NHL:ssä tapahtuu: Fleury pysyy Penguins-maalilla, Coyotes-, Bruins-, Avalanche- ja Hurricanes-sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Fleury ja Penguins jatkosopimukseen

Maalivahti Marc-Andre Fleury on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Viime kaudella Fleury pelasi Pittsburghin paidassa 50 ottelussa ja päästi keskimäärin 3,25 maalia ottelua kohden. 21-vuotias Fleury oli vuoden 2003 varaustilaisuuden ykkösvaraus.

Nathan Dempsey Boston Bruinsiin

The Hockey Newsin ja NHLPA:n mukaan Nathan Dempsey on tehnyt sopimuksen Bruinsiin. Sopimus on yksivuotinen ja on arvoltaan 450 000 dollaria. 32-vuotias puolustaja pelasi viime kauden Los Angeles Kingsissa, tehden tehot 2+11=13. Pelejä kertyi 53, ja jäähyminuutteja 48.

Dempsey on pelannut NHL:ssa yhteensä 243 ottelua, tehoin 21+66=87. Rangaistusminuutteja miehelle on kertynyt 114. Dempsey on Toronton seitsemäs varaus vuodelta 1992.

Colorado ja Brett McLean sopimukseen

Colorado Avalanche ja hyökkääjä Brett McLean välttivät välimieskäsittelyn tekemällä yhden vuoden mittaisen ja 750 000 taalan arvoisen sopimuksen.

- Brett pelasi vahvan kauden ja antoi meille laatuminuutteja jäällä, totesi Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere lausunnossaan.

McLean pelasi kaikissa runkosarjan 82 ottelussa ja keräsi 40 pistettä (9 maalia ja 31 syöttöä). Pierre Turgeonin ollessa loukkaantuneena 27-vuotias kesjushyökkääjä oli välillä jopa joukkueen kakkossentterinä, joten ei ole ihme että pelaaja sai reilun palkankorotuksen. Viime kaudella McLean ansaitsi NHL:n minimipalkan verran eli 450 000 dollaria.

McLeanin sopimuksen jälkeen Avalanchen vapaista agenteista vailla sopimusta ovat enää Jim Dowd (UFA)ja Marek Svatos (RFA). Dowd jatkaa todennäköisesti uraansa muualla ja Svatosin kanssa sopimusneuvottelut voivat jatkua jopa harjoitusleirin kynnykselle asti.

Blackhawks ja Flyers kaupoilla

Chicago Blackhawks ja Philadelphia Flyers ovat tehneet vaihtokaupan, jossa laitahyökkääjä Kyle Calder siirtyy Flyersiin ja jossa keskushyökkääjä Michal Handzus matkaa Blackhawksiin.

Kauppa tuli vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun Blackhawks hyväksyi Calderin välimieskäsittelyn päätöksen. Päätös toi kanadalaishyökkääjälle yksivuotisen ja arvoltaan peräti 2,95 miljoonan dollarin sopimuksen. Handzus tienaa tulevalla kaudella 2,128 miljoonaa dollaria.

Hyvänä kahden suunnan pelaajana tunnettu Handzus pelasi menneellä kaudella 73 ottelua Flyers-kokoonpanossa. Erittäin kookas slovakkihyökkääjä iski 11 maalia ja antoi 33 maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi Handzus oli Flyersin paras aloittaja 53,2 onnistumisprosentilla. Kuudessa pudotuspelikamppailussa 29-vuotias slovakki saalisti kaksi syöttöpistettä.

NHL-urallaan Handzus on tahkonnut 509 ottelua. St. Louis Bluesin, Phoenix Coyotesin ja Flyersin riveissä pelatuissa mittelöissä slovakkihyökkääjä on merkkauttanut 112 maalia ja 180 syöttöpistettä. Handzus on ampunut yli 20 maalia kolme kertaa urallaan.

Koko uransa Blackhawksissa pelannut 27-vuotias Calder oli kuluneella kaudella Blackhawksin paras pistemies. Räväkästä ja energisestä pelityylistä tunnettu kanadalainen takoi 26 maalia ja jakoi 33 maaliin johtanutta syöttöä. NHL-urallaan Calder on viilettänyt 359 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kanukkilaituri on saalistanut 85 maalia 125 syöttöpistettä.

Comrie ja Coyotes sopuun

Keskushyökkääjä Mike Comrie ja Phoenix Coyotes välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Tuoreen sopimuksen arvo on kolme miljoonaa dollaria.

Menneellä kaudella 25-vuotias Comrie pelasi 80 ottelua Coyotes-paidassa. Kanadalaishyökkääjä ampui 30 täysosumaa ja jakoi 30 maaliin johtanutta syöttöä.

Bayda palaa Hurricanes-organisaatioon

Carolina Hurricanes on tehnyt yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Ryan Baydan kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen. Näin ollen 25-vuotias kanadalaishyökkääjä tienaa NHL-tasolla 450000 dollaria ja AHL:ssä 50000 dollaria.

Bayda kiekkoili kuluneella kaudella AHL:n Manitoba Moosessa. Hyökkääjän tilastoihin merkattiin 59 ottelussa 13 maalia 25 syöttöpistettä.

Penguins sopimukseen viime kauden AHL:ssa pelanneiden kanssa

Libor Pivko ja Alain Nasreddine pelaavat tulevan kauden Penguins-organisaatiossa. Molemmat solmivat yksivuotisen sopimuksen. Pivko pelasi viime kauden Milwaukee Admiralsissa, jossa 69 ottelussa syntyi 70 pistettä. Nasreddine puolestaan pelasi pääosin veteraani-statuksella Pittsburghin farmissa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. Lisäksi Nasreddine vieraili Pittsburghin miehistössä kuuden ottelun jakson ajan.

Boston Bruins solmi Brad Boyesin kanssa monivuotisen sopimuksen

Vasen laitahyökkääjä Brad Boyes jatkaa Bruinsissa seuraavat kaksi kautta. Sopimuksen arvo on kolme miljoonaa dollaria. Boyes saa ensi kaudesta 1,4 miljoonaa ja seuraavasta 1,6 miljoonaa.

24-vuotias Boyes pelasi kuluneella kaudella loistavan tulokaskauden. Mies tehtaili 69 tehopistettä 82 ottelussa. Hän oli kolmanneksi tehokkain tulokas.

- Bradilla oli loistava viime kausi ja hänen parhaat päivät ovat vielä edessäpäin, sanoi Bruinsin GM Peter Chiarelli.

Buffalo ja Briere sopimukseen

Buffalo Sabres ilmoitti torstaina hyväksyneensä Daniel Brieren viiden miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, jota välimieskäsittelyn päätös edellytti. Näin Sabres päätti spekulaatiot, joiden mukaan seura kieltäytyisi sopimusehdotuksesta ja päästäisi Brieren vapaa agentti -markkinoille.

Pienikokoisen Brieren viime kausi oli rikkonainen, mutta silti hän kykeni iskemään vakuuttavat 25+33-tehot pelaamissaan 48 ottelussa. Hän oli Sabresin neljänneksi tehokkain pelaaja runkosarjassa.

Sabres ei ole vielä päättänyt hyväksyykö se välimiesten Jean-Pierre Dumontille ehdottaman 2,9 miljoonan arvoisen sopimuksen. Lisäksi hyökkääjä Adam Mairin välimieskäsittely on perjantaina.

O'Brien jatkaa Ducks-organisaatiossa

Puolustaja Shane O'Brien ja Anaheim Ducks ovat päässeet yhteisymmärrykseen yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Kuluneella kaudella 23-vuotias O'Brien kiekkoili Ducksin farmijoukkueessa Portland Piratesissa. Puolustajalupauksen tilille kertyi 77 ottelussa kahdeksan maalia, 33 syöttöpistettä sekä 287 jäähyminuuttia.

Tjutin ja Hall sopimuksiin

New York Rangers on tehnyt jatkosopimuksen nuoren puolustajansa Fedor Tjutinin kanssa. Tjutin, 23-vuotias venäläinen, ampui viime kaudella runkosarjassa 6 maalia ja antoi 19 syöttöä. Kahdellakymmenelläviidellä pisteellään hän oli joukkueessa puolustajien pistepörssissä toinen.

Hän edusti synnyinmaataan olympialaisissa, missä onnistui antaamaan yhden maalisyötön kuudessa ottelussa.

Lisäksi Rangers on solminut sopimuksen laitahyökkääjä Adam Hallin kanssa. Rangers hankki 25-vuotiaan Hallin Nashville Predatorsista heinäkuun 19. päivä tehdyssä vaihtokaupassa, jossa Predators sai Dominic Mooren.

Menneellä kaudella Hall pelasi 75 ottelua Predators-kokoonpanossa. Yhdysvaltalaishyökkääjä iski 14 maalia ja antoi 15 maaliin johtanutta syöttöä.

