Tästä uutisesta löydät toisen kierroksen varaukset pelaajakuvauksineen.
Loput varaustilaisuuden kierrokset löydät täältä.
2. kierros
31. St. Louis
Tomas Kana, hyökkääjä (CZE)
182 cm, 88 kg, R, s. 29.11.1987
Vitkovice CzeE, 42 ott. 5+9=14, 52 PIM
CSS ranking: #5 (Euro)
Kana pelasi kauden miesten sarjassa Vitkovicen joukkueessa. Ei ole tyypillinen tsekkiläinen taitopelaaja, vaan enemmänkin hyvä kahdensuunnan hyökkääjä. Teki tällä kaudella Tsekin pääsarjassa enemmän pisteitä kuin Tlutsny tai Frolik, mutta hänen ei uskota kehittyvän hyökkäävien ketjujen pelaajiksi vaan hyväksi kolmosketjun raatajaksi. Kanaa pidetään esimerkillisenä asennepelaajana, joka panee kroppansa likoon joukkueen puolesta. Pystyy pelaamaan sekä keskellä että kummassa tahansa laidassa. Kanan vahvuudet ovat luistelu, asenne, työmoraali ja suhteellisen korkea taitotaso. Epäonnekseen hän ei ole kooltaan yli kuutta jalkaa ja 200 paunaa.
32. Pittsburgh
Carl Sneep, puolustaja (USA)
193cm, 95kg, s. 5.11.1987
Brainerd High School (USHSW), 26 ott, 14+23=37, 34 min.
CSS ranking: #26 (P-A)
Sneep on kookas puolustaja. Jälleen yksi amerikkalainen oman pään puolustaja, joka tuntuu olevat tänä vuonna muodissa. Iso ja ilkeä puolustaja joka ei tee häntä vastaan pelaamisesta nautittavaa.
Sneep on pelaajana hieman kuin Jarkko Ruutu. Siviilissä fiksu ja kaikin puolin esimerkillinen, mutta kaukalossa miehestä tulee vastustajien painajainen. Sneep taklaa kovaa ja usein, pistää miehet aina seinälle, mutta ei kuitenkaan tee sitä kaiken muun kustannuksella. Sneep on koulumenestyksenkin perusteella älykäs, eikä äly jää pulpetin taakse. Vaikea ohitettava ison koon vuoksi. Ei ole kaikkein ketterin pelaaja, mutta voimakkaalla pitkällä potkulla pääsee kovaan vauhtiin nopeasti. Laukaus on hirmuinen, mutta tarkkuus lasketaan kategoriaan "sinnepäin". Joskus pelaa liiankin puolustavalla ajattelutavalla. Tulevaisuuden Andy Sutton?
33. Chicago
Igor Makarov, laitahyökkääjä (RUS)
185cm, 86 kg, L, s. 19.9.1987
Krylja Sovjetov, 35 ott. 9+7=16, 20 PIM
CSS ranking: #20 (Euro)
Red Line Reportin suosikkeja ja toisaalta International Scouting Servicen listoilla putoajia. Pelasi Venäjän kakkostasolla Kryljassa ja vahvan kevään ansiosta nousi CSS:n listoilla yli 30 sijaa päätyen kahdenneksikymmenenneksi. Toisaalta taas putosi ISS:n listoilla ykköskierroksen miehestä kolmoskierroksen alkuun. Ei mahtunut Venäjän kaksikympppisten maajoukkueeseen, mikä vaikeutti ja vaikutti skouttien arvioon hänestä.
Tyypilliseen venäläiseen tapaan nopea ja taitava luistelija, joka pelaa enemmän taitopeliä kuin voimapeliä. Toiset sanovat hänen olevan jäällä yriteliäs ja tekevän kovasti töitä, kuin taas toiset näkevät hänen välttelevän taklatuksi joutumista. Skoutit siis eivät ole yksimielisiä Makarovin NHL-potentiaalista, mutta sehän riittää kun yhden joukkueen kykyjenetsijät näkevät hänessä tarpeeksi potentiaalia...
