NHL: Vancouver teki seurahistoriaa

NHL / Uutinen
Vancouver Canucks teki seurahistoriansa ennätyksen ottamalla yhdennentoista perättäisen kotivoittonsa. Juhlaillan kruunasi maalivahti Roberto Luongon nollapeli.

Tämän hetken arvostetuimpiin NHL-vahteihin lukeutuva Roberto Luongo on viime otteluissa haparoinneillaan tarjonnut vastustajille maaleja, mutta kenttäpelaajien tehokkuus on pelastanut Canucksin useaan kertaan. Maaliskuun yhdeksästä ottelusta on saldona hulppeat seitsemän voittoa.

Torstain kierroksella Luongo seisoi muurina maalinsuulla, ja St. Louis kaatui 3–0-lukemin. Hänen edellinen nollapeli oli niinkin kaukaa kuin marraskuun 8. päivältä.

– On mukavaa, jos ei tarvitse seistä päällään voiton eteen, mutta joskus on pakko. Tänään ei kuitenkaan tarvinnut. Tein muutaman torjunnan, ja ensimmäisen maalin jälkeen homma oli hallussamme, Luongo summasi.

Ruotsalaiskaksoset Daniel ja Henrik Sedin keräsivät kumpikin kaksi tehopistettä. Sami Salolle kertyi yksi syöttöpiste.

Voitto oli Canucksille yhdestoista perättäinen kotihallissa, mikä on uusi seuraennätys. Maaliskuun mahtivireen ansiosta joukkueella pyyhkii hyvin. Joukkue taistelee tiukasti kotiedusta ja jopa Luoteisdivisioonan voitosta Calgaryn kanssa.

Ovetshkin 50 maalin kerhoon

Florida Panthers heräsi horroksestaan ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ottamalla 3–1-voiton Torontosta. Florida taistelee yhä tiukasti pudotuspeliviivan tuntumassa, kun taas Toronton jääminen rannalle Stanley Cup -peleistä näyttää yhä varmemmalta.

Panthersin kolmannesta maalista vastasi Ville Peltonen, jolle osuma oli kauden kymmenes. Voiton varsinainen avainhahmo oli 37 kertaa torjunut tshekkivahti Tomas Vokoun. Vokoun on tällä hetkellä liigan torjuntaprosenttitilaston kakkosena Bostonin Tim Thomasin jälkeen.

Maalipörssissä taas Aleksandr Ovetshkin menee kohti ylivoimaista voittoa. Hän teki kauden 50. osumansa Washingtonin hakiessa 5–2-vierasvoiton Tampasta. Maalipörssin kakkosena olevalla Zach Parisella on koossa 41 maalia, joten ilman yllättäviä sattumia Ovetshkinin ykköstilalle ei ole mitään uhkia.

Ovetshkin teki samalla myös seurahistoriaa. Kukaan pelaaja ei aiemmin ole Capitalsin riveissä pystynyt kolmea kertaa yli 50 maalin kauteen.

NHL-kierroksen tulokset ja suomalaisten tilastot

Boston–Los Angeles 2–3 ja

Florida–Toronto 3–1

Ville Peltonen FLA: 1+0, +1, 0 min, 18.53

Tampa Bay–Washington 2–5

Karri Rämö TB: luukkuvahtina

Ottawa–Montreal 5–4

Jarkko Ruutu OTT: 1+0, -2, 2 min, 13.32

Saku Koivu MTL: 0+1, 0, 0 min, 19.07

Colorado–Edmonton 1–8

Vancouver–St. Louis 3–0

Sami Salo VAN: 0+1, +2, 2 min, 19.42

San Jose–Nashville 3–2 rl

Antti Pihlström NSH: 0+0, 0, 0 min, 8.13

Pekka Rinne NSH: 36/38 torjuntaa

Phoenix–Anaheim 2–3 rl

Petteri Nokelainen ANA: 1+0, 0, 0 min, 18.02

Teemu Selänne ANA: 0+0, -1, 0 min, 15.08

» Lähetä palautetta toimitukselle