Veteraanilaituri Rucinsky St. Lousiin

St. Louis on tehnyt sopimuksen laitahyökkäjä Martin Rucinskyn kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkaistu.

Rucinsky pelasi edellisen kerran nuottipaidassa kaudella 2002-03. Viime kaudella 35-vuotias tsekki edusti New York Rangersia keräten 52 ottelussa tehot 16+39=55.

Kaikkiaan Rucinsky on pelannut urallaan NHL:ssa 869 ottelua ampuen 224 maalia ja antaen 339 maaliin johtanutta syöttöä. Ensimmäiset pelinsä taalaliigassa veteraanihyökkääjä pelasi jo kaudella 1991-92.

Rucinskyn sopimuksen jälkeen Bluesin hyökkääjäosaston odotetaan olevan valmis.

Blackhawks hyväksyi Calderin sopimuksen

Chicago Blackhawks on hyväksynyt välimieskäsittelyn päätöksen, joka toi laitahyökkääjä Kyle Calderille vuoden kattavan ja arvoltaan 2,95 miljoonan dollarin sopimuksen. Näin ollen 27-vuotias Calder jatkaa Blackhawksissa ainakin tulevan kauden.

Kulunut kausi oli Calderin NHL-uran paras. Kanadalaishyökkääjä oli Blackhawksin paras pistemies 26 maalilla ja 33 syöttöpisteellä. Lisäksi Calderin kuusi voittomaalia olivat seuran sisäisissä tilastoissa kärkilukemat. NHL-urallaan Calder on tahkonnut 359 ottelua Blackhawksissa ja saalistanut 85 maalia sekä 125 syöttöpistettä.

Samalla Blackhawks ilmoitti, että seuran tämän kesän ykkösvaraus Jonathan Toews pelaa tulevan kauden Pohjois-Dakotan yliopistojoukkueessa. Toews ei siis liity Blackhawksin palkkalistoille, vaikka organisaatio tarjosi nuorukaiselle 935000 dollarin arvoista NHL-sopimusta.

McAmmond ja Payer matkavat Ottawaan

Ottawa Senators on tehnyt yhden vuoden sopimuksen hyökkääjä Dean McAmmondin kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei julkistettu.

McAmmond, 33, pelasi viime kaudella St. Louis Bluesissa, jonka riveissä hän iski 15 maalia ja 37 pistettä. Koko NHL-urallaan hänen tililleen on kirjattu 364 pistettä ja 386 rangaistusminuuttia pelatuissa 723 ottelussa.

Florida Panthersissa viime kaudella pelannut sentteri Serge Payer palasi takaisin Senaattoreiden rivistöön. Pantterinutussa Payer onnistui tekemään kaksi maalia ja antamaan neljä syöttöä 71 ottelussa. Työsulkua edeltäneellä kaudella Payer pelasi Ottawassa ja ensimmäiset NHL-pelinsä hän tahkosi Floridassa, joten ensi kauden jälkeen hän palannee taas takasin etelän lämpöön. Sopimuksen pituus on siis yksi vuosi.

Blackhawks ja Flyers vaihtoivat hyökkääjiä

Chicago Blackhawks ja Philadelphia Flyers ovat tehneet pelaajakaupan, jossa laitahyökkääjä Eric Meloche siirtyy takaisin Flyersiin ja jossa Blackhawks saa laitahyökkääjä Vaclac Pletkan pelaajaoikeudet.

Pletka pelasi kuluneella kaudella sekä Venäjän pääsarjan Moskovan Dynamossa että Tshekin Extraliigan Trinec Ocelari HC:ssa ja Liberec Bili Tygri HC:ssa. Yhteensä 27-vuotiaan tshekkihyökkääjän tilille kertyi 24 ottelussa 12 maalia ja viisi syöttöpistettä. Pletka on Flyersin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Farmitasolla kokenut Meloche aloitti menneen kauden Flyersin farmijoukkueessa Philadelphia Phantomsissa. Flyersin ja Blackhawksin välisen kaupan vuoksi kanadalaishyökkääjä tahkosi loppukauden Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Yhteensä 30-vuotias Meloche tahkosi 57 mittelöä tehoin 8+16.

Boulerice palaa Carolinaan

Laitahyökkääjä Jesse Boulerice palaa Carolina Hurricanesiin, kun seura ja pelaaja solmivat yksivuotisen sopimuksen. Tuore sopimus tuo Boulericelle 450000 dollarin tulot NHL-jäillä ja 75000 dollarin tienestit farmissa AHL:ssä.

Menneellä kaudella 27-vuotias Boulerice pelasi sekä Hurricanesissa että St. Louis Bluesissa. Kanadalaishyökkääjä kiekkoili alkukaudella 26 ottelussa Hurricanesissa sekä loppukaudella 12 kamppailussa Blues-kokoonpanossa. Tilastoihin kovaotteinen Boulerice merkkautti 64 jäähyminuuttia.

Taticek Capitalsiin

Hyökkääjä Petr Taticekin kiekkoura jatkuu Washington Capitalsin organisaatiossa, kun osapuolet solmivat tuoreen ammattilaissopimuksen. Vapaana agenttina olleen Taticekin sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 22-vuotias Taticek kiekkoili Florida Panthersin ja Pittsburgh Penguinsin organisaatioissa. NHL-jäillä tshekkihyökkääjä esiintyi vain kolmessa ottelussa Panthers-paidassa. Loppukauden Taticek pelasi Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Afinogenov ja Sabres välttivät välimieskäsittelyn

Buffalo Sabres vältti välimieskäsittelyn Maksim Afinogenovin kanssa, kun vikkelä venäläishyökkääjä hyväksyi seuran tarjoaman kolmivuotisen ja kymmenen miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Viime kausi oli tähän mennessä Afinogenovin NHL-uran paras. Hän paransi omaa piste-ennätystään 31 pisteellä tekemällä tehot 22+51 pelaamissaan 77 ottelussa. Näillä tilastoilla hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja.

Myös Moore ja Penguins sopimukseen ennen välimieskäsittelyä

Dominic Moore ja Pittsburgh Penguins solmivat kaksivuotisen sopimuksen. Sopimuksen myötä osapuolet välttävät välimieskäsittelyn. Viime kaudella Moore edusti NY Rangersia ja oli joukkueensa toiseksi eniten alivoimaminuutteja kerännyt pelaaja.

Penguins hankki Mooren heinäkuussa heti sen jälkeen kun Rangers oli kaupannut tämän Nashvilleen vaihdossa Adam Halliin. Samassa kaupassa joukkueeseen saapui Libor Pivko. Predators sai vaihdossa kolmannen kierroksen varausoikeuden ensi vuoden varaustilaisuuteen.

Hartnellille vuoden jatko Nashvillessä

Nashville Predators ja hyökkääjä Scott Hartnell välttivät välimieskäsittelyn tekemällä yhden vuoden ja 1,75 miljoonan taalan arvoisen sopimuksen.

Hartnell on Nashvillen ykköskierroksen varaus vuodelta 2000. Kuluneella kaudella hän teki oman maali- ja piste-ennätyksenä (25 maalia, 48 pojoa). Hartnell on Nashville fyysisimpiä hyökkääjiä, mitä osaltaan kertoo kauden aikana kerätyt 101 jäähyminuuttia. Tarvittaessa hän pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa hyökkäyksessä, mutta on tehokkaampi laiturina kuin sentterinä.

Rozsival pysyy Rangersissa

New York Rangers on tehnyt sopimuksen puolustaja Michal Rozsivalin kanssa. 27-vuotias Rozsival oli viime kaudella NHL:n plusmiinus-tilaston kärkipaikailla lukemalla +35. Hän pelasi kaikki runkosarjan 82 ottelua, joissa teki 5 maalia ja antoi 25 syöttöä. Lisäksi hän sai joukkueen kenttäpelaajista eniten jääaikaa, melkein 27 ja puoli minuuttia per ottelu, ja blokkasi joukkueessa kolmanneksi eniten laukauksia (118).

Sopimuksen tarkempia ehtoja ei ole julkistettu.

Chicago aktiivisena sopimusten teossa

Chicago Blackhawks on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Jim Vandermeerin sekä laitahyökkääjien Brandon Bochenskin ja Matt Keithin kanssa. Sopimukset kattavat tulevan kauden. Vandermeerin sopimuksen arvo on 1,225 miljoonaa dollaria. Muiden sopimusten taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Kulunut kausi oli 26-vuotiaan Vandermeerin NHL-uran paras. Kanadalaispuolustaja saalisti 76 ottelussa kuusi maalia ja 18 syöttöpistettä. Lisäksi Vandermeer oli osan kaudesta joukkueen varakapteenina.