34. Washington
Michal Neuvirth, maalivahti (CZE)
183 cm, 79kg, L, s. 26.4.1988
35. Washington (Boston)
Francois Bouchard, laitahyökkääjä (CAN)
182 cm, 81 kg, L, s. 26.4.1988
Baie Comeau QMJHL 69 peliä 33+69=102 66min
CSS -ranking #41 (P-A)
Pierre-Andre Bouchardin jalanjälkiä NHLään seuraava Francois on isoveljensä tapaan pienikokoinen hyökkääjä. Yllättävänkin hyvän runkosarjan Baie-Comeaun joukkueessa QMJHL:ssä pelannut Francois ei ole aivan isoveljensä tasolla syöttötaitojensa puolesta, mutta erittäin lupaava nuori kiekkoilija hänkin. Hyvä luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä. Haistaa maalipaikat ja viimeistelee ne tehokkaasti.
Bouchardin heikkoutena ainakin vielä toistaiseksi on otteiden epätasaisuus. Hän tarvitsee myös runsaasti lisää voimaa ylävartaloonsa.
36. San Jose (Columbus)
Jamie McGinn, vasen laitahyökkääjä (CAN)
183cm, 83kg, L, s. 5.8.1988
Ottawa 67's, OHL, 65 ottelua 26+31=57 -11 113min
CSS-ranking #42 (P-A)
Hieman näkymätön Jamie McGinn tekee erinomaisesti pienet asiat, jotka auttavat joukkuetta voittamaan. Brian Kilrean valmennuksessa McGinnistä on hioutunut erittäin hyödyllinen pelaaja, joka antaa kaikkensa, puolustaa, tappaa jäähyjä, taklaa, ja aiheuttaa hämminkiä niin vastustajan puolustajille kuin maalivahdillekin maalinedustalla. Hän on voimakas luistelija ja älykäs pelaaja koko kentän alueella. Hänellä on hyvä laukaus, jota käyttää liian harvoin, minkä vuoksi maalit ovat syntyneet maalinedustalla sohiessa ja survoessa.
37. Boston
Juri Aleksandrov, puolustaja (RUS)
183 cm, 81 kg, L, s. 24.6.1988
Severstal Tserepovets, 37 ott. 1+1=2, 18 PIM
CSS ranking: #4 (Euro)
Hyvin luisteleva puolustaja, joka oli Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni
MM-kisoissa. Skoutit tuntuvat olevan Aleksandrovin kyvyistä erimielisiä. Hockey Newsissä hänen sanotaan olevan ”very safe pick”, mutta toisaalla skoutit ovat huolestuneita Aleksandrovin kovuuden ja koon puutteesta. Täyttää varaustilaisuuden aikana kahdeksantoista, joten pelasi seitsemäntoistavuotiaana jo koko kauden miesten Venäjän huippuliigassa. Jurilla on pari vuotta aikaa kehittää kovuuttaan ja voimaansa ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään. Pelityylinsä puolesta hänen sanotaan sopivan hyvin uuteen luistelevampaan NHL:ään, sillä on erinomainen yksi yhtä vastaan pelaaja. Toisten mielestä hänellä on hyökkäyspotentiaalia, mutta ykkösylivoiman pyörittäjäksi hänestä ei taida olla.
38. Anaheim (NY Islanders)
Bryce Swan, laitahyökkääjä (CAN)
188 kg, 86 kg, R, s. 6.10.1987
Halifax QMJHL 34 peliä 14+11=25 54min
CSS -ranking #17 (P-A)
Isokokoinen laitahyökkääjä Bryce Swan ei väistele ketään kaukalossa. Swan taklaa kovaa ja usein ja mikä miehestä tekee vastustajalle vielä vaarallisemman on hänen hyvä luistelutaitonsa. Vaikeasti pidettävä voimahyökkääjä, joka pelaa kiekkoa sydämmellään.
Swan hankkii pisteensä kovalla työllä ja asenteella, ei niinkään käsiensä ansiosta. Vaikeasti pideltävä kaveri maalin edustalla.
Swanin kehitys on hidastunut hieman jatkuvien loukkaantumisien takia. Hänen pelinsä ovat jääneet alle 40 kahden edellisen kauden aikana QMJHL:ssä. Viime kaudella hän kärsi ensin pitkään nivusvammasta ja toivuttuaan rikkoi peukalonsa tapellessaan vastustajan kanssa.
39. Philadelphia (Phoenix)
Andreas Nödl, oikea laitahyökkääjä (AUT)
185cm, 88kg, L, s. 28.2.1987
Sioux Falls USHL 58 peliä 29+30=59
CSS -ranking #60 (P-A)
Itävaltalainen Nödl jäi varaamatta viime vuonna, mutta nyt miehestä kilpaillaan. Ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa viime kaudella oli heikko, muta viime sesongilla Nödl oli hurjassa vireessä. Nödl takoi pisteitä kuin heikkopäinen. Hänet valittiin USHL:n tähdistöpelin parhaaksi pelaajaksi. Nödl on äärimmäisen itsevarma ja maaliahne pelaaja. Hyökkäyspäässä hänellä ei juuri ole heikkouksia, vaan hän menee ahtaaseen paikkaan, käyttää ulottuvuuttaan ja erityisesti nopeuttaan. Maalipaikat nuorukainen haistaa aina.
Peliälyssä on vielä kehitettävää. Nödl voisi olla suoraviivaisempi. Usein hän jää leikittelemään puolustajien kanssa, vaikka voisi käyttää voimaa ja nopeutta heidän ohittamiseen.
Omaan päähän mies ei jaksa luistella, eikä hän kuluta voimiaan kamppailemalla tilanteissa, joista hän ei voi rankaista maalilla. Nödlin röyhkeys ja itsevarmuus on erityisen arvokasta ylivoimalla, sillä hän sitoo vastustajan huomion itseensä. Nödl pystyy antamaan vapauttavia ja tarkkoja syöttöjä, joista oma joukkue pääsee iskemään. Nödlillä on kyky vaikuttaa pelin tempoon.
Nödlin uraa on vauhdittanut itävallan nouseva tähti Tomas Vanek.
40. Minnesota
Ondrej Fiala, keskushyökkääjä (TSE)
185cm, 83kg, L, s. 4.11.1987
Everett Silvertips WHL 51 peliä 21+14=35 +4 26min
CSS -ranking #14 (P-A)
Everett Silvertipsin tsekkihyökkääjä Ondrej Fiala on nopea ja taitava kahden suunnan keskushyökkääjä. Fialassa yhdistyvät hyvällä tavalla koko, nopeus, työmoraali ja taitavat kädet. Fialaa pidetään hyvänä ja intensiivisesti pelaavana asennepelaajana, joka ei pelkää kentällä ahtaita paikkoja ja viihtyy maalin lähellä. Fialan vahvuuksiin lukeutuvat myös hyvä laukaisuvalikoima ja hyvät syöttötaidot. Heikkouksina pidetään pelaamista isoja ja vahvoja pelaajia vastaan.
Fiala pelasi menneellä kaudella ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Alkukausi uudessa ympäristössä oli heikko nuorukaisen kärsiessä polvivammasta, mutta kauden jälkimmäinen puolikas meni erittäin hyvin. Fiala oli runkosarjassa joulukuun jälkeen joukkueensa toiseksi paras maalintekijä 16 osumalla (tehokkaampi kuin esimerkiksi Peter Mueller) ja teki pudotuspeleissä neljä maalia ja kahdeksan pistettä kahdeksassa ottelussa. Fiala voitti lisäksi kevätkaudella Kanadan junioriliigojen tähdistöottelun yhteydessä pidetyn kaukalon ympäri luistelukilpailun. ISS vertaa Fialaa pelaajatyyppinä Patrik Eliasiin.
