NHL:n All-Star-ottelun avauskentälliset selvillä

NHL / Uutinen
Yleisöäänestyksen perusteella valittavat kentälliset julkistettiin tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa. Pohjoisamerikkalaiset pelaajat hallitsivat äänestystä, sillä kentällisiin mahtui vain yksi eurooppalainen.

Idässä parhaan edustuksen sai Buffalo Sabres, joka sai avaukseen peräti kolme pelaajaa. Ryan Miller on aloittava maalivahti, Jokereissa työsulun aikana pelannut Brian Campbell toinen puolustajista ja hyökkääjistöön valittiin Daniel Briere.

Lisäksi Itäisen konferenssin avausmiehistöön kuuluvat viime kauden tähtitulokkaat, Washingtonin Aleksander Ovetškin ja Pittsburghin Sidney Crosby sekä Montrealin kovaa laukova puolustaja Sheldon Souray.

Crosby teki samalla uuden ennätyksen, sillä hänestä tuli nuorin avaukseen valittu pelaaja. Aikaisemmin vastaavaa kunniaa piti Jaromir Jagr.

Idän kentällisessä vanhemmat tähdet jäivät selvästi tuoreimpien varjoon. Kaikille kuudelle avauskentälliseen valinta on ensimmäinen, ja ainoastaan Souray on pelannut aikaisemmin tähdistöottelussa (2004). Toki on muistettava, että viime kaudella ottelua ei pelattu Torinon olympialaisten takia, joten Crosbylle ja Ovetškinille tämä on ensimmäinen mahdollinen All-Star-ottelu.

Idän joukkueen penkin takana nähdään Buffalon päävalmentaja Lindy Ruff. Ruff on valmentanut Sabresia jo vuodesta 1997 lähtien. Hän on aikaisemmin ollut yhdessä All-Stars-ottelussa, vuonna 1999 Muun maailman joukkueen peräsimessä.

– Valmentajan työ näissä on lähinnä koota ketjut sopiviksi. Yritämme toki voittaa ottelun, sanoi Ruff.

Läntisen konferenssin avauksessa nähdään enemmän kokemusta, mutta avauksessa nähdään yksi pelin ensikertalainen. Sen kunnian sai viime kauden maalikuningas Jonathan Cheechoo, vaikka tämä kausi ei olekaan mennyt kovinkaan hyvin.

Cheechoon maalikuninkuuteen vaikutti hyvin paljon viime kauden pistepörssin ykkönen, keskushyökkääjä Joe Thornton, joka on myös avauskentällisessä mukana. Thorntonille avauskentälliseen valinta oli toinen ja ottelu tulee olemaan neljäs. Joe Sakic on kolmas hyökkääjä. Coloradon kapteeni valittiin avukseen neljännen kerran, mutta kymmenen vuotta sitten hän joutui jättämään pelin väliin. Kaikkiaan tähdistöottelu tulee olemaan hänelle jo kahdestoista.

Puolustajapari on huippuluokkaa, sillä Nicklas Lidström ja Scott Niedermayer ovat vieneet viisi viimeisintä Norris Trophya. Molemmat ovat voittaneet Stanley Cupin kolmesti. Niedermayerille avauskentälliseen valinta oli toinen ja Lidströmille jo seitsemäs. Kaiken kaikkiaan Niedermayerille peli tulee olemaan neljäs ja Lidströmille yhdeksäs.

Suureen kampanjan avulla ääniä kerännyt Rory Fitzpatrick jäi avauspaikasta vajaan 23 000 äänen päähän. Hän teki kuitenkin uuden ennätyksen sellaisen pelaajan äänissä, joka ei ole erikseen nimetyllä listalla.

Maalivahdiksi valittiin Vancouverin Roberto Luongo. Luongo pelasi tähdistöottelussa vuonna 2004, jolloin hän oli taitokisojen paras maalivahti. Avauskentälliseen valinta oli hänelle ensimmäinen.

Lännen joukkuetta valmentaa Anaheim Ducksin Randy Carlyle. Peliurallaan entinen puolustaja pelasi neljä All-Star-ottelua, mutta valmentajana valinta oli hänelle ensimmäinen.

– Ensimmäinen ottelu oli mieleenpainuvin. En edes muista milloin se oli, mutta se pelattiin Los Angelesissa. Olin nuori pelaaja, enkä ollut saavuttanut mitään suurta. Ottelussa pelaaminen oli silmiä avaava kokemus, kun näki kaikki tähdet ja oppi tuntemaan muita pelaajia.

All-Star-ottelu pelataan Dallasissa 24. tammikuuta. Päivää aikaisemmin vuorossa ovat perinteiset taitokisat sekä nuorten tähtien ottelu. Lopulliset kokoonpanot ilmoitetaan lauantaina 13. tammikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle