NHL:ssä tapahtuu: Bondra Thrashersiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Atlanta Thrashersin hyökkäyskalusto vahvistuu Peter Bondralla. Thrashers ja Bondra solmivat yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 505000 dollaria. Bondran tienestit voivat kuitenkin nousta jopa 2,9 miljoonaan dollariin bonuksien ansiosta, mikäli Thrashers voittaa Stanley Cup -mestaruuden.

Bondra osallistui Thrashersin harjoitusleirille viime viikolla, mutta sopimuksen solmiminen pitkittyi vakuutusasioiden vuoksi. Bondran sopimus tulee Thrashersille tärkeään paikkaan, sillä joukkueen venäläismaalipyssy Ilja Kovaltsuk on vielä ilman NHL-sopimusta.

Viimeisimmällä NHL-kaudella 37-vuotias Bondra kiekkoili sekä Washington Capitalsissa että Ottawa Senatorsissa. Joukkueiden riveissä pelatuissa 77 ottelussa slovakkilaitahyökkääjä saalisti 49 pistettä. Työsulun aikana Bondra piipahti slovakialaisen Poprad HC KP:n apuna kuuden mittelön ajan.

NHL-urallaan Bondra tahkonnut kaikkiaan 984 ottelua. Capitalsin ja Senatorsin kokoonpanoissa pelatuissa taistoissa kokeneen maalintekijän tilastoihin on merkattu 477 maalia ja 362 syöttöpistettä. Urallaan Bondra on iskenyt vähintään 30 maalia yhdeksällä kaudella.

Sauven nimi sopimuspahviin

Calgary Flames ja maalivahti Philippe Sauve ovat sorvanneet vihdoin sopimuksen. Tuoreen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Flames hankki yhdysvaltalaismaalivahdin Colorado Avalanchesta elokuun 9. päivä 2005.

Stephens ja Cullen sopimuksiin

Ottawa Senators on tehnyt yksivuotiset sopimukset keskushyökkääjien Charlie Stephensin ja Joe Cullenin kanssa. Stephens vietti viime kauden Senatorsin farmijoukkueessa Binghamton Senatorsissa. Kanadalainen saalisti 80 ottelussa 21 pistettä. Urallaan 24-vuotias hyökkääjä on esiintynyt NHL-jäillä kahdeksassa ottelussa. Cullenin viime kausi sujui AHL:n Edmonton Roadrunnersissa ja San Antonio Rampagessa. Cullenin tilastoihin merkkittiin joukkueiden riveissä yhteensä 18 pistettä.

Raycroft pysyy Bruinsissa

Boston Bruins ja maalivahti Andrew Raycroft ovat päässeet pitkien neuvotteluiden jälkeen yhteisymmärrykseen tuoreesta jatkosopimuksesta. Sopimus kattaa tulevan kauden.

Rajoitettuna vapaana agenttina ollut 25-vuotias Raycroft valittiin viimeisimmällä NHL-kaudella vuoden tulokkaaksi. Kanadalaismaalivahdin tilastoihin merkkittiin kyseisellä kaudella 57 ottelussa 29 voittoa, yhdeksän tasapeliä ja 18 tappiota ja kolme nollapeliä. Päästettyjen maalien keskiarvoksi muodostui 2,05 ja torjuntaprosentiksi 92,60%. Työsulun aikana Raycroft piipahti SM-liigassa Tapparan apuna.

Glassille tulokaspahvi

Ottawa Senators ja maalivahti Jeff Glass ovat sorvanneet kolmivuotisen tulokassopimuksen. Glass on Senatorsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2004. Kanadalaismaalivahti vietti viime kauden WHL:n Kootenay Icen joukkueessa. Kyseisellä kaudella Glass valittiin WHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

McMorrow jatkaa Sabresissa

Kovaotteinen laitahyökkääjä Sean McMorrow jatkaa kiekkouraansa tulevaisuudessakin Buffalo Sabresin organisaatiossa. McMorrow'n ja Sabresin välisen sopimuksen pituutta tai arvoa ei julkistettu. Kolme viime kautta Sabresin farmijoukkueessa Rochester Americansissa tahkonnut kanadalainen on pelannut urallaan ainoastaan kerran NHL-jäillä.

Wolski ja Avalanche sopimukseen

Colorado Avalanche ja laitahyökkääjä Wojtek Wolski ovat sopineet tuoreesta sopimuksesta. Kontrahdin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. Wolski on Avalanchen ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Puolassa syntynyt, mutta vuonna 1990 perheensä kanssa Kanadaan muuttanut Wolski on viettänyt viimeiset kolme kautta OHL:n Brampton Battalionissa. Kahdella viimeisimmällä kaudella 19-vuotias laituri on ollut joukkueensa paras pistemies.

Bellissimolle sopimus

Carolina Hurricanes on tehnyt vapaana agenttina olleen keskushyökkääjä Vince Bellissimon kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Bellissimo piipahti viime kaudella AHL:n San Antonio Rampagen kokoonpanossa 12 ottelun ajan. Muutoin kanadalaishyökkääjän kausi kului NCAA:n Western Michigan Universityn joukkueessa.

Savage täydentämään Flyers-hyökkäystä

Laitahyökkääjä Brian Savagen NHL-ura jatkuu Philadelphia Flyersissä. Savage ja Flyers solmivat yksivuotisen sopimuksen, jonka arvoa ei kuitenkaan julkistettu. Savagen hankinta tulee Flyersille tärkeään ajankohtaan, sillä suomalaislaituri Sami Kapanen on todennäköisesti kaukaloista sivussa noin kymmenen viikkoa harjoitusleirillä tapahtuneen olkapäävamman vuoksi.

Viimeisimmällä NHL-kaudella 34-vuotias Savage viiletti 74 runkosarjaottelussa Phoenix Coyotesin ja St. Louis Bluesin riveissä. Kyseisissä mittelöissä kanadalaishyökkääjä ampui 16 maalia ja jakoi 16 maaliin johtanutta syöttöä. Savage ei pelannut työsulun aikana missään.

Festerling ja Mighty Ducks sopimukseen

Anaheim Mighty Ducks on tehnyt tulokassopimuksen puolustaja Brett Festerlingin kanssa. Festerling on pelannut viimeiset neljä kautta WHL:ssä. Viime kauden nuorukainen päätti Vancouver Giantsin riveissä. Tulokassopimuksestaan huolimatta Festerling pelaa ainakin vielä tulevan kauden Giantsin takalinjoilla, sillä sopimus astuu voimaan vasta kaudella 2006-07.

Smyth ja Oilers sittenkin sopimukseen

Edmonton Oilers ja hyökkääjä Ryan Smyth ovat päässeet vihdoin yhteisymmärrykseen uudesta jatkosopimuksesta. Sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan seitsemän miljoonaa dollaria. Urallaan Smyth on esiintynyt NHL-jäillä kaikkiaan 642 ottelussa, joissa pisteitä on kertynyt 430. Viimeisimmällä NHL-kaudella 29-vuotias kanadalainen ampui 23 maalia ja antoi 36 maaliin johtanutta syöttöä 82 runkosarjaottelussa.

Myös Francis jättää NHL-kaukalot

Keskushyökkääjä Ron Francis jättää varsin odotetusti kiekkokaukalot. Francis ehti tahkota NHL:ssä kunnioitettavat 23 kautta. Kanadalaisen tilille kertyi kaikkiaan huikeat 1731 NHL-ottelua Hartford Whalersin, Pittsburgh Penguinsin, Carolina Hurricanesin ja Toronto Maple Leafsin riveissä. Ottelumäärällään Francis sijoittuu kaikkien aikojen ottelutilastossa kolmanneksi.

Pistetilastoa Francis kartutti 549 maalilla ja 1249 syöttöpisteellä. Syöttöpisteillään Francis kipuaa NHL:n kaikkien aikojen syöttöpistetilastossa toiselle sijalle, vain Wayne Gretzky on Francisin edellä. Muhkeilla 1798 kokonaispisteellään Francis on kaikkien aikojen pistetilastossa neljännellä sijalla.

Erittäin luotettavana ja varmana pelaajana tunnettu Francis iski vähintään 20 maalia kaikkiaan 20 kauden aikana. Henkilökohtaisia palkintoja Francis voitti viisi kappaletta: kolme kertaa NHL:n herrasmiespelaajalla jaettavan Lady Byng Memorial Trophyn, kerran parhaalle puolustavalle pelaajalle jaettavan Frank J. Selke Trophyn sekä kerran King Clancy Memorial Trophyn. Lisäksi Francis voitti kaksi kertaa Stanley Cup -mestaruuden Penguinsin kokoonpanossa.

Sweeneyn uralle päätös

Veteraanipuolustaja Don Sweeney lopettaa uransa. Hän pelasi NHL:ssä 16 kautena, joista 15 Boston Bruinsin riveissä. Kaudella 2003-04 hän edusti Dallas Starsia. Pienikokoinen Sweeney teki urallaan 1115 ottelussa 52 maalia ja antoi 221 syöttöä.

Orpik jatkaa Pingviineissä

Puolustaja Brooks Orpik on tehnyt jatkosopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Kaudella 2003-04 ensimmäisen täyden NHL-kautensa pelannut Orpik tunnetaan kovaotteisena puolustavana puolustajana. Työsulkukaudella Orpik ei pelannut. Ennen kautta 2005-06 Orpik on pelannut NHL:ssä 85 ottelua tehoin 1+9=10.