41. Detroit (Florida)
Cory Emmerton, hyökkääjä (CAN)
183cm, 86kg, L, s. 1.6.1988
Kingston Frontenacs, OHL, 66 ottelua 26+64=90 +37 32min
CSS-ranking #10 (P-A)
Cory Emmerton pelasi hienon runkosarjan, mutta OHL:n pudotuspeleissä hänen osakkeensa laskivat roimasti eivätkä 18-vuotiaiden MM-kisat juurikaan tilannetta parantanut hänen osaltaan. Voi olla, että viimeiset näytöt painavat liikaa vaakakupissa ja Emmertonin varausnumero nousee odotettua suuremmaksi.
Se Cory Emmerton, joka pelasi runkosarjassa, tekee monia pieniä asioita hyvin. Hän on pelikäsitykseltään tämän vuoden parhaita pelaajia. Hän näkee ja lukee peliä fiksusti koko kentän alueella. Hän hoitaa tunnollisesti myös oman pään tehtävät. Hän on monipuolinen ja sopeutuu sekä sentteriksi että laitahyökkääjäksi. Hän ei ole järin fyysinen pelaaja, mutta ei myöskään väistä tai ujostele vääntöjä. Hyvä liike ja terävä laukaus.
42. Philadelphia (Los Angeles)
Michael Ratchuk, puolustaja (USA)
178 cm, 79 kg, L, s. 20.2.1988
43. Atlanta
Riley Holzapfel, keskushyökkääjä (CAN)
179cm, 77kg, L, s. 18.8.1988
Moose Jaw Warriors WHL 64 peliä 19+38=57 +35 46min
CSS -ranking #37 (P-A)
Riley Holzapfel on WHL-joukkue Moose Jawn nopea ja taitava keskushyökkääjä. Holzapfel pelasi menneen kauden Moose Jawn kakkosketjussa yhdessä Blair Jonesin ja 102 pistettä tehneen Troy Brouwerin kanssa. Hyvien ketjukavereiden kanssa toista WHL-kautta pelanneen Holzapfelin tehopisteet olivat nuoreksi pelaajaksi hyvällä tasolla, mutta kysymykseksi nousee se, kuinka paljon Holzapfel todella hyötyi ympärillä olevista pelaajista. Holzapfel on joka tapauksessa taitava, hyvin luisteleva, kovaa laukova ja hyvän työmoraalin omistava pelaaja, jonka voisi uskoa menestyvän NHL:n nollatoleranssin alla. Ensi kausi näyttää pitkälle Holzapfelin tasoa, kun hänen Moose Jawssa pelaavat ketjukaverit etenevät uralla suurempiin sarjoihin.
44. Toronto
Nikolai Kulemin, hyökkääjä (RUS)
185 cm, 83 kg, L, s. 14.7.1986
45. Edmonton
Jeff Petry, puolustaja (USA)
191cm, 82kg, R, s. 9.12.1987
Des Moines USHL 48 peliä 1+14=15 +6, 68 min
CSS -ranking #36 (P-A)
Petry on vuoden 1987 puolella syntynyt ulottuva, mutta kokematon puolustaja. USHL-liigan vauhti oli Petrylle aluksi liikaa, mutta Des Moines sai vihdoin pudotuseleissä Petrystä enemmän irti.
Petry pelaa mielellään sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Hänen vahvin aseensa on kehittynyt pelisilmä. Petry näkee oivallisesti sen, mitä jäällä tapahtuu. Ratkaisut Petry tekee huolellisen harkinnan jälkeen. Jenkkipakki poistaa kiekon omalta alueeltaan ja pitää pelin edessään, ei päästä väkeä taakseen. Petryn luistelu on voimakasta, liuku on pitkä ja kiihdytys hyvä. Petryllä myös riittää ketteryyttä vaihtaa suuntaa.
Laukaus Petryllä on tarkka ja nopea laukaus, mutta voimaa ei ole ylenmääräisesti. Petry pysyy hyökkääjien vauhdissa ja kampeaa ylävartalollaan vastustajia sivuun. Hän osaa myös taklata, mutta käyttää mieluummin ulottuvuuttaan.
