taas korkealla.

Raleigh’ssa Pohjois-Carolinassa nähtiin todellinen maalikimara, kun Carolina ja NY Islanders kohtasivat itäisen konferenssin taistossa. Avauserä mentiin kotijoukkueen komennossa Hurricanesin vastatessa erän molemmista maaleista. Manhattanin visiitiltään takaisin Raleighiin kotiutunut sentteri Matt Cullen hääri erän sankarina. Mies vei ensin ottelun avauserässä kotijoukkueen johtoon ja erän lopulla syötti Ray Whitneyn 2-0-maalin. Laukauksia avauserässä piisasi, kun niitä ammuttiin veskareita kohti peräti 25.

Toinen erä oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Vierailijat New Yorkista tekivät neljä maalia putkeen ja yllättivät kotijoukkueen housut kintuissa. Frans Nielsen, Richard Park, Bruno Gervais sekä tulokas Kyle Okposo veivät joukkueen yllätykselliseen 2-4-johtoon. Islanders tarvitsi tuon suorittamiseen noin 16 minuuttia. Isäntien Tuomo Ruutu kavensi erän lopulla lukemat 3-4:ään, mikä loi uskoa vielä Hurricanesin loppukirille.

Päätöserässä pudotuspelihaaveet jo aiemmin tällä kaudella haudannut Islanders kulutti luvattoman paljon jäähypenkkiä ja se kostautui. Avauserän sankari Cullen tasoitti ottelun ylivoimalla ajassa 53:22. Syöttäjinä häärivät kokenut Rod Brind’Amour ja uransa kenties parasta kautta pelaava puolustaja Joe Corvo. Vain pari minuuttia tasoituksesta, teki Carolina ottelun voittomaalin. Energiapelaaja Chad Larose punnersi kiekon ohi Islanders-maalivahti Manninon lukemiksi 5-4. Maali oli Larosen kauden 16.s.

Kun lisämaaleja ei nähty, jäi tärkeät pisteet Carolinaan. Kokeneella Ray Whitneyllä oli ottelun jälkeen mielipiteensä toisen erän lopahduksesta, joka johti Islandersin neljään maaliin.

- Jos pelaamme noin löysästi jotain Washingtonia vastaan ei peli ole yht’äkkiä 2-4, se on 2-6. Meidän pitää tehdä kaikkemme välttääksemme tuollaisia nukahduksia, ruoti Whitney.

Yön kierroksella oli muitakin tärkeiden pisteitä ottaneita joukkueita. St. Louis paransi asemiaan läntisen konferenssin taistossa ottamalla kaksi pistettä voittoisassa ottelussa Calgarya vastaan. Myös samassa konferenssissa taisteleva Edmonton jatkoi hyvää virettään ottamalla voiton rangaistulaukauksilla Chicagosta.