Bochenski liittyi Blackhawks-organisaation palkkalistoille maaliskuun 9. päivä 2006 Ottawa Senatorsin kanssa tehdyssä vaihtokaupassa, jossa Senatorsiin matkasi hyökkääjä Tyler Arnason. Vaihtokaupassa Blackhawks sai myös toisen kierroksen varausvuoron tämän kesän varaustilaisuuteen. Senatorsin ja Blackhawksin riveissä pelatuissa 40 kamppailuissa 24-vuotias Bochenski keräsi kahdeksan maalia ja yhdeksän syöttöpistettä.

Menneen kauden pääasiassa Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa viettänyt Keith esiintyi vain kahdessa ottelussa NHL-jäillä. Admiralsissa 23-vuotias kanadalainen merkautti 72 runkosarjaottelussa 26 maalia ja 19 syöttöpistettä.

Jatkosopimusten lisäksi Blackhawks on solminut tuoreen yksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen hyökkääjä Craig MacDonaldin kanssa. Sekä keskus- että laitahyökkääjänä pelaamaan pystyvän MacDonaldin sopimus on niin sanotusti kaksisuuntainen.

Kuluneella kaudella 29-vuotias MacDonald kiekkoili Calgary Flamesin organisaatiossa. Kanadalaishyökkääjä viiletti 25 ottelussa Flames-hyökkäyksessä, jossa syntyivät tehot 3+2. Lisäksi MacDonald tahkosi 37 taistossa Flamesin farmijoukkueessa Omaha Ak-Sar-Benissä.

Pettinger pysyy pääkaupungissa

Hyökkääjä Matt Pettinger ja Washington Capitals välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet solmivat kolmivuotisen jatkosopimuksen. Menneellä kaudella 25-vuotias Pettinger pelasi uransa parhaan kauden Capitals-kokoonpanossa. Kanadalaishyökkääjä saalisti 71 runkosarjaottelussa 20 maalia ja 18 syöttöpistettä.

Hasek palaa Red Wingsiin

Detroit Red Wings on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Dominik Hasekin kanssa. Sopimus on arvoltaan 750 000 dollaria ja se sisältää pudotuspelibonuksia toiselle kierrokselle selviytymisestä eteenpäin.

Detroitissa kaudella 2002 Stanley Cupin voittanut Hasek tekee siis jo toisen paluunsa punasiipien riveihin. Viime kaudella 41-vuotias tsekki kiekkoili Ottawa Senatorsin riveissä 43 runkosarjaottelua ja voitti niistä 28. Hasekin päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,09 ja torjuntaprosentti 92,5. Kausi päättyi jo helmikuussa nivusvammaan eikä Hasek pystynyt pelaamaan sen jälkeen ainuttakaan ottelua.

Urallaan Hasek on pelannut Chicago Blackhawksin, Buffalo Sabresin, Detroit Red Wingsin sekä Ottawa Senatorsin riveissä kaikkiaan 638 NHL-ottelua. Mies on voittanut NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn kuusi kertaa.

Vishnevski sopimukseen Anaheimin kanssa

Anaheim Ducks ilmoitti hyväksyneensä puolustaja Vitali Vishnevskille välimiesoikeuden aiemmin määräämän 1.55 miljoonan dollarin yksivuotisen sopimuksen. Fyysinen puolustaja pelasi menneellä kaudella Anaheimissa runkosarjan kaikki 82 ottelua ja teki näissä 1+7=8 pistettä. Hän sai tehotilastoonsa NHL-uransa parhaan +8 lukeman ja voitti Anaheimin taklaustilaston. Pudotuspeleissä venäläispuolustaja pelasi 16 ottelua ja teki 0+4 pistettä. Hän on Anaheimin ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 1998 draftista.

Buffalo jatkoi Gaustadin sopimusta

Buffalo Sabres ilmoitti tehneensä keskushyökkääjä Paul Gaustadin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen yhteisarvo on 1.425 miljoonaa dollaria. Isokokoinen ja kovaotteinen Gaustad pelasi menneellä kaudella tulokaskautensa NHL:ssä. Kauden aikana pelaamissaan 78 runkosarjan ottelussa Gaustad teki 9+15=24 pistettä. Pudotuspelejä tilille kertyi 18 ja näissä hän teki 0+4 pistettä. Gaustad on alunperin Buffalon seitsemännen kierroksen varaus vuoden 2000 draftista.

» Lähetä palautetta toimitukselle