Kehutulvan päätteeksi on sanottava, että Petryllä oli vaikeutensa kuluneella kaudella. Se ei yllättänyt, sillä Petryä pidetään hitaasti kehittyneenä pelaajana, jonka potentiaalia on vielä vaikea arvioida. Hänellä ei ole samaa kokemusta, mitä monilla ikäisillään jo on. Luontainen pelisilmä ja hyvä liike riittävät herättämään mielenkiinnon, ja Petryn kehityksen kannalta seuraava kausi voi kertoa jo paljon enemmän. Pitkä nuorukainen kaipaa lisää lihaa. Voimanhankinnan onnistuminen voi olla ratkaiseva tekijä miehen uralla.
46. Buffalo (Vancouver)
Jhonas Enroth, maalivahti (SWE)
178 cm, 79 kg, L, s. 25.6.1988
47. Detroit (Tampa Bay)
Shawn Matthias, hyökkääjä (CAN)
191 cm, 96 kg, L, 19.2.1988
48. Los Angeles
Joe Ryan, puolustaja (USA)
186cm, 86kg, R, s. 19.10.1987
Quebec QMJHL 61 peliä 6+18=24 202min
CSS -ranking #31 (P-A)
Quebeciin Patrick Royn suosituksesta kiekkoilemaan päätynyt amerikkalaispuolustaja Joe Ryan on yhdistelmä fyysistä ja kiekollista peliä, painotuksen ollessa kuitenkin selvästi enemmän fyysisellä puolella. Hän ei myöskään epäröi pudottaa hanskojaan tilanteen niin vaatiessa. Ryanin kiekollinen peli kehittyi selvästi loukkantumisien sävyttämän alkukauden jälkeen. Hän pelasi erinomaiset pudotuspelit Quebec Rempartsin taistellessa Memorial Cupista.
Ryanilla on hyvä lyöntilaukaus. Luistelussa on vielä työnsarkaa ja samoin kroppaa kaipaa lisää lihasmassaa etenkin ottaen huomioon hänen pelityylinsä.
49. Montreal
Ben Maxwell, keskushyökkääjä (CAN)
180cm, 79kg, L, s. 30.3.1988
Kootenay Ice WHL 69 peliä 28+32=60 +17 52min
CSS-ranking #44 (P-A)
Ben Maxwell on WHL-joukkue Kootenayn taitava keskushyökkääjä. Maxwellilla on hyvä pelinäkemys, hyvä liike ja hän pelaa puolustusvelvoitteensa hyvällä asenteella. Maxwellin heikkouksina pidetään vaatimatonta voimatasoa, melko pientä kokoa ja menneen kauden aikana nähtyä epätasaisuutta. Joidenkin kykyjenetsijöiden mielestä Maxwellin epätasaisuus fyysisessä junioriliigassa tosin johtui juuri hänen vaatimattomasta voimatasostaan. Tulevaisuudessa, jos hän vain saa lisää lihasvoimaa, tähän epätasaisuuteen saattaa hyvinkin tulla muutos.
Maxwell loisti Kanadan junioriliigojen tähdistöottelun yhteydessä pidetyssä kiekonkäsittelykilpailussa. Maxwellin aika tekniikkaradalla oli koko 51 pelaajaa käsittävän ryhmän paras ja tämä näyte nosti kykyjenetsijöiden papereissa Maxwellin tulevaa draft-sijoitusta. Kauden lopulla Maxwell pääsi Kanadan 18-vuotiaiden MM-ryhmään Ruotsissa pelattuun turnaukseen ja oli 18-vuotiaiden MM-turnauksessa Kanadan paras hyökkääjä.
Monen joukkueen papereissa Maxwellin hienot esitykset niin CHL:n tähdistöottelussa kuin 18-vuotiaiden MM-kisoissakin nostavat hänet todennäköiseksi ensimmäisen kierroksen varaukseksi. Tulevaisuuden kysymysmerkiksi jää nuoren vancouverilaishyökkääjän voimataso. Mikäli hän tekee sen puolen kanssa paljon töitä, tulevaisuudessa taitava pelintekijä saattaa löytää itsensä jonkun NHL-joukkueen kahdesta ensimmäisestä ketjusta ja ylivoimasta.