Young palaa Bluesiin

Laitahyökkääjä Scott Young palaa St. Louis Bluesiin. Young ja Blues sopivat yksivuotisesta sopimuksesta, jonka arvo on 750,000 dollaria. Young pelasi Bluesissa kausien 1998-99 ja 2001-02 välisenä aikana.

Young kuului kahden viimeisimmän NHL-kauden ajan Dallas Starsin hyökkääjistöön. Viime kaudella 38-vuotias hyökkääjä piipahti CHL:n Memphis Riverkingsissä kolmen ottelun ajan. Pitkällä urallaan Young on tahkonnut kaikkiaan kunnioitettavat 1102 NHL-ottelua. Hartford Whalersin, Pittsburgh Penguinsin, Quebec Nordiquesin, Colorado Avalanchen, Anaheim Mighty Ducksin, Bluesin ja Starsin riveissä yhdysvaltalainen on ampunut 324 maalia ja antanut 383 maaliin johtanutta syöttöä.

Langfeld Sharksiin

San Jose teki kauden ensimmäisen pelaajahankinnan, kun Ottawasta ilman jatkosopimusta jäänyt Josh Langfeld siirtyy San Joseen vapaana agenttina. Viime kaudella Binghamton Senatorsissa pelannut laitahyökkääjä teki 57 pistettä 74 ottelussa. Langfeld on pelannut yhteensä 51 NHL-ottelua tehoilla 7+11. Sopimus on yksivuotinen.

Parrish jatkaa Long Islandilla

Laitahyökkääjä Mark Parrishin NHL-ura jatkuu ainakin tulevan kauden New York Islandersissa. Parrish ja Islanders solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 1,9 miljoonaa dollaria. Parrish on pelannut viimeiset neljä kautta Islandersin nutussa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 28-vuotias yhdysvaltalainen viiletti 59 ottelussa Islanders-hyökkäyksessä. Kyseisissä taistoissa Parrish iski 24 maalia ja antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä.

Gavey Ankkalinnaan

Anaheim Mighty Ducks on tehnyt yksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Aaron Gaveyn kanssa. Viime kauden 31-vuotias Gavey kiekkoili AHL:n Utah Grizzliesissä. NHL-urallaan kanadalainen on tahkonnut kaikkiaan 355 ottelua Tampa Bay Lightningin, Calgary Flamesin, Dallas Starsin, Minnesota Wildin ja Toronto Maple Leafsin riveissä.

Bouwmeester pysyy yhä pantterilaumassa

Florida Panthers ja lahjakas puolustaja Jay Bouwmeester ovat päässeet yhteisymmärrykseen uudesta jatkosopimuksesta. Sopimus kattaa tulevan kauden.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Bouwmeester, 21, esiintyi Panthers-puolustuksessa 64 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kanadalaispuolustaja saalisti 20 pistettä. Viime kaudella Bouwmeester pelasi sekä Panthersin farmijoukkueessa AHL:n San Antonio Rampagessa 64 ottelussa että saman liigan Chicago Wolvesissa 18 mittelössä.

Messier ja Klatt iskivät hokkarit naulaan

Mark "Moose" Messier päättää huikean kiekkouransa. 44-vuotias Messier on liigan kaikkien aikojen pistepörssissä kakkosena, vain itsensä Wayne Gretzkyn takana. Messier on kuusinkertainen Stanley Cup -voittaja ja ainoa pelaaja, joka on kapteenina johdattanut kaksi eri NHL-seuraa mestaruuteen. Palkintokaapissa on myös kaksi Hart Memorial Trophya. Messierin ura NHL:ssä kesti 25 vuotta.

Myös viimeisimmällä NHL-kaudella Los Angeles Kingsissä kiekkoillut 34-vuotias laitahyökkääjä Trent Klatt ilmoitti lopettavansa kiekkouransa. amerikkalaishyökkääjä tahkosi urallaan kaikkiaan 782 NHL-ottelua Minnesota North Starsin, Dallas Starsin, Philadelphia Flyersin, Vancouver Canucksin ja Kingsin riveissä.

Ryder jatkaa Montrealissa

Viimeisimmän NHL-kauden yksi kirkkaimmista tulokkaista, Michael Ryder teki vuoden jatkosopimuksen Montrealin kanssa. 25-vuotias laitahyökkääjä oli viimeisimmän kauden päätteeksi ehdolla vuoden tulokkaaksi tehtyään kaudella tehot 25+38. Vuoden sopimus lihottaa palkkapussia tasan miljoonalla dollarilla.

NHL:ssä tapahtui viikolla 36

» Lähetä palautetta toimitukselle