50. Boston (Edmonton)
Milan Lucic, laitahyökkääjä (CAN)
186cm, 92kg, L, s. 7.7.1988
Vancouver Giants WHL 62 peliä 9+10=19 +4 149min
CSS -ranking #58 (P-A)
WHL:n mestarijoukkue Vancouver Giantsin Milan Lucic on isokokoinen ja vahva laitahyökkääjä, joka ei pelkää fyysistä peliä. Lucic pelasi menneellä kaudella Giantseissa tärkeässä energiapelaajan roolissa ja paransi peliään koko kauden ajan. Lucic vie kaikki taklauksensa loppuun ja kun hän taklaa, hän taklaa kovaa. Hän ei myöskään aristele pudottaa hanskojaan, mikäli tilanne tätä vaatii. Lucic pelaa hyvin suoraviivaista peliä ja ajaa maalille innokkaasti tekemään omaa näkymätöntä työtään. Lucic valittiin menneen kauden jälkeen Giantsien eniten kehittyneeksi pelaajaksi. Lucicin heikkouksina pidetään luistelua ja hyökkäystaitoja, mutta ainakin Giantsien kokeneen valmentajan Don Hayn mukaan Lucicin luistelu riittää aina NHL-tasolle saakka.
51. Colorado
Nigel Williams, puolustaja (USA)
194cm, 102kg, s. 18.4.1988
Team USA U-18, 48 ott. 6+9=15, 41 min.
CSS Ranking: #13 (P-A)
Nigel Williams on yksi draftin fyysisimmistä pelaajista. Puolustajaksi huippuhyvät raaamit yhdistettynä mukaviin taitoihin on yhdistelmä mitä monet seurat hakevat. Hänestä ei tule koskaan Chris Prongeria, mutta hyökkäävämpi versio Mike Rathjesta kenties. Miehen täyttä potentiaalia ei vielä ole osattu käyttää ja tämä oli nostaa Williamsin kymmenen kärkeen varaustilaisuudessa monilla tahoilla. Pelasi Yhdysvaltojen nuorten maajoukkueessa koko kauden.
Williams on koripalloilijan mitoissa oleva pakki. Kokoisekseen hyvä luistelija ja mailankäsittelijä. Kookkaana peittävänä pakkina hyvä ja pystyy pelaamaan myös fyysisesti. Heikkouksia on vielä kuitenkin jonkin verran. Pelikäsityksessä ja riskien hallinnassa työsarkaa. Tekee joskus pahoja virheitä, lähtee hyökkäyksiin väärään aikaan ja pelaa itseään tilanteista ulos. Ei ole vielä täysin sinut ison kroppansa kanssa. Oletus on että varaava joukkue saa hänestä hyvän puolustavan puolustajan, mutta vaatii kypsymisaikaa farmissa tai yliopistosarjassa parin kauden ajan.
52. Washington (Anaheim)
Keith Seabrooke, puolustaja (CAN)
183 cm, 90 kg, R, s. 2.8.1988
53. Montreal (San Jose)
Mathieu Carle, puolustaja (CAN)
183 cm, 93 kg, R, s. 30.9.1987
Acadie-Bathurst QMJHL 67 peliä 18+51=69 122min
CSS –ranking #52 (P-A)
Acadie-Bathurstin joukkueessa QMJHL:ssä kolmannen kautensa pelannut puolustaja Mathieu Carle tuplasi edellisen kauden pistesaaliinsa. 69 pistettä riittivät myös QMJHL:n puolustajien pistepörssin seitsemänteen sijaan. Carle on kiekollisesti erittäin lahjakas pelaaja. Hän on vahva luistelija ja kropassa riittää voimaa fyysiseenkin peliin. Carlen suurimmat puutteet löytynevät henkiseltä puolelta. Hänellä on kaikki eväät nousta tehokkaaksi ylivoimaspesialistiksi NHL:ään, mikäli niin haluaa. Keskittyminen heilahtelee vielä aivan liikaa pelin sisällä.
54. NY Rangers
Artjom Anisimov, keskushyökkääjä (RUS)
190 cm, 87 kg, L, s. 24.5.1988
Lokomotiv Jaroslavl 2, 32 ott. 15+12=27, 28 PIM
CSS ranking: #6 (Euro)
Anisimov on koostaan huolimatta ennemminkin taitopelaaja kuin rymistelijä. Parhaina ominaisuuksina mainittakoon pelintekokyky ja nopea laukaus. Modernin keskushyökkääjän tulee myös tuntea puolustusvelvollisuutensa, joista Anisimov järkevänä pelaajana selviää kunnialla.
Pelit Jaroslavlin ykkösjoukkueessa osoittavat, että potentiaalia piisaa, mutta noustakseen maailman huipulle Anisimovin tulee kehittää yleistä taitotasoaan. Samalla pitäisi löytää otteisiin tasaisuutta.
55. Philadelphia
Denis Bodrov, puolustaja (RUS)
183 cm, 84 kg, L, s. 22.8.1986
56. Nashville
Blake Geoffrion, vasen laitahyökkääjä/keskushyökkääjä (USA)
185cm, 86kg, L, s. 3.2.1988
USA:n 18-vuotiaiden maajoukkue 54 peliä 18+23=41 68min
CSS -ranking #33 (P-A)
Sukunimi velvoittaa jenkkihyökkääjää. Kun isoisä on Bernie Geoffrion, on Blaken vaikea pistää paremmaksi. USA:n juniorimaajoukkueessa kautensa viettäneestä Geoffrionista odotetaan laadukasta kahden suunnan hyökkääjää. Geoffrion on parhaimmillaan keskialueella ja karvaajana. Hän ymmärtää milloin on iskettävä vastustajaan kiinni. Geoffrionin kerrotaan pärjäävän kulmissa miehelle kuin miehelle, ja maalin edessä hän seisoo jykevästi.
Sentterinä ja laiturina viihtyvä Geoffrion on hankkinut viime vuoden aikana lisää voimaa ja saanut peliinsä hieman uutta tulta ja tappuraa. Aiempi hieman väritön esiintyminen on jäämässä taakse. Geoffrionilla ei kuitenkaan ole työkalupakissaan huippuluokan taitoja, joten hänen on selvittävä urheilullisuudella, peliälyllä ja tahdolla.
Geoffrionin laukausarsenaalin paras ase on ranneveto. Alivoimalla jenkkihyökkääjä on käyttökelpoinen. Luistelijana Geoffrion on hyvin tavallinen, mutta ehtii tahdolla irtokiekkoihin. Geoffrionilla on vielä kuntopuolella kehitettävää. Geoffrionia pidetään melko turvallisena valintana, joka ei herätä tunteita, mutta kehittyy hitaasti ja varmasti. Kakkoskierroksen varaus Mike Fisher –tyyliin.
57. Buffalo
Mike Weber, puolustaja (USA)
188cm, 90kg, L, s. 16.12.1987
Windsor Spitfires, OHL, 68 ottelua 5+21=26 +17 181min
CSS-ranking #34 (P-A)
Mike Weber on isokokoinen ja vahva puolustaja, joka on parhaimmillaan puolustavassa roolissa, vaikka onkin petrannut hyökkäyspeliään. Hän pelaa fyysisesti ja aggressiivisesti ja pitää taklaamisesta. Omaa maalinedustaa puolustaessaan Weber on hyökkääjien kannalta ikävä vastustaja. Hän on asenteeltaan ihanteellinen pelaaja, joka antaa kaikkensa joukkueensa eteen. Hänen suurin ongelmansa on luistelu, joka on surkeaa. Jo pelkästään takaperin luistelemisessa on rutkasti töitä tehtävänä, jos mielii NHL:ään yltää.
58. New Jersey
Aleksandr Vasjunov, laitahyökkääjä (RUS)
183 cm, 85 kg, R, s. 22.4.1988
Lokomotiv Jaroslavl 2, 29 ott. 29+6=35, 14 PIM
CSS ranking: #7 (Euro)
Vasjunov pelasi valtaosan kaudestaan Venäjän kolmanneksi korkeimmalla tasolla ja oli myös Venäjän U18-joukkueessa MM-kisoissa. Häntä pidetään ikäluokkansa lahjakkaimpana hyökkääjänä, mutta ikävä kyllä asenne ei vastaa lahjakkuuden määrää. Hänen kahden viimeisimmän kautensa tilastot kertovat millaisesta pelaajasta on kysymys. Toissa kaudella 10 maalia, kaksi syöttöä, viime kaudella 29 ottelussa 29 maalia ja kuusi syöttöä - eli kyseessä on luontainen maalintekijä, joka ei useinkaan jaksa innostua puolustamisesta, taklaamisesta tai syöttämisestä. Mutta jääkiekko on
maalintekopeli, joten Vasjunovillekin löytyy ottajansa. Jos Aleksandr saa asenteensa oikaistua - tai joku oikaisee sen hänen puolestaan - niin hänet varannut joukkue tulee olemaan erittäin tyytyväinen valintaansa.
59. Colorado (Calgary)
Codey Burki, keskushyökkääjä (CAN)
181cm, 85kg, L, s. 17.11.1987
Brandon Wheat Kings WHL 70 peliä 27+34=61 69min
CSS -ranking #18 (P-A)
WHL-joukkue Brandonin Codey Burki oli Kanadan junioriliigojen tähdistöottelun arvokkain pelaaja, tehden ottelun voittomaalin ja syöttäen toisen "Team Orrin" maaleista. Burki on älykäs hyökkäävä pelaaja, jolla on hyvä liike. Hänen paras aseensa on hyvä pelikäsitys. Hyvä aloittaja ja vaikka nuori winnipegilainen on enemmän kiekollinen pelaaja, hän ottaa osaa myös fyysiseen peliin. Monien kykyjenetsijöiden papereissa Burki on kuitenkin liian epätasaisesti pelaava hyökkääjä ja siksi Burki saattaakin pudota toiselle kierrokselle. ISS vertaa Burkia Mark Parrishiin.
60. NY Islanders (Dallas)
Jesse Joensuu, hyökkääjä (FIN)
192 cm, 92 kg, s. 5.10.1987
Ässät SM-liiga 51 4+8=12, 57 min, 0
Ässät SM-liiga playoffs 14 0+2=2, 14 min, +3
Oman ikäluokkansa teinitähti, joka debytoi SM-liigassa jo 15-vuotiaana. Odotukset olleet korkealla, mutta kehitys ei ole ollut toivottua. Veikattiin muutamia vuosia sitten vuoden 2006 draftin kärkinimien joukkoon, mutta mitä lähemmäs varaustilaisuus on tullut, sitä kauemmas kärjestä Joensuu on rankingeissa pudonnut. Päättyneellä kaudella Joensuu aloitti Ässissä pirteästi, mutta tahti hiipui kauden edetessä. Nuorten MM-kisat menivät selkeästi alle odotusten.
Joensuu on iso ja määrätietoinen urheilijatyyppi. Yksi yhtä vastaan-tilanteissa hän ei ole mikään mailataituri, mutta kykenee vauhtiin päästyään ohittamaan puolustajia näyttävillä vartaloharhautuksilla. Ulottuvana pelaajana menestyy hyvin myös kaksinkamppailuissa. Porilaisen suurin ongelma on ollut turha hosuminen, minkä johdosta pelikäsitys näyttää usein olemattomalta. Saman hosumisen takia tuhlaa myös paljon maalipaikkoja. Rooli tarkkaan seurattuna superlupauksena on tuonut ylimääräisiä paineita, minkä vuoksi tekemisen rentous on ollut kadoksissa. Kaipaa liikkumiseensa rutkasti lisää sähäkkyyttä.
61. Chicago (Ottawa)
Simon Danis-Pepin, puolustaja (CAN)
201 cm, 94 kg, R, s. 11.4.1988
62. Detroit
Dick Axelsson, hyökkääjä (SWE)
188 cm, 90 kg, L, s. 25.4.1987
63. Carolina
Jamie McBain, puolustaja (USA)
187 cm, 86 cm, R, s. 25.2.1988
Loput varaustilaisuuden kierrokset löydät täältä.